Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

zondag 2-3-2003

Autodieven aangehouden na speuractie politiehond Tilburg - In de nacht van vrijdag op zaterdag zag een eenheid van de politie een auto rijden waarvan bekend was dat deze gestolen was. Eerder die nacht was er al een achtervolging geweest met deze auto, maar toen verloor de politie hem uit het oog. Ditmaal stopte de auto in eerste instantie na een stopteken, maar reed hierna hard weg over de Hoefstraat. Wederom verloor de politie de auto uit het oog, maar een opmerkzame getuige meldde de politie waar de auto stond. Dit bleek op de De Neijensstraat te Tilburg te zijn. De motor van de auto liep nog, de deuren stonden open en er was een doorverbinding gemaakt. Hierop werd een politie hond ingezet die de dader op wist te sporen. De mannen. Inwoners van Tilburg in de leeftijd van 17 en 15 jaar zijn aagehouden.

Vernieling en mishandeling In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 33 jarige Tilburger mishandeld op de Heuvel te Tilburg nadat eerst zijn bril was vernield. De man met enkele vrienden aan het voetballen op de Heuvel. Een voorbijganger struikelde kennelijk over de voeten van deze persoon. De bril van de aangever viel daarbij op de grond waarna de andere persoon hier, kennelijk opzettelijk op ging staan. Hierna is deze weggelopen. De aangever is er achteraan gegaan om verhaal te halen, maar heeft toen enkele flinke klappen op zijn gezicht gekregen. De politie hield de 21 jarige verdachte, inwoner van Tilburg, aan.

Aanrijdingen door dronkenschap In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft een 42 jarige inwoner uit Berkel-Enschot, op de kruising Bosscheweg met de Kerkstraat te Berkel-Enschot een ravage aangericht. Een lichtmast en diverse borden werden door hem omgereden. De man is aangehouden en bleek teveel gedronken te hebben.

Gewapende overval
Tilburg - Vrijdag 28 maart om 19.10 werd er in een erotiekwinkel aan de Goirkestraat te Tilburg een gewapende overval gepleegd. Een persoon komt met een Panty over zijn hoofd de winkel binnen en bedreigde de eigenaar met een mes. Hem wordt de inhoud van de kassa, een onbekend geldbedrag, gegeven, waarna de dader er van door gaat. De overval is op video vastgelegd en de politie onderzoekt de zaak nog nader.

Aanrijdingen onder invloed Zaterdagmorgen te omstreeks 06.00 uur, veroorzaakte een 36 jarige Oisterwijker een flinke aanrijding op de kruising Ringbaan Oost en Ringbaan Zuid.
De man reed daar namelijk tegen 3 andere personenauto`s aan, die daarbij totaal vernield zijn en reed daarna door. Ook heeft hij daarbij nog een lantaarnpaal uit de grond gereden. De bestuurder is later door de politie aangehouden. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn

Vechtpartij na afpersing Moergestel - Op 1 maart rond de klok van 23.00 uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij zijn bij een discotheek op het Sint Jansplein.
Na onderzoek bleek dat 4 jongelui bezoekers van de disco onder bedreiging andere jongeren geld en consumptiebonnen afperste. Een 17 jarige bewoner uit Tilburg is hierbij aangehouden. Een nader onderzoek volgt.

Wapenwet
Tilburg - Op 2 maart, rond 03.10 uur, zijn op de Heuvel in Tilburg twee 23 jarige vrouwen uit Tilburg aangehouden. Zij hadden wat problemen gemaakt bij een horecagelegenheid in Tilburg en voldeden niet aan een bevel of vordering van de politie om te vertrekken. Bij onderzoek aan hun kleding werd een stalenbuis met daarop een hamerkop aangetroffen hetgeen in de wapenwet als verboden wapen is aangemerkt.

Mishandeling
Tilburg - Voor het oog van surveillerende politiemensen sloeg in de vroege nacht van 2 maart op de Heuvelring te Tilburg, een 20 jarige bewoner uit Tilburg een andere persoon op zijn gezicht. De dader is door de politie aangehouden.

Vechtpartij
Moergestel - Op 2 maart omstreeks 03.00 uur, was er bij de disco op het Sint Jansplein in Moergestel een vechtpartij gaande. Daarbij raakte een persoon gewond omdat hij meerdere malen tegen zijn hoofd werd geschopt, dit terwijl hij op de grond lag. De verdachten, een 23 jarige bewoner uit Hilvarenbeek en een 23 uit Moergestel zijn aangehouden. Tijdens de aanhouding is een agent gewond geraakt aan zijn vinger. De verdachten wilden de disco binnen en gooide met de deur, dit terwijl een collega met zijn vinger tussen de deur zat. De politieman heeft zich in het ziekenhuis laten behandelen.

Bron: Rob Luijten