Politie Midden- en West Brabant

Persberichten Bergen op Zoom

2 maart 2003

TEAM STEENBERGEN

Woninginbraak

KRUISLAND - Zaterdagavond werd in een woning aan de Zandhil te Kruisland ingebroken. Aan de achterzijde is een deur geforceerd, waarna de gehele woning werd doorzocht. Er is in ieder geval een geldbedrag van 300 euro weggenomen.

Woninginbraak

KRUISLAND - Zaterdagavond in een woning aan de Grote Tiende te Kruisland ingebroken. Men is aan de achterzijde binnengekomen via een openstaand raam op de bovenverdieping. Men heeft hier kunnen komen via een kliko en een pergola. De gehele woning werd doorzocht en men heeft een onbekend geldbedrag weggenomen.

Woninginbraak

DINTELOORD - Werd er zaterdagavond in drie woningen aan de Steenbergseweg te Dinteloord ingebroken. In alle gevallen kwam de dader(s) via de achterzijde de woningen binnen. Het is nog niet bekend wat er zoal is weggenomen.

Mishandeling

STEENBERGEN - Zaterdag nacht werd een man te Steenbergen op de Oostdam door waarschijnlijk vier personen mishandeld. Slachtoffer werd o.a. getrapt. Hij is afgevoerd naar het ziekenhuis. Waarschijnlijk is zijn jukbeen gebroken. Politie moet nog een aangifte opnemen daar dit gezien de verwondingen van het slachtoffer niet goed mogelijk was. Van de dader(s) is tot nu toe nog niets bekend.

Verder een rustig carnavals weekend

TEAM HALSTEREN / BERGEN OP ZOOM NOORD

Vernieling bushokjes

Zaterdag nacht werden er weer diverse bushokjes vernield o.a. op de Lepelstraatseweg en de Elkhuizenlaan. Ook op de Bergseplaat moesten enkele bushokjes er aangeloven. Van de daders ontbreekt tot nu toe nog elk spoor.

TEAM BERGEN OP ZOOM ZUID:

Jongens vernielen spiegel van auto

BERGEN op ZOOM - Op 1 maart omstreeks middernacht werden twee jongens van 17 jaar uit Halsteren en Lepelstraat betrapt terwijl ze tijdens het voorbijrijden op hun fiets van een auto fietsen een buitenspiegel trapten. De eigenaar van de personenauto zette de achtervolging in en kon de twee jongens aanhouden en aan de politie overdragen. Het tweetal zal naar buro Halt worden verwezen.

Processen-verbaal voor beledigen politie

BERGEN op ZOOM - In de nacht van vrijdag op zaterdag blokkeerde een 33 jarige man uit `s Hertogenbosch de doorgang voor een politieauto. Toen de agenten uitstapten om de persoon aan te spreken weigerde hij opzij te gaan. Ook uitte hij diverse beledigingen tegen de politiemensen. De man werd aangehouden. Hij bleek onder invloed van alcohol en mocht zijn roes op het bureau uitslapen. Hij krijgt een dagvaarding om zijn gedrag voor de rechter te verantwoorden.

Op de Noordsingel te Bergen op Zoom werd een man aangehouden, omdat hij een politieman uitmaakte voor `kanker mongool`. De 22 jarige man uit Halsteren had volgens zijn zeggen 20 glazen bier op en vond het achteraf ook niet terecht dat hij zich zo tegenover de politie had uitgelaten. Zijn aanhouding vond hij daarom ook op zijn plaats.

Brandstichting

BERGEN op ZOOM - Op zaterdagmiddag werd een vuilcontainer in brand gestoken op de van Konijnenburgweg te Bergen op Zoom. Terzake deze brandstichting werden een tweetal jeugdigen van 13 en 15 jaar aangehouden beiden woonachtig te Bergen op Zoom. Na verhoor door de politie zullen beiden worden doorverwezen naar bureau Halt.

Mishandeling

BERGEN op ZOOM - Een 51 jarige man uit Bergen op Zoom is aangehouden, omdat hij een medeflatbewoner zaterdagavond met een plank had geslagen waarin nog enkele spijkers zaten. Hierdoor liep een 45 jarige bewoner letsel op, maar hoefde zich daarvoor niet onder doktersbehandeling te stellen. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt. Oorzaak ruzie niet bekend.

Kopstoter aangehouden

BERGEN op ZOOM - Een 19 jarige jongen uit Lunteren is aangehouden, omdat hij in de Lievevrouwestraat te Bergen op Zoom een 17 jarige jongen uit Halsteren had mishandeld en enkele kopstoten had geven. Ook omstanders zouden van de 19 jarige kopstoten hebben moeten incasseren. De verdachte is in verzekering gesteld.

Belemmeren politie

BERGEN op ZOOM - Zagen enkele politiemensen dat er een opstootje was op de Grote Markt te Bergen op Zoom. Toen de politie de groep wilde scheiden begon een 30 jarige man uit Tholen zich ermee te bemoeien. Toen een van de politiemensen de man bij het groepje wilde weghalen haalde hij uit en probeerde hij een van de agenten te slaan. De man werd aangehouden. Met een boete van 190 op zak kon hij later weer naar huis.

Verdachten vernieling ruit aangehouden

BERGEN op ZOOM - Zaterdagnacht heeft de politie drie mannen aangehouden, die een ruit van een cafe aan de Antwerpsestraatweg hadden vernield. Alle drie de verdachten varierend in de leeftijd van 21 tot 33 jaar komen uit Bergen op Zoom.

TEAM WOENSDRECHT

Belgen aangehouden voor mishandeling

OSSENDRECHT - In de nacht van zaterdag op zondag vond en vechtpartij plaats in de Koningin Wilhelminastraat te Ossendrecht. Hierbij zijn meerdere personen geslagen en getrapt. Hiervoor is een 16 jarige jongen uit het Belgische Deurne aangehouden.

Een 19 jarige man uit Ossendrecht kreeg zonder enige reden van een 19 jarige man uit Antwerpen een stoot in het gezicht. Hierdoor raakte zijn neus zwaar gekneusd en moest hij zich onder behandeling stelling van de Eerste Hulp van het ziekenhuis Lievensberg. Aldaar constateerde men tevens een mogelijke hersenschudding. Ook de 19 jarige Antwerpenaar werd aangehouden.

TEAM HALDERBERGE

Woninginbraak

OUD GASTEL - Werd er zaterdagavond in een woning aan de Dautzenbergstraat te Oud Gastel ingebroken. In de woning zijn alle kasten doorzocht en werd een onbekend geldbedrag weggenomen.

Verder een rustig carnavalsweekend

TEAM RUCPHEN

Inbraak woning

WILLEBRORD - Op vrijdag middag werd er ingebroken in een bejaardenwoning aan de Smidshof in St. Willebrord. Uit de woning werd een aantal gouden sieraden ontvreemd. Onbekend hoe de dader(s) de woning binnenkwamen. Onderzoek door de technische recherche volgt.

Rustig carnavalsweekend

TEAM ROOSENDAAL CENTRUM

Inbraak woning

ROOSENDAAL - In de nacht van vrijdag op zaterdag werd er ingebroken in een woning aan de Julianastraat te Roosendaal. Van de woning werd de ruit van de achterdeur vernield, waarna de daders de deur konden openen. In de woning werd een aantal kasten doorzocht. Onbekend wat er is ontvreemd.

Winkeldiefstal

ROOSENDAAL - Bij een slijterij aan de van Beethovenlaan te Roosendaal werd op zaterdagmiddag een fles drank gestolen door een 25-jarige inwoner uit Roosendaal. Na een korte achtervolging kon de verdachte door het winkelpersoneel worden aangehouden waarna deze werd overgedragen aan de politie. Omdat de verdachte militair bleek te zijn is hij overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee voor verdere afhandeling van de zaak.

Vechtpartijtje

ROOSENDAAL - Vond er zaterdagavond tegen middernacht op de Molenstraat te Roosendaal een vechtpartijtje plaats. Een 20 jarige man uit die plaats had ruzie met een groep personen. Hem werd door de politie geadviseerd weg te gaan. Hij liep met een boog weg, maar zag nog net kans een meisje een klap verkopen. Hij werd aangehouden en na een proces-verbaal later die nacht heengezonden.

Verder een rustig carnavalsweekend

TEAM ROOSENDAAL BOVENDONK

Rijden onder invloed

ROOSENDAAL - Op vrijdag omstreeks 23.55 uur zag de politie dat er op Bergrand te Roosendaal de bestuurder van een personenauto tegen een lantaarnpaal was gereden. De bestuurder bleek onder invloed van alcoholhoudendrank. Op het bureau werd een blaasproef afgenomen en bleek het promillage rond de 1 o/oo te liggen. Hij kon met een rijverbod en een dagvaarding op zak naar huis.

Zaterdagavond vond een eenzijdig ongeval plaats op de Rijksweg A-17. De bestuurder van een auto, een 42 jarige man uit Barendrecht, raakte de macht over het stuur kwijt en belandde in de berm. Bij behandeling van het ongeval rook de politie dat er drank in het spel was. Volgens een blaasproef een promillage van rond de 1,2 o/oo. De bestuurder kreeg een rijverbod opgelegd en ontving een dagvaarding om zich bij de rechter te verantwoorden.

Rustig carnavalsweekend

Bron: R. van Kuik