Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Emmen 2-03-2003
ersberichten van zondagmiddag

Bert Peters verzorgt de persvoorlichting tot maandagmorgen 3 maart 08.00 uur

Verkeersongevallen met letsel
HOOGERSMILDE Op zondagmiddag reed een 28-jarige motorrijder uit Smilde over de N371. Hij haalde daar een auto in maar op de linker weghelft kwam hij een auto tegemoet die bestuurd werd door een 62-jarige man uit Steenwijkerwold. Deze auto kon hij niet meer ontwijken. Een frontale botsing volgde waardoor de motorrijder zwaar gewond werd. De traumaheli uit Groningen verleende hulp waarna de motorrijder naar het AZG werd overgebracht.

MEPPEL Op zaterdagmiddag reed een 49-jarige vrouw uit Uffelte met haar auto over de Grote Oever waar zij linksaf sloeg in de richting van de Grote Akkerstraat. Zij zag daarbij een tegemoetkomende 29-jarige motorrijder uit Meppel over het hoofd waarna een aanrijding volgde. De motorrijder werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Meppel overgebracht.

Veel alcoholgebruik onder bestuurders
KLAZIENAVEEN Op zaterdagavond reed een 57-jarige man uit Klazienaveen met zijn auto over de Dordsedijk. Een blaas- en bloedproef mislukte waarna urine werd afgenomen die onderzocht zal worden op aanwezigheid van alcohol.

KLAZIENAVEEN Op zaterdagavond reed een 47-jarige man uit Klazienaveen over de Dordsedijk. Hij bleek een alcoholpromillage van 1 te hebben.

EMMEN Op zaterdagavond negeerde een 48-jarige man uit Emmen een stopteken van de politie toen hij over de Weerdingerstraat reed. Na een achtervolging werd hij aan de Boslaan aangehouden. Een test wees een alcoholpromillage uit van 2. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

EMMEN Op zaterdagavond reed een 46-jarige man uit Emmen met zijn auto over de Weerdingerstraat. Hij bleek een alcoholpromillage te hebben van 0,7.NIEUW WEERDINGE Op zondagmorgen reed een 31-jarige man uit Nieuw Weerdinge met zijn auto over de Pottendijk. Hij had een alcoholpromillage van 0,6. Hij kreeg een transactie van 190 euro aangeboden.

NIEUW DORDRECHT In de nacht van zaterdag op zondag reed een 23-jarige man uit Klazienaveen met zijn auto over de Oranjedorpstraat. Hij had een alcoholpromillage van 0,7.

HOOGEVEEN Op zondagmorgen reed een 25-jarige man uit Echten met zijn auto over de Hoofdstraat. Hij had geen verlichting aan van de auto. Een controle wees een alcoholpromillage uit van 1,2.

Auto in beslag genomen
MEPPEL Op zaterdagavond zagen agenten een auto rijden over de Werkhorst. Bij controle bleek er een 18-jarige man uit Meppel achter het stuur te zitten die geen rijbewijs had. Ook was de auto niet verzekerd en APK-gekeurd. De auto werd in beslag genomen en de bestuurder krijgt een aantal processen-verbaal.

Diefstal uit woning
EMMEN In de nacht van zaterdag op zondag kwam een 26-jarige bewoonster van de Laan van het Kinholt thuis en ontdekte dat tijdens haar afwezigheid was ingebroken. Zij mist de tv, computer en een magnetron. De voordeur van de woning was opengebroken.

HAVELTERBERG De 34-jarige bewoner aan de Bisschopsbergweg ontdekte de afgelopen nacht dat in zijn woning was ingebroken. Een slaapkamerraam werd geforceerd waarna men kon binnen komen. De man mist een geldbedrag en een videocamera.

Huiselijk geweld
HOOGEVEEN Op zaterdagmorgen werd in zijn woning aan de Valkenlaan een 28-jarige man aangehouden. Hij had zijn 32-jarige echtgenote mishandeld. Als oorzaak gaf hij drankgebruik op. De echtgenote heeft zich onder behandeling van de huisarts gesteld

HOOGEVEEN Op zaterdagavond werd in zijn woning aan de Hulststraat een 49-jarige man aangehouden nadat hij zijn 43-jarige vrouw had mishandeld. De man verkeerde onder invloed van alcohol.

Wildplassers bedreigen agenten
HOOGEVEEN In de nacht van zaterdag op zondag werden twee mannen aangesproken terwijl zij stonden te plassen aan de Hoofdstraat. Zij bedreigden en beledigden daarop de agenten. Met assistentie van andere agenten werden de 20- en 25-jarige mannen uit de gemeente Hoogeveen aangehouden en naar het bureau overgebracht. Zij krijgen een proces-verbaal terzake belediging, bedreiging en verzet tegen aanhouding alsmede voor wildplassen.

Belediging
SMILDE In de nacht van zaterdag op zondag, omstreeks 05.30 uur, meende een 17-jarige knaap uit de gemeente Midden-Drenthe surveillerende agenten te moeten uitschelden en door het geopende raam van de politieauto een sigarettenpeuk naar binnen te moeten gooien. De knaap werd aangehouden en hij kreeg een proces-verbaal voor belediging.

HOOGEVEEN Op zondag in de vroege ochtend surveilleerden twee vrouwelijke agenten in de Schoolstraat. Daar werden zij door een 18-jarige knaap uit Hoogeveen voor hoeren uitgemaakt. Dat leverde hem een proces-verbaal voor belediging op.