Nieuwsbericht

zondag, 2 maart 2003, 17.45 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Blind date mondt uit in gewapende overval
Akersloot, vrijdag 28 februari 2003.
Rond 14.10 uur is een 23-jarige man uit Sliedrecht overvallen door twee mannen in een hotelkamer van Motel Akersloot aan de Geesterweg. Onder bedreiging van een vuurwapen moest hij zijn portemonnee met bankpas en pincode afgeven. Daarbij werd hij met het vuurwapen op het hoofd geslagen. Vervolgens maakten de daders zich uit de voeten. Het slachtoffer heeft drie hoofdwonden opgelopen en moest voor hechting naar het MCA. Eerder op die dag had de man een blind date met een jonge vrouw met de naam Sandra. Ze hebben contact gekregen via een chat-sms televisieprogramma op 24 februari en spraken via sms-jes af elkaar te ontmoeten in Beverwijk op vrijdag 28 februari. Nadat de man Sandra had opgepikt werd, alvorens naar het motel te gaan, geld gepind bij een pinautomaat in de omgeving van de Zwarte Markt aan de Andreaweg/Noorderweg. Daar werd omstreeks 13.45 uur het slachtoffer aangesproken door een man die hem een mobiele telefoon wilde verkopen. Het slachtoffer was daar echter niet van gediend en zag vervolgens de man plaats nemen in een 5-deurs bordeauxrode Peugeot of Renault. Toen het stel eenmaal op de kamer was heeft het slachtoffer op verzoek van Sandra de kamer verlaten om een vuurtje te halen. Bij zijn terugkomst werd hij in de kamer overvallen door twee mannen. Sandra moet hen binnengelaten hebben via de tuindeur van de kamer. Het slachtoffer herkende in één van de mannen de verkoper van de mobiele telefoon. Sandra heeft samen met de daders de kamer weer verlaten via de tuindeur. De politie zoekt getuigen die rond 13.45 uur een bordeauxrode Peugeot of Renault hebben gezien in de omgeving van de Zwarte Markt of omstreeks 14.15 uur bij het Motel Akersloot. De daders betreffen twee blanke mannen en Sandra is een jonge vrouw met halflang blond haar tot op de schouders. Getuigen worden verzocht contact met de politie op te nemen via telefoonnummer 0900-8844 (betaling tegen lokaal tarief).

Verkeerscontroles
Bergen, vrijdag 28 februari 2003.
Op de Landweg is tussen 14.00 en 15.00 uur gecontroleerd op snelheid. Acht bekeuringen zijn uitgedeeld. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 71 km/u i.p.v. de maximaal toegestane 50 km/u. Bij een controle later op de dag zijn zowel op de Landweg als op de Dreef bekeuringen gevallen voor snelheid (15) en het dragen van gordels (3). Op de Joost Ivanghlaan zijn in de middag 12 bonnen uitgedeeld wegens het niet op juiste wijze voeren van handelaarskentekenplaten en het voeren van verschillende kentekenplaten op aanhangwagen en trekkend voertuig.

Diefstal auto's
Alkmaar, vrijdag 28 februari 2003.
Een aan de Hooftstraat geparkeerde zwarte BMW met het kenteken 07-HG-VN is gestolen. De eigenaar bemerkte de diefstal rond 17.30 uur op de vrijdagmiddag. Hij had zijn auto de vorige avond rond 22.00 uur voor het laatst gezien. Buren zeggen de auto met hoge snelheid te hebben horen wegrijden tussen 14.00 en 16.00 uur. Noord-Scharwoude, zaterdag 1 maart 2003.
De eigenaar van een Rode Volkswagen Golf 16V met het kenteken VX-48-TG bemerkte op zaterdagochtend 09.00 uur dat zijn auto was verdwenen. De auto had hij de avond daarvoor geparkeerd aan de Louise de Colignystraat.
Alkmaar, zaterdag 1 maart 2003.
De eigenaar van een blauwe Volkswagen Golf met het kenteken RK-42-HH heeft bij de politie aangifte gedaan van diefstal van zijn auto. De wagen stond geparkeerd op de Boterbloemstraat vanaf 25 februari. Toen de eigenaar op zaterdag 17.30 uur zijn auto wilde ophalen was deze verdwenen.
Alkmaar, zondag 2 maart 2003.
Een aan de Hulststraat geparkeerd staande witte Opel Kadett met het kenteken TZ-82-ST is in de nacht van zaterdag op zondag gestolen.

Parkeerverbod
Heerhugowaard, vrijdag 28 februari 2003.
Tijdens het uitvoeren van toezicht in de avond, zijn in verband met het parkeerverbod op de Middenwaard 30 bekeuringen uitgedeeld.

Verlichtingscontrole
Heiloo, vrijdag 28 februari 2003.
Op het Zevenhuizen zijn in de avonddienst 7 bekeuringen uitgeschreven wegens het onjuist voeren van voor- en of achterlichten van voertuigen. Eenmaal is bekeurd wegens het negeren van een stopverbod op de Heerenweg.

Man door het lint
Alkmaar, zaterdag 1 maart 2003.
Omstreeks 01.20 uur is op het Waagplein een 21-jarige man uit Alkmaar aangehouden. De politie trachtte te bemiddelen in een slaande ruzie tussen de man en zijn vriendin. De man was echter niet voor rede vatbaar, ging door het lint en werd daarop aangehouden wegens dronkenschap. Hij moest geboeid worden vervoerd. Daarbij heeft hij een politieagent en zijn familie met de dood bedreigd. Eenmaal op het bureau wist hij bij het afdoen van de boeien een andere agent in het gezicht te slaan. Beide agenten hebben aangiftes gedaan tegen de man wegens respectievelijk bedreiging en mishandeling. De man is ingesloten

Belediging
Alkmaar, zaterdag 1 maart 2003.
Een 23-jarige man uit Alkmaar is op de Kanaaldijk rond 02.30 uur aangehouden wegens belediging van een ambtenaar in functie. Vanaf zijn bromfiets maakte hij bij het passeren van een politieauto een beledigend gebaar naar de agenten. Tevens schold hij de agenten uit toen hij werd overgebracht naar het bureau. Hij krijgt een proces-verbaal.

Tweemaal tegen de lamp
Alkmaar, zaterdag 1 maart 2003.
Op de Kanaalkade heeft omstreeks 03.10 uur een 35-jarige autobestuurder uit Alkmaar een bekeuring opgelopen. Zijn rijbewijs bleek al sinds 2001 verlopen te zijn. Hem werd medegedeeld niet langer te mogen rijden. Even later werd hij opnieuw rijdend achter het stuur aangetroffen en weer kreeg hij een bon.

Drankrijder aangehouden
Alkmaar, zaterdag 1 maart 2003.
Een 23-jarige autobestuurder uit Noord-Scharwoude is rond 05.30 uur aangehouden op de Oude Hoeverweg wegens rijden onder invloed. Hij bleek 610 ug/l te blazen, dat is ruim tweemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd en een dagvaarding kan hij tegemoet zien.

Frontale botsing met gewonden
Egmond-Binnen, zaterdag 1 maart 2003.
Een frontale botsing heeft plaats gevonden op de Herenweg omstreeks 12.45 uur. Een 59-jarige automobiliste uit Amsterdam raakte door nog onbekende oorzaak met de rechterwielen van haar auto in de berm en gaf vervolgens zoveel tegenstuur dat zij op de andere weghelft belandde. Zij kwam uit de richting van Castricum en reed naar Egmond-Binnen. Een haar tegemoet rijdende 56-jarige autobestuurder uit Castricum kon de vrouw niet meer ontwijken, een frontale botsing was het gevolg. De vrouw moest door de brandweer worden bevrijd uit haar auto. Tevens was er een traumahelicopter aanwezig. Zij is met een ambulance naar het MCA vervoerd, waar ze werd behandeld voor verschillende botbreuken in het linkerbeen, gekneusde onderwervels en een gebroken bekken. De man uit Castricum raakte niet gewond, zijn eveneens in de auto aanwezige vrouw is met gekneusde ribben vervoerd naar het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk.

Inbraak woningen
Heerhugowaard, zaterdag 1 maart 2003.
In een woning aan de Jaques Perklaan is op nog onbekende wijze ingebroken. De bewoner van het pand bemerkte de diefstal op vrijdagochtend, toen hij zijn laptop wilde gebruiken. De dader heeft een blauwe laptop van het merk Macintosh en een grijze Videocamera van het merk Hitachi buit gemaakt.
Alkmaar, zaterdag 1 maart 2003.
Terugkomend van vakantie merkten de bewoners van een pand aan de Marga Klompestraat dat er was ingebroken. De dader heeft de woning kunnen binnengaan door een raam aan de achterzijde van het huis open te breken. Daarbij is het hele huis doorzocht. Vooralsnog worden er geen spullen vermist.
Akersloot, zaterdag 1 maart 2003.
Terugkomend van vakantie merkten de bewoners van een huis aan de Delving dat er was ingebroken. De ruit van een schuifpui was vernield, waardoor de dader de woning heeft kunnen binnengaan. Weggenomen zijn een televisie en CD-speler van het merk Bang en Olufsen.

Motorrijder gewond
Heerhugowaard, zondag 2 maart 2003.
Een 49-jarige motorrijder uit Heerhugowaard is omstreeks 09.20 uur onderuit gegaan op de Oosttangent. Bij het nemen van de bocht bij het Lommerhof, kon hij de motor niet onder bedwang houden. De achterzijde van de motor gleed weg, waardoor hij ten val kwam op het wegdek en zijn sleutelbeen brak. Hij is naar het MCA vervoerd door een ambulance.

Frontale botsing
Egmond aan den Hoef, zondag 2 maart 2003.
Op de Hoeverweg heeft rond 12.20 uur een frontale botsing plaats gevonden. Een 20-jarige bestuurder uit Egmond aan den Hoef, komende uit de richting van Alkmaar, sloeg met zijn auto linksaf een erf op. Hij heeft daarbij een uit de richting van Egmond komende 38-jarige automobiliste uit Egmond-Binnen over het hoofd gezien. Een frontale botsing volgde. Daarbij heeft de automobiliste nek- en rugletsel opgelopen Zij is naar het ziekenhuis vervoerd. De weg is een klein uur afgezet geweest.

NOORDKOP

Snelheidscontroles
Noordkop, vrijdag 28 februari 2003.
Op de Rijksweg is ter hoogte van Callantsoog, Sint Maartensvlotbrug, 't Zand en Den Helder gecontroleerd op snelheid tussen 15.16 en 22.09 uur. Van de 3720 passerende voertuigen hebben er 126 de snelheid overtreden. Zij krijgen allen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 136 km/u i.p.v. de maximaal toegestane snelheid van 80 km/u.
Middenmeer, vrijdag 28 februari 2003.
Op de Schagerweg is rond 19.00 uur met een onopvallende videoauto op snelheid gecontroleerd. Daarbij zijn drie automobilisten aangehouden. Een 20-jarige man uit Wieringerwerf reed dermate hard dat zijn rijbewijs werd ingevorderd. Hij reed 133 km/u gemiddeld (is reeds gecorrigeerd). Eén bestuurder werd bekeurd wegens het geven van waarschuwingslichtsignalen aan andere bestuurders. Schagen, vrijdag 28 februari 2003.
Een snelheidscontrole tussen 13.30 en 18.00 uur op de Scholekster- en Spreeuwenlaan heeft geleid tot 9 processen verbaal. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 73 km/u i.p.v. de maximaal toegestane snelheid van 50 km/u. Twee bekeuringen zijn uitgereikt wegens het niet dragen van een gordel. Ook op de Zuiderweg en Lagedijkerweg werd gecontroleerd op snelheid tussen respectievelijk 14.13 -15.54 uur en 16.56 - 21.09 uur. Daarbij werden 57 en 46 processen verbaal uitgedeeld. Hoogst gemeten snelheid bedroeg op de Zuiderweg 69 km/u en op de Lagedijkerweg 91 km/u, waar maximaal 50 km/u is toegestaan.

Drankrijders aangehouden
Schagen, vrijdag 28 februari 2003.
Op de Zijperweg is rond 18.15 uur een 19-jarige autobestuurder uit Den Helder aangehouden wegens rijden onder invloed. Hij blies op het bureau 250 ug/l, daarmee overschrijdt hij ruim de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Hij krijgt een proces-verbaal. Op zaterdag 1 maart werd rond 01.15 uur een 25-jarige man uit Sint Maartensvlotbrug aangehouden op de Havenstraat. Hij viel op door tegen het verkeer in van de parkeerplaats te rijden. Bij staande houding bleek hij gedronken te hebben, hij blies 490 ug/l, ruim tweemaal meer dan is toegestaan.
Anna Paulowna, vrijdag 28 februari 2003.
Een 34-jarige autobestuurder uit Anna Paulowna is omstreeks 23.45 uur aangehouden op de C. Keijzerlaan voor het rijden met drank op. Hij blies 260 ug/l en overschreed daarmee de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Met het betalen van een boete van 190 euro kon hij weer gaan.
Den Helder, zaterdag1 maart 2003.
Een 25-jarige autobestuurder uit Polen is op de Polderweg rond 00.20 uur aangehouden wegens het rijden met drank op. Hij blies 250 ug/l en krijgt daarvoor een proces-verbaal.
Schagen, zaterdag 1 maart 2003.
Tijdens een alcoholcontrole op de Zuiderweg is een 26-jarige automobiliste uit Schagen aangehouden rond 01.40 uur voor het rijden onder invloed. Zij blies 285 ug/l en overschrijdt daarmee de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Ze krijgt een proces-verbaal. Even later werd een 20-jarige man uit Winkel aangehouden. Hij blies 635 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en een dagvaarding kan hij tegemoet zien. Op de Spoorlaan is tijdens een routinecontrole om 03.20 uur een 19-jarige drankrijder aangehouden. Hij blies 240 ug/l. Met een bon op zak van 190 euro kon hij weer gaan.
Den Helder, zondag 2 maart 2003.
Na een tip van een automobilist dat er een erg dronken autobestuurder over de Weststraat reed heeft de politie rond 05.00 uur een 20-jarige man uit Den Oever aangehouden. Hij bleek inderdaad diep in het glas gekeken te hebben, want blies 695 ug/l, ruim driemaal meer dan de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol. De man had ook geen geldig rijbewijs. Hij zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Drankrijder belandt in sloot
Dirkshorn, zaterdag 1 maart 2003.
Een 18-jarige jongeman uit Dirkshorn is omstreeks 06.10 uur aangehouden op de plek waar hij anderhalf uur eerder met zijn auto in de sloot was beland ter hoogte van de t-splitsing Groenhartweg/Burgerweg. Vermoedelijk reed de jongen te hard, had de auto niet geheel onder controle en reed zo rechtdoor de sloot in. Hij is daarbij niet gewond geraakt en is lopend naar huis gegaan. Toen hij terugkwam om de auto te laten bergen was de politie aanwezig. Hij verklaarde voor het ongeval gedronken te hebben. Bij de ademanalyse blies hij 635 ug/l en overschreed daarmee ruim de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en een dagvaarding kan hij tegemoet zien.

Vrouw breekt heup
Den Hoorn, zaterdag 1 maart 2003.
Door nog onbekende oorzaak is een 76-jarige vrouw uit Den Hoorn van haar fiets gevallen op de Hoornderweg rond 09.50 uur. Zij brak daarbij haar heup en is per ambulance naar het Gemini Ziekenhuis vervoerd.

Snelheidscontrole bij Lentetuin
Breezand, zaterdag 1 maart 2003.
Op verzoek van de organisatie van de Lentetuin heeft de politie van 11.00 tot 15.00 uur op de Zandvaart gecontroleerd op snelheid. Daarbij zijn 18 processen verbaal uitgedeeld voor te hard rijden en twee voor het niet dragen van een gordel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 km/u waar de maximaal toegestane snelheid 50 km/u bedraagt. Tevens is er een bromfiets uit het verkeer gehaald en een bon uitgeschreven voor het niet voeren van gele platen op een bromfiets.

Inbraak woningen
Den Helder, zaterdag 1 maart 2003.
Een inbreker heeft op zaterdagmiddag tussen 15.00 en 17.00 uur een huis aan de Sluisdijkstraat bezocht. Hij heeft zich toegang tot de woning verschaft door eerst over de schutting te klimmen, waardoor hij in de tuin terecht kwam om vervolgens, via een aanbouw aan de achterzijde van de woning, naar een dakterras te klimmen. Daar heeft de dader een ruitje ingeslagen. Beide woonverdiepingen zijn doorzocht en met medeneming van een laptop heeft de dief het huis verlaten via de terrasdeuren aan de achterzijde van de woonkamer. 't Veld, zaterdag 1 maart 2003.
Uit een woning aan de Dreef heeft een inbreker een gouden schakelketting weggenomen. De dief is via het forceren van een keukenraam aan de achterzijde van het huis de woning binnen gedrongen.

Verdachte mishandeling aangehouden
Den Helder, zondag 2 maart 2003.
Een 19-jarige man uit Den Helder is rond 04.40 uur op de Hoogstraat door de politie aangehouden nadat hij samen met een nog onbekende dader een 57-jarige inwoner van Den Helder heeft geschopt en geslagen. Omstanders hebben één van de daders weten vast te houden en later kunnen overdragen aan de politie, de ander maakte zich uit de voeten. Het slachtoffer had enkele verwondingen aan het hoofd en kon na een ziekenhuisbezoek weer huiswaarts gaan. De aanleiding van de mishandeling is nog onbekend. Gaande het onderzoek is de verdachte ingesloten.

Dodelijke aanrijding
Barsingerhorn, zaterdag 1 maart 2003.
Omstreeks 22.15 uur heeft een dodelijke aanrijding plaats gevonden op de Provincialeweg N 241, ter hoogte van Barsingerhorn. Dit heeft het leven gekost van twee mensen. Vermoedelijk heeft een 32-jarige automobilist uit Hoorn een inhaalmanoeuvre verkeerd ingeschat waardoor hij op de andere weghelft frontaal in botsing kwam met de auto van een 34-jarige, op Curaçao wonende, vrouw. Beide autobestuurders zijn daarbij dodelijk gewond geraakt. De man kwam uit de richting van Heerhugowaard en reed richting Schagen. De ingehaalde 51-jarige automobilist uit Nieuwe Niedorp kon niet meer wijken en reed achterop de auto van de man. Hij kwam, evenals zijn 17-jarige dochter, met de schrik vrij. De brandweer moest er aan te pas komen om de dodelijk gewond geraakte slachtoffers uit de auto's te bevrijden. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Motorrijder dodelijk gewond geraakt bij aanrijding Sint Maartensvlotbrug, zondag 2 maart 2003.
Op de N9, ter hoogte van Sint Maartensvlotbrug heeft een dodelijk ongeval plaats gevonden. Een 44-jarige motorrijder uit Den Helder is rond 14.40 uur op de N9 dodelijk gewond geraakt. Hij kwam uit de richting van Den Helder en reed naar Alkmaar. Een 62-jarige automobilist uit Schagen kwam van de Stolperweg en verleende geen voorrang aan de van links komende motorrijder. Daarop volgde de fatale botsing. De man was op slag dood.

WESTFRIESLAND

Snelheidscontroles
Venhuizen, vrijdag 28 februari 2003.
Een snelheidscontrole op het Westeinde en Twijver tussen 15.45 en 16.15 uur heeft één proces-verbaal opgeleverd. Daarbij werd 62 km/u gereden i.p.v. de maximaal toegestane snelheid van50 km/u. Andijk, vrijdag 28 februari 2003.
Op de Kleingouw is tussen 16.45 en 17.50 uur gecontroleerd op snelheid. Daarbij zijn 10 processen verbaal uitgeschreven, en twee voor het niet dragen van een autogordel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 km/u i.p.v. 50 km/u.

Parkeercontrole
Medemblik, vrijdag 28 februari 2003.
Tijdens een parkeercontrole in de avond op de Nieuwstraat zijn 17 processen verbaal uitgedeeld wegens het niet hebben van een geldige parkeerschijf (13) en overschrijding van de parkeertijd (4).

Inbreker betrapt
Zwaag, vrijdag 28 februari 2003.
Een 16-jarige jongen met onbekende woonplaats is rond 23.00 uur aangehouden. Hij had geprobeerd in te breken in een woning aan de Klokketuin. De bewoonster van het pand was in haar slaap opgeschrikt door glasgerinkel. Ook de buren hoorden dit en zijn toen op onderzoek uit gegaan. Daarbij hebben zij de in de bosjes van de tuin verstopte dader uit de struiken kunnen vissen. Hij had niet alleen een raam aan de achterzijde van het huis vernield, ook een buitenlamp in de tuin was onklaar gemaakt.

Drankrijder aangehouden
Hoorn, zaterdag 1 maart 2003.
Een 36-jarige man uit Zwaag is op de Keern omstreeks 02.50 uur aangehouden nadat hij met zijn auto slingerend over de weg reed, waarbij hij net niet in botsing kwam met daar geparkeerd staande auto's. Hij bleek stevig gedronken te hebben en blies 740 ug/l, ruim driemaal de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en een dagvaarding kan hij tegemoet zien.

14-Jarige jongens veroorzaken aanrijding tijdens joyriding Hoorn, zaterdag 1 maart 2003.
Drie 14-jarige knapen uit Hoorn en Blokker hebben tijdens een plezierritje in de auto van een vader een aanrijding veroorzaakt op de Provincialeweg ter hoogte van het spoorwegviaduct. Dit gebeurde rond 21.30 uur. De 14-jarige bestuurder uit Hoorn wilde met te hoge snelheid een auto inhalen op een plek waar twee rijstroken overgaan in één rijstrook. Omdat er een tegenligger aankwam die in de richting van Enkhuizen reed, trachtte de knaap de auto weer naar de rechterkant te sturen, maar verloor daarbij de controle over het stuur. De auto kwam dwars op de weg te staan waardoor de tegenligger, een 27-jarige autobestuurder uit Hoorn met zijn auto tegen de zijkant van de wagen botste. Daarbij heeft de man verwondingen opgelopen aan zijn hoofd, knie en hand. Hij is vervoerd naar het ziekenhuis.

Inbraak woningen
Obdam, zaterdag 1 maart 2003.
In een woning aan de Van Wassenaerstraat is tussen 09.30 en 23.15 uur ingebroken. De dader is binnen gekomen via de keukendeur aan de achterzijde van het huis en heeft de hele woning doorzocht. Hij heeft onder andere een compleet Engels servies en een video- en fotocamera meegenomen.
In dezelfde straat is ingebroken in een ander woonhuis. Dit moet zijn gebeurd in de nacht van zaterdag op zondag tussen 20.00 en 02.30 uur. Daarbij zijn sieraden en een geldbedrag weggenomen. Bovenkarspel, zondag 2 maart 2003.
In een woning aan de Pasteurstaart is in de nacht van zaterdag op zondag ingebroken. De dader heeft een raam in de achterdeur van de woning ingeslagen en kon zo de woning binnen gaan. Alleen de woonkamer is doorzocht. Daarbij zijn weggenomen een computer, een DVD-speler en fotocamera's.
Zwaag, zondag 2 maart 2003.
Inbrekers hebben een woning aan de Klokketuin bezocht in de nacht van zaterdag op zondag tussen 18.30 en 01.00 uur. Zij zijn binnengekomen via openbreking van een raam aan de achterzijde van het huis. Weggenomen zijn een Compaq computer en een Phillips kleurentelevisie.

Belediging
Hoorn, zondag 2 maart 2003.
Een 18-jarige man uit Hoorn is aangehouden op de Roode Steen rond 02.45 uur. Dat gebeurde nadat hij twee agenten tijdens diensttijd beledigde en hinderlijk gedrag vertoonde tijdens de aanhouding. Hij krijgt een proces-verbaal.