Politie Zeeland


PERSBERICHT

Z-1433 Man lost schoten in centrum Hulst
In het centrum van Hulst op het Cornelis de Vosplein trok een man op zondagmorgen omstreeks 02.46 uur een soort vuurwapen en loste een schot. De dader rende hierna weg. Politiemensen die hiervan getuige waren volgden de man. De man loste tijdens deze achtervolging een schot op de politiemensen. Niemand raakte gewond.

Tijdens het toezicht op de carnavalsactiviteiten zagen politiemensen voor een horecagelegenheid twee mannen ruzie maken. Plotseling trok een van de mannen een soort vuurwapen en loste een gericht schot op de andere man. Op dat moment liepen nog een behoorlijk aantal mensen op straat. Mensen verwijderden zich snel van de dader, maar van echte paniek was geen sprake.

De dader liep na het lossen van het schot weg. De politiemensen hebben de dader hierop gevolgd. In de Baudeloo te Hulst draaide de dader zich lopende om en loste een schot in de richting van de politiemensen. Gelijk hierop bracht een politieman de dader ten val. De dader 22 jarige inwoner uit Hulst kon worden overmeesterd door de politiemensen en in verzekering gesteld. Het wapen, een alarmpistool nam de politie in beslag.

De politie heeft in de loop van zondag huiszoeking gedaan in de woning van de dader. Bij deze huiszoeking trof de politie 3 alarmpistolen, 1 alarmrevolver, 1 namaak granaat en 1 namaak mitrailleur en verschillende soorten munitie aan. Voor het bezit van de wapens is de 43 jarige vader van de dader eveneens uit Hulst aangehouden.

Uit onderzoek is vast komen te staan dat de 22 jarige dader op het 23-jarige slachtoffer eveneens uit Hulst schoot vanwege een maandenlange geldschuld.

De politie zet het onderzoek voort.