Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

Politieregio Noord- en Oost-Gelderland


Politiedistrict Noordwest-Veluwe


Nadere informatie:

Noordwest-Veluwe

Persberichten weekeinde 1 en 2 maart 2003Epe - boete voor straaljagergeluid
Een 20 jarige automobilist uit Heerde is vrijdagavond op de Hoofdstraat in Epe bekeurd omdat hij de uitlaat van zijn auto het geluid van een straaljager produceerde.
Bij meting bleek een veel te hoog aantal decibels. De bestuurder zal na enkele dagen zijn auto ter controle moeten aanbieden, maar dan met een correcte uitlaat.


Heerde - autokraak

Een geparkeerde auto aan de Elburgerweg in Heerde, werd donderdagochtend opengebroken. Een 57 jarige man uit Hattem deed aangifte. Een tas met inhoud werd weggenomen. De politie zoekt getuigen die mogelijk bijzonderheden hebben gezien. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Heerde 0900-8844.

Harderwijk - drankrijder rijbewijs kwijt
Een 46 jarige automobilist uit Nijmegen bleek vrijdagavond op de havendam in Harderwijk onder invloed van alcohol. Hij blies 1,4 prom. Zijn rijbewijs is ingevorderd.


Nunspeet - vrouw

Een 36 jarige vrouw uit Nunspeet is donderdagmiddag totaal overbluft door een nog onbekende man die haar 33 euro afhandig wist te maken.
De man belde aan bij de woning van de vrouw en vroeg haar indringend om een gezondheidsverklaring. Toen de vrouw opmerkte dat ze die niet had, greep hij haar bij de arm en maakte duidelijk dat hij er dan een rechtszaak van zou maken en dat zij nu 33 euro voor de kosten moest betalen. Beduusd en angstig heeft de vrouw de man het geld gegeven, waarna de man verdween. De politie is met een onderzoek gestart.

't Harde - gestolen auto aangetroffen
De politie heeft zaterdagmiddag op de parkeerplaats bij het NS-station in 't Harde een klein vrachtwagentje aangetroffen. Het voertuig bleek eerder ontvreemd te zijn in Zwolle.

Elburg - Drie illegale werknemers bij bedrijfscontrole
De vreemdelingenpolitie heeft zaterdagavond bij een bedrijfscontrole in Elburg drie illegale werknemers aangetroffen. De drie mannen met Chinese nationaliteit, zijn in de leeftijd van 15, 39 en 46 jaar en zijn in afwachting van een nadere beslissing ingesloten.


Ermelo - betrapt op rijden zonder rijbewijs

Vrijdagmiddag controleerden politiemensen op de Staringlaan in Ermelo een 28 jarige automobilist uit Harderwijk. Hij bleek niet in het bezit van een rijbewijs. Toen de politieman een proces-verbaal wilde opmaken gaf de man gas en ging er vandoor. Omdat de identiteit bekend was zou de man de bekeuring thuis gestuurd krijgen. Zaterdagmiddag zagen dezelfde politiemensen de man met dezelfde auto rijden op de Buitenbrinkweg in Ermelo. De man ging er vandoor en reedde A28 richting Amersfoort op. De politie achtervolgde de man en na enkele kilometers moest de Ermeloër de vlucht opgeven wegens de verkeersdrukte. Hij stopte op de vluchtstrook. De auto werd in beslag genomen. De man kreeg opnieuw een proces-verbaal.


Ermelo - 15 jarige vernield fiets

Een 15 jarige jongen uit Ermelo werd zondagnacht op de Stationsstraat betrapt toen hij een geparkeerde fiets va zich afsmeet. De jongen krijgt een proces-verbaal. Hij wordt doorverwezen naar het preventieteam Link, waar een passende maatregel zal worden opgelegd.


Ermelo - 22 jarige in ziekenhuis na vuistslag

Een 22 jarige jongeman uit Ermelo raakte zondagnacht bewusteloos nadat hij een vuistslag kreeg toegediend van een 19 jarige plaatsgenoot. Het slachtoffer is per ambulance naar het Sophiaziekenhuis vervoerd en raakte in de loop van zondag weer bij kennis, maar blijft voor behandeling opgenomen. Op de Stationsstraat ontstond rond 04.30 uur onenigheid tussen een groep jongelui. De vuistslag maakte een einde aan de twist. De 19 jarige werd door de politie aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Harderwijk - aangehouden na beledigingen
Een 18 jarige jongeman uit Harderwijk is zondagnacht opgepakt voor belediging van politiemensen. Na het opmaken van een proces-verbaal kon hij naar huis. Hij was een horecazaak aan de Vijhestraat wegens wangedrag uitgezet en maakte op straat amok. Hierop werd hij door de politie de stad uitgestuurd en terwijl vrienden hem wilden meenemen besloot de knaap de politiemensen nog het nodige toe te roepen.

Heerde - ingesloten na vuistslag
Een politieman zag zondagnacht in het Heerder centrum dat een 19 jarige jongeman uit Heerde een nog onbekende gebleven jongere een vuistslag gaf. De 19 jarige werd terstond aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. De benadeelde zal zich de komende dagen naar verwachting nog melden voor aangifte.


Heerde - gewonden na klappen in Heerder centrum

Bij een incident in het centrum van Heerde, waarbij horecabezoekers enkel klappen opliepen, liepen de gemoederen zondagnacht hoog op.
De politie wist met assistentie van collega's uit omliggende teams, de aanwezigen tot bedaren te brengen. Een slachtoffer, die tot bloedens toe was geraakt, zou in de loop van zondag aangifte van mishandeling doen. De politie heeft het incident in onderzoek.

Hulshorst - illegale werknemer aangehouden
Bij een bedrijfscontrole in Hulshorst, heeft de Vreemdelingenpolitie zaterdagmiddag een illegale werknemer met de Chinese nationaliteit aangehouden. De man is in afwachting van een nadere beslissing ingesloten.

Nunspeet - bekeuring voor afvalverbranding
De politie heeft zaterdagavond een bekeuring uitgeschreven inzake de milieuwetgeving voor een bewoner van de Oosteinderweg in Nunspeet. De bewoners verbrandden tuinafval, maar gooiden tevens een verfblik en een autoband op het vuur.


Oosterwolde (Gld) - drankrijder betrapt na botsen is blazen

Een 48 jarige man uit Oosterwolde (gem. Oldebroek) is zaterdagmiddag betrapt op het rijden onder invloed nadat hij betrokken raakte bij een verkeersongeval voor de inrit van zijn woning aan de Zwarteweg.
De man reed met een bestelauto met aanhangwagen en wilde rechtsaf zijn inrit inrijden. Om de bocht te kunnen nemen week hij eerst uit naar links. Een 22 jarige vrouw uit Dronten die achter hem in een personenauto reed, ging de combinatie vervolgens rechts passeren. Toen de man uit Oosterwolde naar rechts ging volgde een aanrijding. Bij onderzoek bleek dat de rechter richtingaanwijzer van de aanhangwagen niet functioneerde.
Toen de politie de bestuurders liet blazen in het kader van "botsen is blazen" bleek dat de 48 jarige man alcohol gebruikt had. Hij blies 0,7 prom.. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Putten - drankrijder betrapt
Een 22 jarige automobilist uit Putten bleek zondagnacht bij een controle op de Engweg in Putten onder invloed van alcohol. Hij blies 0.8 prom. De politie maakt proces-verbaal op.038-375 10 50 ---- --