Ingezonden persbericht


Persbericht

Boekenmijn geselecteerd als Digitale Pionier

Amstelveen maart 2003 Boekenmijn, het boekenpodium voor zelfstandige auteurs en kleine uitgevers, is een van de 23 projecten die door de stimuleringsregeling van de Digitale Pioniers geselecteerd is voor ondersteuning om de website uit te bouwen tot een volwaardig podium voor boeken van minder bekende auteurs. Dankzij deze steun kan Boekenmijn haar plannen op professionele wijze realiseren.

De Digitale Pioniers is eind 2002 gestart en is een stimuleringsregeling om kleinschalige maatschappelijke internetinitiatieven te ondersteunen. Stichting Nederland Kennisland voert deze regeling uit met een subsidie van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Meer informatie is te vinden op de website www.digitalepioniers.nl. De Boekenmijn is bijna een jaar geleden opgezet door Totemboek en Boekwinkeltjes.nl om boeken van minder bekende auteurs, plezierschrijvers en dichters onder de aandacht van een breed publiek te kunnen brengen. Auteurs en kleine uitgevers kunnen via Boekenmijn binnen vijf minuten een eigen winkel openen en boeken in de digitale etalage zetten. Het is daarbij mogelijk om relevante informatie over het boek toe te voegen, zoals flaptekst en standaardboekgegevens als ISBN en genre. Daarnaast is het mogelijk afbeeldingen van cover, auteur en zelfs het logo van de uitgever te tonen en kan via de virtuele boekwinkel op internet verwezen worden naar een eigen website of de homepage van de uitgever. Het is eenvoudig boeken te doorzoeken op onderwerp, auteur of ISBN. Bovendien kunnen de boeken rechtstreeks bij de betreffende auteur of uitgeverij besteld worden.

Boekenmijn telt inmiddels 38 uitgevers die hun fonds via Boekenmijn aanbieden, waaronder Boekenplan, Dialect, Fleetwood Press, Jacco Fred, GigaBoek, Liverse, Logikos, Naboek, Skanderbeg Books, Suspensestory, Vèrse Hoeven en De Werkplaats.

Meer informatie vindt u op de website www.boekenmijn.nl. U kunt ook contact opnemen met: Yvette Cramer, yvettecramer@totemboek.nl, 020-6459972