Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

Politieregio Noord- en Oost-Gelderland

Politiedistrict Apeldoorn

Nadere informatie:







APELDOORN

Persberichten weekeinde 1 en 2 maart 2003






Apeldoorn - alcoholcontrole


Vrijdagavond zijn tijdens een alcoholcontrole op de Arnhemseweg vijf automobilisten uit Apeldoorn betrapt op het gebruik van alcohol. Er werden 189 blaastesten afgenomen.


Een 42 jarige bestuurder van een bedrijfsauto afkomstig blies bij de controle 0,7 prom. Hij kreeg een boete van 190 euro.

Een 51 jarige bestuurder van een personenauto, blies 0,7 prom. Omdat de man al eerder voor dit feit was bekeurd, maakt de politie een proces-verbaal op, waarna de officier van justitie een andere beslissing zal nemen.
Een 28 jarige bestuurder van een personenauto reed op de Kayersdijk en kreeg een stopteken van een politieambtenaar. De man parkeerde vliegensvlug op een inrit en ging van en leegstaand pand de etalages bekijken. Bij bestuurder werd aangesproken en bij de blaastest blies hij 1,1 prom. Hij was niet in het bezit van een rijbewijs. De politie maakt proces-verbaal op.
Een 51 jarige bestuurder van een bedrijfsauto blies bij de controle 0,5 prom. Wegens een eerdere overtreding van rijden onder invloed maakt de politie proces-verbaal op.
Een 35 jarige bestuurder van een bedrijfsauto negeerde op de Arnhemseweg een stopteken, waarbij de politieambtenaar opzij moest springen om niet te worden overreden. Op de kruising met de Ravenweg negeerde de bestuurder het rode verkeerslicht. Via het kenteken kon de politie man in Apeldoorn opsporen. Hij was inmiddels thuis en werd aangehouden. Op het bureau blies hij 1,6 prom. Tegen de man volgt een uitgebreid proces-verbaal.


Apeldoorn - diefstal verjaardagscadeau

Bij een oudere bewoonster aan de Loevestein in Apeldoorn werd in de nacht van donderdag op vrijdag een wit beeld uit de tuin weggenomen. Het beeld betreft een eerder geschonken verjaardagscadeau aan mevrouw, ter ere van haar 80e verjaardag, waaraan zij zeer gehecht is.
Het betreft een wit beeld (door weersinvloeden wat zwart geworden), voorstellende een meisje met een poes naast zich en houdt in de ene hand een ijsje en in de andere hand op de rug een bal vast.


Apeldoorn - Man ingesloten na mishandeling

In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie in een horecazaak aan de Hoofdstraat een 18 jarige jongeman uit Voorthuizen aangehouden nadat hij in de horecazaak een 18 jarige jongeman uit Elspeet had gestompt en nadat het slachtoffer was gevallen in het gezicht had geschopt. Het slachtoffer deed aangifte en heeft zich onder doktersbehandeling gesteld. De verdachte raakte door de stomp gewond aan zijn hand en is eerst in het ziekenhuis behandeld en daarna voor nader onderzoek ingesloten.

Apeldoorn/Eerbeek - twee mannen aangehouden na diefstal vanaf begraafplaats
De politie heeft zaterdagavond twee mannen van 35 en 28 jaar afkomstig uit Eerbeek en Wilp aangehouden, nadat ze kort daarvoor bij de begraafplaats Heidehof in Beekbergen een tiental schuttingdelen hadden weggenomen en naar de woning van één van de verdachten hadden vervoerd. De schuttingdelen zaten met draden aan het hekwerk van de begraafplaats bevestigd om de bezoekers van de kinderbegraafplaats privacy te bieden. De diefstal was door passanten opgemerkt, waarop de politie werd geïnformeerd. De mannen werden voor nader onderzoek ingesloten.


Apeldoorn - autobrand

Een 22 jarige jongeman uit Apeldoorn zag zijn trotse autobezit zondagochtend omstreeks 05.00 uur op het Ambachtsveld in vlammen opgaan. Hij had zijn auto nog maar een maand in bezit en recent voorzien van een fraaie stereo-installatie met modern toebehoren. Toen de auto wat minder goed ging lopen en er rook uit het middenconsole kwam, stopte hij zijn auto en zag dat er brand was uitgebroken. Hij belde zelf de brandweer die de brand bluste. De auto moest worden afgesleept.



.








038-375 10 50 ---- --