Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

Politieregio Noord- en Oost-Gelderland

Politiedistrict Achterhoek

Nadere informatie:ACHTERHOEK

Persberichten weekeinde 1 en 2 maart 2003


Ruurlo - poging snelkraak en autodiefstallen

Bij een installatiebedrijf aan de Borculoseweg in Ruurlo is in de nacht van vrijdag op zaterdag de winkeldeur en pui geramd. Vermoedelijk is hierbij werd gebruik gemaakt van personenauto, die deze nacht werd ontvreemd bij een woning aan de Lochemseweg in Borculo. De ruit naast de toegangsdeur is vernield en de deur ontzet. Er wordt niets vermist. De gebruikte en beschadigde Audi - personenauto werd later teruggevonden aan de Garvelinkkampweg in Ruurlo.
Diezelfde nacht werd in Lochem aan de Nassaulaan een Audi-personennauto ontvreemd die aan de Lochemseweg in Borculo werd teruggevonden. Een derde Audi-personenauto werd ontvreemd vanaf de Barchemseweg in Borculo en tot op heden niet teruggemeld.
Ook werd in dezelfde nacht in Borculo een witte Golf-personenauto ontvreemd vanaf de Prins Willem V straat. De auto is later teruggevonden op het industrieterrein Korenbree in Borculo. Vanaf de Beethovenstraat in Borculo werd een poging gedaan om een witte Golf-personenauto weg te nemen. Het contact en stuurslot werd verbroken.

Doetinchem - gewonde na vechtpartij
Na een melding van een vechtpartij aan de Veemarkt in Doetinchem trof de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag een 20 jarige man uit Zelhem en een 26 jarige man uit Doetinchem aan. De man uit Zelhem was gewond aan zijn arm en in zijn gezicht. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Beide mannen zouden zijn mishandeld door een groep mannen die in een auto waren weggereden. De politie is een onderzoek gestart. Getuigen die iets van het incident hebben gezien of gehoord, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Doetinchem 0900-8844.

Aalten - politie helpt dronken man uit beek
De politie heeft vrijdagavond een man uit Aalten vanuit de beek langs de Dijkstraat in Aalten weer op het droge geholpen. Passanten hadden de politie gewaarschuwd. De man probeerde vanuit de beek op eigen kracht op de al te klimmen, maar viel telkens weer achterover in het water. Hij bleek onder invloed van alcohol. Aan de kerkzijde kon de politie de man een helpende hand bieden. De man is naar zijn woonadres begeleid.

Winterswijk - drankrijder de sloot in
Een 35 jarige automobilist uit Aalten reed zondagnacht omstreeks 02.00 uur op de rotonde Rondweg Zuid - Wooldseweg de sloot in. De auto moest er per takelwagen worden uitgehaald. De man bleef ongedeerd. Hij blies 1,6 prom. Zijn rijbewijs is ingevorderd

Hengelo - twee gewonden bij ongeval
Een 73 jarige vrouw uit Hengelo en haar 13 jarige kleinzoon uit Middenbeemster zijn zaterdagochtend bij een ongeval op de kruising Kruisbergseweg - Kroezerijweg gewond geraakt en per ambulance naar het Slingelandziekenhuis vervoerd. Beiden konden na behandeling weer naar huis. De vrouw verleende op de kruising, rijdend op de Kroezerijweg vanuit Zelhem, geen voorrang aan de van rechts naderende personenauto bestuurd door een 65 jarige man uit Zelhem.

Aalten - Tweejarige peuter rent tegen auto
Een tweejarige jongetje uit Aalten rende zaterdagmiddag op de Bredevoortsestraatweg plotseling de weg op, terwijl een 76 jarige vrouw uit Groenlo daar juist met haar auto kwam aanrijden. Het joch werd door de auto geraakt en kwam ten val. Hij werd per ambulance naar het SKB in Winterwijk vervoerd en mocht na onderzoek met slechts een lichte hersenschudding weer naar huis.


Zelhem - Motorrijder gewond na ongeval

Een 24 jarige motorrijder uit Ruurlo is zaterdagmiddag ernstig gewond geraakt na een ongeval op de Ruurloseweg in Zelhem. Hij is met onder meer een beenbreuk in het Slingelandziekenhuis opgenomen. De man kwam op zijn motorfiets vanuit de richting Zelhem en ging een voor hem rijdende auto inhalen. Juist op dat moment reed vanaf de inrit van camping 't Zonnetje een 48 jarige man uit Ede de Ruurloseweg in de richting Zelhem op, waarna een botsing met de motorrijder volgde. De motorbestuurder kwam na het ongeval in een sloot met water terecht. De motorfiets eindigde een eind verder ook in de sloot. De brandweer heeft ter plaatse assistentie geboden.


Dinxperlo - drankrit eindigt tegen de brug

Voor een 46 jarige man uit Maastricht eindigde zijn autorit zaterdagmiddag nabij de kruising Aaltenseweg - Keuperstraat tegen de railing van de brug. Hij liep een klein hoofdwondje op. De man bleek onder invloed en blies 2,0 prom. Zijn rijbewijs is ingenomen en een proces-verbaal volgt.

's Heerenberg - drankrijder botst met geparkeerde auto
Een 23 jarige automobilist uit 's Heerenberg botste zondagnacht op de Diekmansweide in 's Heerenberg bij het wegrijden met zijn auto tegen een geparkeerde auto. Hij bleek onder invloed en blies 1,3 prom. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.


Gaanderen - drankrijder betrapt

Een 32 jarige automobilist uit Doetinchem bleek zondagnacht bij een controle op de Rijksweg onder invloed. Hij blies 0,7 prom. Hij kreeg een boete van 190 euro opgelegd.


Dinxperlo - Snackwagen ontvreemd

Een 31 jarige man uit Doesburgh ontdekte vrijdagavond dat zijn snackwagen die de afgelopen week geparkeerd stond achter de Achterhoek Arena in verdwenen was. De man deed aangifte bij de politie.


Wehl - mishandeling in discobus

De politie heeft zondagnacht in de discobus een 18 jarige jongen uit Doetinchem aangehouden nadat hij een 17 jarige knaap uit Zevenaar in de bus had mishandeld. De chauffeur zette de bus op de vluchtstrook van de Rijksweg tot stilstand en waarschuwde de politie. De jongen bekende op het bureau te hebben geslagen en is na verhoor in vrijheid gesteld.038-375 10 50 ---- --