Politie Gelderland-Zuid


+ KorpsstafDatum Zondag 2 maart 2003

Van / afdeling Communicatie


Regionaal PersberichtDistrict De Waarden


Culemborg - woninginbraak - Zaterdagmiddag is ingebroken in een woning aan de Prijsseweg door een ruit te vernielen en door het gat naar binnen te klimmen. Uit de woning is een videorecorder en een satelliet-ontvanger gestolen. De 47-jarige bewoner heeft aangifte gedaan.

Asperen - woninginbraak - Zondagmorgen rond 00.20 uur is ontdekt dat er ingebroken was in een woning aan de Boezaardstraat door een toegangsdeur open te breken. Uit de woning zijn bankpasjes, sieraden en geld gestolen. De 68-jarige bewoner heeft aangifte gedaan.

Culemborg - woninginbraak - In de periode van vrijdag 21 op vrijdag 28 februari is ingebroken in een woning aan de Wilhelmina Druckerweg door een deur te forceren. Uit de woning is een computer en zijn sieraden gestolen. De 67-jarige bewoner heeft aangifte gedaan.

Culemborg - woninginbraak - In de avond en nacht van donderdag 27 op vrijdag 28 februari is ingebroken in een woning aan de Rijnlaan door een deur open te breken. Uit de woning is ondermeer een fototoestel en zijn twee computers gestolen. De 52-jarige bewoner heeft aangifte gedaan.

Beusichem - aanvaring op de Rijn - Zaterdag rond 07.00 uur heeft de veerpont van Beusichem varend over de Rijn een aanvaring gehad met een vrachtschip dat als thuishaven Raamsdonksveer heeft. De 42-jarige schipper afkomstig uit Kloosterhaar voer met vrachtschip van Rotterdam naar Duitsland geladen met Petroleum-Cokes. Ter hoogte van Beusichem zag hij de veerpont aan de Beusichemse zijde afgemeerd liggen en voer daarom naar links om de veerpont en ankerschepen aan de linkerzijde te passeren. Op het moment dat de schipper van het vrachtschip de manoeuvre had ingezet stak de veerpont van wal. De 43-jarige schipper van veerpont, die in Beusichem woont, had het aankomende schip over het hoofd gezien. De schipper van het vrachtschip heeft de motor nog in zijn achteruit gezet, maar kon een aanvaring niet meer voorkomen en botste tegen de veerpont. Daarbij raakte de voorzijde van het vrachtschip beschadigd en de veerpont aan de zijkant. Er werd slechts één personenauto overgezet met één inzittende, die na het afmeren van de veerpont is afgereden. De identiteit van deze bestuurder is onbekend gebleven. Er raakte verder niemand gewond bij de aanvaring.

Hedel - auto gestolen - In de avond en nacht van vrijdag 28 op zaterdag 1 maart is van de Molendijk een grijze Opel-Kadett met kenteken DS-GN-25 gestolen. De 22-jarige eigenaar, die in Nederhemert woont, heeft aangifte gedaan.

Tiel - auto gestolen - Zaterdagmiddag is van Het Taluud een rode Volkswagen-Golf met kenteken GX-ZZ-02 gestolen. De 20-jarige eigenaresse die in Beneden-Leeuwen woont, heeft aangifte gedaan.

Tiel - slooppand in brand - Zondag rond 07.10 uur werd gemeld dat er aan de Grotebrugse Grintweg een slooppand in brand zou staan. Brandweer en politie gingen ter plaatse. De brandweer bluste de brand. In het pand trof de brandweer twee brandhaarden aan, waardoor er sprake is van brandstichting. Volgens bevindingen van de brandweer huisde er iemand in het slooppand omdat er wat kleding en een matras werden aangetroffen. Er was echter niemand in het pand aanwezig. Een schadebedrag is niet bekend. De bedoeling was het pand op 3 maart te slopen.

Gameren - ongeval met letsel - Zaterdag rond middernacht werd gemeld dat er een auto van de Waalbandijk gereden en tegen een woning aan de Beemstraat gebotst was. Daar bleek een 18-jarige inwoner van Kerkwijk met zijn auto, vermoedelijk veroorzaakt door een te hoge snelheid, van de dijk was gereden en tegen de woning was gebotst. De bestuurder was daarbij gewond geraakt en werd per ambulance overgebracht naar het Grootzieken Gasthuis in 's Hertogenbosch. Omdat de bestuurder vermoedelijk onder invloed van alcoholhoudende drank was, is van hem in het ziekenhuis ook een bloedproef genomen.

Hurwenen - auto in brand, verdachte aangehouden - Op zondagmorgen rond 08.35 uur werd ontdekt dat er een auto in brand stond aan de Gemeenteweg. De brandweer ging erheen en bluste de auto. Een getuige had een auto bij de brandende auto zien wegrijden en een kenteken opgenomen. Dat werd aan de politie gemeld en dat kenteken bleek te staan op naam van een 22-jarige man uit Rossum. Na overleg met de Officier van Justitie in Arnhem werd hij op grond van het feit dat hij van de brandstichting verdacht werd zondagmorgen in zijn woning aangehouden. Hij bekende de brandstichting. De politie stelt nog een nader onderzoek in.

Gameren - gewond bij aanrijding - Zaterdag rond het middaguur raakte een 27-jarige bromfietser uit Gameren aan zijn been gewond nadat hij op de Hendriksstraat tegen een auto botste. De auto werd bestuurd door een 22-jarige vrouw uit Brakel die uit een uitrit kwam rijden en de bromfietser, die voor haar van links kwam, geen voorrang gaf. De bromfietser droeg geen helm en de bromfiets was niet verzekerd.


District Stad NijmegenAangehouden voor belediging na drie overtredingen

Een 19-jarige man uit Nijmegen werd zaterdagavond aangehouden nadat hij agenten uitschold die hem bekeurd hadden voor drie overtredingen. De agenten zagen de man op de Malvert 13de straat in een personenauto rijden waarvan de koplampen blauw licht gaven. De politie volgde de bestuurder en zag dat hij ook erg dicht achter andere auto's reed. In de Couwenbergstraat controleerde de politie de bestuurder en de auto en constateerde daarbij dat de auto ook twee gladde voorbanden had. De man kreeg drie bekeuringen, voor de verlichting, voor het "kleven" en voor de gladde banden. Hij weigerde de briefjes in ontvangst te nemen. Toen de agenten bij hem vandaan liepen, schold hij één van hen uit. Daarop werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij ook een proces-verbaal ter zake belediging kreeg. Daarop is hij weer heengezonden.


Verdachte aangehouden voor een bedrijfsinbraak

Zondagmorgen werd gemeld dat er ingebroken was bij een bedrijf aan de Schependomlaan. Er bleken een aantal beeldschermen en andere computerapparatuur weggenomen zijn. De politie ging op onderzoek in de buurt en zagen op de Kanaalstraat een auto staan waarvan de eigenaar bij de politie bekend was. Bij controle van deze auto bleek dat er een 31-jarige Nijmegenaar achterin de auto lag te slapen. Hij was in het bezit van een vermoedelijk bij dat bedrijf gestolen computer. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt nog een nader onderzoek in.


Aangehouden voor wildplassen en drie personen voor belediging

Zondagmorgen rond 02.50 uur zag de politie een man, naar later bleek een 30-jarige man uit Harderwijk, die stond te urineren tegen de muur van een winkel in de Vlaamsegas. De man gaf een gedeeltelijk valse naam en een valse woonplaats en geboortedatum op. Een 23-jarige man, een vriend van de verdachte, bemoeide zich met het politiewerk en schold de agenten uit. Hij werd aangehouden wegens belediging en verzette zich tegen zijn aanhouding. Ook de wegens urineren aangesproken bemoeide zich met de aanhouding en rende vervolgens weg om zich aan een aanhouding te onttrekken. De politie ging achter de man aan en wist hem te achterhalen waarna hij alsnog werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De aanhouding van de 23-jarige man ging ook niet zonder problemen want, naar naderhand bleek, een 22-jarige vriendin van hem uit Ottersom probeerde te verhinderen dat de man naar het politiebureau werd gebracht door de bestuurder van de politieauto te verhinderen weg te rijden. Ook de vrouw schold de agenten uit. Zij werd vervolgens eveneens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Op het politiebureau kwam ook de echte naam van de 30-jarige man uit Harderwijk naar voren. Alle drie hebben een proces-verbaal gekregen voor de diverse overtredingen en zijn daarna weer heengezonden.


Woninginbraken

Vrijdag is ingebroken in een woning aan de Malvert, 11de straat door een achterdeur open te breken. Uit de woning is een spaarpot met een onbekende inhoud gestolen. De 31-jarige bewoner heeft aangifte gedaan.
Zaterdag is ingebroken in een woning aan het Zwanenveld, 25ste straat door de voordeur open te breken. Uit de woning zijn een videocamera, sleutels, sieraden en een kinderspaarpot gestolen. De 35-jarige bewoner heeft aangifte gedaan.


Schoolinbraak

Vrijdagavond is ingebroken in een school aan de Leuvensbroek, 20ste straat door een raam te forceren. Omdat beveiligingspersoneel snel ter plaatse was, namen de inbrekers de benen. Vermoedelijk is er niets weggenomen. De politie stelt nog en nader onderzoek in. De school zal nog aangifte doen.


Bedrijfsinbraak

In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken in een bedrijf aan de Gorterplaats door een toegangsdeur te forceren. Uit het bedrijf zijn twee computers, een A4-scanner, drie expresso apparaten, een fax, een monitor en een hoeveelheid software gestolen. Het bedrijf zal nog aangifte doen.


Kind aangereden

Een jongen van 7 jaar stak zaterdag 1 maart rond 12.15 uur plotseling vanaf het trottoir tussen twee geparkeerde auto's door, de Nieuwe Nonnendaalseweg over. Daar werd hij aangereden door een personenauto bestuurd door een 36-jarige Nijmegenaar. De jongen raakte gewond aan zijn gezicht en heup en werd per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis in Nijmegen. De auto raakte niet beschadigd.


Gestolen auto's

In de avond en nacht van vrijdag op zaterdag is van de Tolhuis, 52ste straat een groene Nissan-Sunny met kenteken ZG-14-PS gestolen. De 37-jarige eigenaar die in Nijmegen woont, heeft aangifte gedaan.
In de nacht van vrijdag op zaterdag is van de Moordkuil een witte Ford-Transit met kenteken 07-BB-VK gestolen. De gebruiker van de auto, een 40-jarige Nijmegenaar heeft aangifte gedaan.
Zaterdagavond is van de Waalkade een donkerblauwe Volkswagen-Golf met kenteken 06-FZ-DH gestolen. De 31-jarige gebruiker van de auto heeft aangifte gedaan.


Gewond bij aanrijding

Een 29-jarige bromfietser botste zaterdag rond 21.40 uur op de Lange Hezelstraat tegen een auto die op de weg keerde en daarbij de bromfietser geen voorrang gaf. De auto werd bestuurd door een 22-jarige man uit Nijmegen. De bromfietser werd met rug en beenklachten per ambulance overgebracht naar het Radboud. De auto werd beschadigd. De bromfiets had geen zichtbare schade.


District Tweestromenland


Altforst - vechtpartijen op Sluissewal - Zaterdagmorgen rond 01.20 uur ontstonden er problemen tussen jongeren in de nabijheid van een horecagelegenheid aan de Sluissewal. Een 19-jarige inwoner van Maasbommel bleek daar mishandeld te zijn door twee Nijmegenaren van respectievelijk 17 en 19 jaar. De Maasbommelnaar heeft aangifte gedaan. De twee Nijmegenaren werden aangehouden en in het Nijmeegse politiebureau ingesloten. Het bleef onrustig bij de uitgaansgelegenheid op grond waarvan de politie daar rond 02.00 uur weer terugkeerde en de jeugd voor zover nodig begeleidde bij het verlaten van de gelegenheid. Rond 03.30 uur werd opnieuw politieassistentie gevraagd omdat er wederom een vechtpartij op straat was uitgebroken. Op last van de politie werd de horecagelegenheid toen gesloten en de jongeren opnieuw begeleid in het verlaten van de gelegenheid. Eén jongere, een 18-jarige knaap uit Maasbommel, voldeed daarbij niet aan het bevel van de politie het terrein te verlaten en werd aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. Daar is proces-verbaal tegen hem opgemaakt waarna hij weer is heengezonden. De politie stelt nog een nader onderzoek in.

Druten - gewond bij ruzie - Zaterdag in de namiddag werd gemeld dat een 21-jarige man die aan de Bieskamp woont met een mes gestoken was door een 26-jarige vrouw uit Druten. De politie ging erheen en zag dat de 21-jarige man aan zijn borst gewond was. Hij werd door ambulancepersoneel naar de huisarts gebracht die de wond heeft gehecht. De oorzaak van de steekpartij is gelegen in een reeds langer lopend conflict tussen de beide betrokkenen. Bij nader onderzoek bleek dat de man niet met een mes gestoken was maar geslagen was met een gebroken vaas. De politie stelt nog een nader onderzoek in.

Winssen - aanrijding met letsel vermoedelijk door alcohol -Een 46-jarige inwoner van Hernen reed zaterdag rond 14.30 uur in zijn auto vermoedelijk met te hoge snelheid over de Betenlaan van Bergharen naar Winssen. Net na het viaduct verloor de man de macht over het stuur en reed het viaduct af. Hij schampte daarbij bomen en struiken en kwam onderaan in het weiland tot stilstand. De man raakte gewond aan zijn hoofd en is per ambulance overgebracht naar het Radboud. In het ziekenhuis is nog een bloedproef van de man genomen omdat hij vermoedelijk ook alcohol had gebruikt. De auto van de man raakte beschadigd.

Wijchen - bedrijfsinbraak - Zondagmorgen tussen 04.30 uur en 09.30 uur is ingebroken in een bedrijf aan de Spoorstraat door een deur open te breken. In het bedrijf werd de geldla van een automaat leeggehaald. Hoeveel geld erin zat is niet bekend. Een 51-jarige medewerker van het bedrijf heeft aangifte gedaan.

Nederasselt - ongeval met gewonden - Een 52-jarige inwoonster van Vierlingsbeek liep zaterdag rond 23.30 uur met een 48-jarige inwoner van diezelfde plaats over het fietspad van de provinciale weg, de Rijksweg. In de richting van Grave. Zij hoorden achter zich een bromscooter aankomen, die, naar later bleek, bestuurd werd door een 36-jarige man uit Grave. Daarom gingen zij uiterst rechts lopen. De scooterrijder botste echter tegen de 52-jarige vrouw waarbij zij een verstuiking en kneuzingen en wat schaafwonden opliep. De bestuurder van de bromscooter werd met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het Canisius.

Malden - woninginbraak - Zaterdagmorgen vroeg werd een 9-jarige jongen in een woning aan de Eikendreef wakker van gerammel aan zijn slaapkamerdeur. De jongen ging uit bed en liep zijn kamer uit en werd geconfronteerd met twee mannen. De jongen wist schreeuwend zijn ouders te wekken en zag dat de twee mannen naar beneden renden en de woning via de voordeur uitrenden. Bij nader onderzoek bleek dat de inbrekers een raam hadden geforceerd. Uit de woning is ondermeer een videorecorder gestolen. De 43-jarige bewoner heeft aangifte gedaan.

Groesbeek - auto gestolen - In de nacht van vrijdag op zaterdag is van de Pastoor Hoekstraat een grijze Saab personenauto met kenteken RH-17-XS gestolen. De 57-jarige eigenaar, die in Groesbeek woont, heeft aangifte gedaan.
Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --