Ingezonden persbericht


EXTRA Persbericht politie IJsselland

zondag 2 maart 2003, 19.45 uur

MEISJE GEWOND BIJ ONGEVAL MET CARNAVALSWAGEN

HEETEN - Vanmiddag rond 16.30 uur is een 16-jarige meisje uit Olst gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising Dorpsweg/ Weseperweg. Zij is met verwondingen aan haar hoofd en inwendig letsel opgenomen in het Geertruidenziekenhuis in Deventer. Zij is buiten levensgevaar.

Zij reed samen met drie andere meisjes op een fiets op de Weseperweg (voorrangsweg) en kreeg op de kruising met de Dorpsweg geen voorrang van een tractor+carnavalswagen, waarop een aantal jongeren zaten, en die voor haar de weg opdraaide. Zij raakte met haar fiets bekneld onder de tractor en werd daar later door ambulancepersoneel en de brandweer -uit haar benarde positie- bevrijd.

Een bijrijder, die op de tractor zat, zag het ongeval aankomen en schakelde onmiddellijk de noodblokkering van de wielen in. Hiermee is waarschijnlijk 'erger' voorkomen.

De tractor werd bestuurd door een 21-jarige man uit Heeten. Hij was met de tractor en carnavalswagen op weg naar huis.

De bestuurder van de tractor, die overigens niet zelf met deze combinatie in de carnavalsstoet heeft meegereden, bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij blies bij de gebruikelijke tweede test aan het politiebureau in Raalte, 790 ug./l. (1,79 o/oo). Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingenomen.

Door de afdeling Verkeersondersteuning van de politie IJsselland werd een technisch onderzoek naar de toedracht van het ongeval ingesteld.

Voor de jongeren die op de wagen zaten, en na het ongeval behoorlijk aangeslagen waren, is aan het begin van de avond een bijeenkomst met Slachtofferhulp georganiseerd.



Ingezonden persbericht