Korps: Brabant-Noord, plaats: Oss 2-03-2003 Persbericht district Maasland

RIJDEN ONDER INVLOED, Oss / Heesch

Van vrijdag op zaterdag zijn bij alcoholcontroles in Oss en in Heesch drie automobilisten tegen de lamp gelopen die met alcohol op achter het stuur zaten. Op de Wagenaarstraat in Oss is een 25-jarige Ossenaar betrapt op het rijden onder invloed. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur. Een 23-jarige Geffense liep op de Berghemseweg in Oss tegen de lamp. Zij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van drie uur. Op de Schoonstraat in Heesch kreeg een 38-jarige inwoonster uit die plaats een geldboete van EUR190,= en een rijverbod van twee uur.

MAN BEDREIGT EX-VROUW EN STIEFDOCHTER, Oss

Zaterdagmiddag heeft een 38-jarige Nijmegenaar zijn 35-jarige ex-vrouw en 15-jarige dochter in hun woning aan de Verlengde Tuinstraat in Oss bedreigd en geslagen. Na zijn daad ging hij er op een snorfiets vandoor. Agenten konden hem aan de hand van het signalement op de Spoorlaan aanhouden. De verdachte zou zijn ex-vrouw en dochter met een mes hebben bedreigd en geslagen om aan geld te komen. Hij zou het geld nodig hebben voor een gokverslaving. Hij is ingesloten. Zijn dochter hield aan het voorval een gekneusde hand over.

VROUWEN AANGEHOUDEN VOOR POGING TOT ZWARE MISHANDELING, Oss

De politie heeft zaterdagavond op de Burgemeester v.d.Elzenlaan in Oss twee 17-jarige vrouwen uit die plaats aangehouden voor mishandeling van een 18-jarige plaatsgenote. De twee worden ervan verdacht het slachtoffer met een honkbalknuppel te hebben geslagen. De vrouw liep daarbij diverse schaafwonden op. Het slachtoffer was op weg naar het station toen zij plotseling door de twee verdachten werd aangevallen. Met één van de verdachten had zij al enige tijd onmin. Het tweetal is terplaatse onder heftig verzet aangehouden.

DRIE VERDACHTEN AANGEHOUDEN VOOR BRANDSTICHTING, Oss

De politie heeft van zaterdag op zondag twee 16-jarige meisjes uit Oss en Ravenstein en een 16-jarige Ossenaar aangehouden voor brandstichting in een pand aan de Klaphekkenstraat in Oss. Het drietal was het grotendeels leegstaande pand binnengegaan en hadden een stuk papier aangestoken om licht te maken. Hierdoor is brand in het pand ontstaan. Het pand is geheel uitgebrand. Hoe groot de schade is, is nog niet bekend. De politie heeft i.v.m. de veiligheid de straat enige tijd afgesloten. Het drietal is kort na de brand aangehouden aan de hand van getuigenverklaringen