Korps: Brabant-Noord, plaats: Uden 2-03-2003 Persbericht district De Leijgraaf

CARNAVAL

Op de Markt in Uden zijn vannacht rond het sluitingsuur diverse opstootjes geweest. Er zijn 9 jongeren door de politie aangehouden. Ook zijn er 4 verbalen voor wildplassen uitgedeeld, 1 voor drinken op straat en 1 keer voor het opgeven van een valse naam. Een 23-jarige Boekelaar werd geboeid afgevoerd nadat hij politiemensen uitschold. In de auto duwde en schopte hij nog steeds. Hij werd ingesloten. Zaterdagavond arresteerde de politie een 26-jarige Udenaar die met een busje traangas zou hebben gespoten. Bij de fouillering is een busje CS-gas aangetroffen. Hij is ingesloten. In Veghel en Boekel was het relatief rustig. Zaterdagmiddag is er na de optocht in Odiliapeel op de Oudedijk door een groep carnavalsvierders gevochten. Toen de politie ter plaatse kwam was alles redelijk rustig. Diverse jongeren liepen letsel op. De politie heeft de zaak verder in onderzoek.

MAN BEROOFD, Uden

Zaterdagochtend is een 25-jarige man uit Uden op de Markt van een zg. sealbag beroofd. Het slachtoffer wilde de bag bij de bank afgeven toen een voorbijkomende man hem sloeg en de sealbag uit zijn handen trok. De man rende weg richting Sacrementsweg. In de sealbag zat een aanzienlijk geldbedrag. De man liep een hoofdwond op.

INBRAAK SLAGERIJ, Erp

Zaterdagnacht is er ingebroken in een slagerij aan het Hertog Janplein in Erp. De voordeur was met geweld opengetrapt. Men mist twee kassalades met geld.

BANDEN LEK, Uden

Vrijdagavond laat zijn van een BMW op de Markt alle vier de banden lek gestoken.

ONDER INVLOED EN ZONDER RIJBEWIJS, Veghel

Vrijdagnacht is in de Hezelaarstraat een 29-jarige man uit Veghel betrapt op rijden onder invloed. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal. Ook bleek hij niet over een rijbewijs te beschikken. Ook gaf hij eerst een valse naam op.

FIETSER AANGEREDEN, Uden

Op de Markt is zaterdagmiddag een 20-jarige fietser uit Uden door een 69-jarige vrouw uit Mill. De fietser had de automobiliste over het hoofd gezien. Met een hoofdwond is hij overgebracht naar het ziekenhuis.