Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 2-03-2003 Persbericht district Den Bosch

ONTPLOFFING IN GARAGE POLITIEBUREAU, Den Bosch

Door een ontploffing omstreeks 13.15 uur in de garage van het facilitair bureau van de politie Brabant-Noord aan de Beverspijken op industrieterrein De Vutter is vanmiddag een uitslaande brand ontstaan. Een politiemedewerker die in de garage was ten tijde van de ontploffing raakte lichtgewond. Na behandeling door ter plaatse gekomen ambulancepersoneel kon hij huiswaarts. De brandweer kwam met groot materieel en ca. 40 mensen ter plaatse. Na drie kwartier gaf de brandweer het sein brand meester. De schade is groot. Een deel van het dak brandde uit, ook zijn er muren ontzet. In de garage bevonden zich opgeslagen en inbeslaggenomen materialen, alsmede een viertal ME-voertuigen. Deze liepen roet- en waterschade op. De afrit van de A59 is enige tijd afgesloten geweest. De technische recherche stelt morgen een onderzoek in naar de precieze oorzaak. De in het gebouw werkzame mensen van de meldkamer en callcenter konden hun werk blijven doen, het gebouw hoefde niet ontruimd te worden.

ALCOHOL EN VERKEER

Tijdens de carnavalsdagen controleert de politie extra op autorijden onder invloed van alcohol. Zaterdagavond zijn er diverse alcoholcontroles geweest. Op de Pettelaarseweg moesten 195 automobilisten blazen, 1 had te veel gedronken. Op de Hekellaan hadden 5 van de 318 gecontroleerde automobilisten teveel gedronken. Op de Graafsebaan in Rosmalen had van de 244 automobilisten niemand teveel gedronken. In de gehele gemeente Heusden zijn zaterdagavond 20 automobilisten gecontroleerd, niemand had teveel op. Op de Rijnstraat in Den Bosch is vrijdagnacht een 20-jarige Bosschenaar betrapt op rijden onder invloed. Ook had de man geen rijbewijs. Bij de controle nam hij overigens de benen, maar kon te voet alsnog in de kraag worden gevat. Hij kan een dagvaarding verwachten.

AUTO`S WEG NA INBRAAK, Den Bosch

Zaterdagnamiddag of -avond is ingebroken in een huis aan de Antoniusstraat van Alphenstraat. Uit het huis verdwenen 3 gsm`s, twee laptopcomputers en autopapieren. Ook pakte men de sleutels van de twee auto`s die buiten stonden. Deze werden ook meegenomen. Het gaat om een zwarte Seat Toledo met het kenteken 44-FG-ZD en een zwarte Peugeot 307 met het kenteken 14-HK-ZX.

BELEDIGING, Den Bosch/Drunen

Vannacht is een 23-jarige Bosschenaar aangehouden toen hij in de Visstraat zijn middelvinger opstak richting passerende politiemensen. Op de Sint Janssingel betrapte de politie vannacht een wildplasser. De 34-jarige Arnhemmer, die in een portiek stond te plassen, werd meegedeeld hiervoor bekeurd te worden. Zijn evenoude vriendin bemoeide zich ermeer en duwde en trekte. De man schopte tegen het been van een agent. Wegens het aandurende verzet is pepperspray gebruikt. Allebei zijn ze geboeid afgevoerd naar het bureau. Er zijn diverse mensen in de binnenstad bekeurd wegens wildplassen. Zaterdagmiddag heeft de politie een 15-jarige jongen in het Breeveldpark in Drunen bekeurd voor schelden tegen de politie. De politie kwam terplaatse na een melding van het kapotgooien van flessen door de jeugd. Twee alcoholdrinkende jongens zijn hiervoor bekeurd. De 15-jarige bemoeide zich er mee en schold de politie uit. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het bureau.

INBRAAK, Den Bosch

In een Chinees restaurant aan de Maaspoortweg is vanochtend vroeg ingebroken. Er was een muntenlade van de kassa weggenomen met daarin enkele honderden euro`s. Vrijdagavond is ingebroken in een kantoorpand aan de Pettelaarpark. Via een stukgeslagen raam is een zevental flatscreenbeeldschermen gestolen. Bij een bedrijf aan de Meerheuvel is vrijdagavond ook een laptop en meer computeronderdelen weggenomen nadat men een ruit had vernield.

AUTO IN SLOOT, Nieuwkuijk

Zaterdagochtend is een 24-jarige Pool met zijn auto op de Nieuwkuijkseweg in een sloot gereden. De man had teveel gedronken. De auto werd behoorlijk beschadigd. De man kreeg een verbaal en een rijverbod.