Belgacom

Jan Coene nieuwe voorzitter Raad van Bestuur Belgacom - Michel Dussenne wordt Ere-voorzitter belast met Advies-opdracht

03/03/2003

Het Belgacom-team verwelkomt de heer Jan Coene, die door de regering zopas werd aangesteld als nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur van Belgacom, in opvolging van de heer Michel Dussenne, die Ere-voorzitter wordt.

De Belgacom medewerkers zijn ervan overtuigd dat de heer Coene, met zijn kennis van de ondernemingswereld, in staat zal zijn om de belangrijke functie van Voorzitter van de Raad van Bestuur met succes op te nemen. Samen met de nieuwe CEO, de heer Didier Bellens, die vanaf maandag 3 maart Belgacom vervoegt, zal hij richting geven aan de toekomst van Belgacom. Jan Coene zal eveneens voorzitter worden van het paritair comité, het audit-comité en het remuneratie-comité.

Het Belgacom-team stelt er ook prijs op grote dank te betuigen aan Michel Dussenne. Sinds 1995 was hij de gewaardeerde Voorzitter van de Raad van Bestuur, die met grote overgave en zin voor evenwicht, het belang van de onderneming nastreefde. Hij slaagde erin een uitstekende samenwerking te bewerkstelligen binnen de Raad van Bestuur, tussen de aandeelhouders onderling, en in de werkrelatie met het management. Bovendien ondersteunde hij ten volle het sociaal overleg.

Het team is bijzonder verheugd dat Michel Dussenne betrokken zal blijven bij Belgacoms activiteiten. Beide aandeelhouders hebben hem immers belast met een Advies-opdracht, waardoor hij zijn ervaring zal blijven ten dienste stellen van de onderneming, en bijdragen tot de continuïteit van haar activiteiten.

In deze opdracht zal Michel Dussenne rapporteren aan de Voorzitter van de Raad. Hij zal ook als bijzondere waarnemer aanwezig zijn op alle vergaderingen van de Raad en zijn comités. Hij blijft tevens voorzitter van het Belgacom Pensioenfonds en van de Belgacom Art Foundation.