Gemeente Stede Broec

22-1-2003
ONDERHOUD KLOOSTERHOF-MONNIKENVELD

Presentatie groot-onderhoudsplan

Op 3 maart wordt de tweede bijeenkomst gehouden over groot onderhoud in de wijk Kloosterhof-Monnikenveld. Dan wordt het werkplan gepresenteerd dat opgesteld is, mede op basis van de wensen en klachten die bewoners van de wijk tijdens de eerste bijeenkomst, vorig jaar, hebben neergelegd.

Hoe werkt ât ook alweer?
Elke wijk krijgt eens per acht jaar een âgrote beurtâ. Het gaat daarbij bijvoorbeeld over plantsoenen, speelterreinen en plekken waar het wegdek slecht is. De wethouder wil bewoners van de betreffende wijk de gelegenheid geven daar een rol in te spelen. Daarom worden zij, vóórdat wij met de planning van het onderhoud beginnen, uitgenodigd om hun wensen en klachten te laten horen tijdens een bijeenkomst op het gemeentehuis.

Een paar voorbeelden van wat wij dan te horen krijgen: de kinderen in de buurt zijn de speelterreintjes met wipkippen ontgroeid en vragen om een trapveldje. Bewoners willen soms een wandelpaadje door een plantsoen of een ander soort beplanting in de perken. Daarmee gaan wij vervolgens aan de slag. Er wordt een plan gemaakt op basis van drie uitgangspunten: het beschikbare geld, de wensen van bewoners en de zaken die wij als gemeente noodzakelijk vinden.

Werkplan nagenoeg klaar
Ook in Kloosterhof-Monnikenveld werden tijdens de eerste bijeenkomst, vorig jaar, een aantal wensen geuit. Die zijn uitgewerkt; het werkplan is nu nagenoeg klaar. Op 3 maart is iedereen die in Kloosterhof-Monnikenveld woont weer welkom; dan wordt het plan gepresenteerd en worden afspraken gemaakt over de uitvoering.

Hierna: wensen Lutjebroekers geïnventariseerd
Lutjebroek is de volgende wijk die wordt aangepakt; daar gaan we volgend jaar aan het werk. Op 24 maart kunnen Lutjebroekers die invloed op het aanzien van hun dorp willen hebben, terecht om de wethouder te laten weten wat zij zouden willen. Ook hier geldt: het beschikbare budget is uitgangspunt.

Beide bijeenkomsten vinden plaats in de raadzaal van het gemeentehuis en beginnen om 20.00 uur.