RTV West

Verkeersjournaal vanaf 3 maart op TV West

13 februari 2003

Vanaf maandag 3 maart gaat TV West het nieuwe programma Verkeersjournaal uitzenden. Dit informatieve programma brengt het laatste nieuws over verkeer en mobiliteit in de regio Haaglanden. De uitzendingen worden gemaakt in samenwerking met de gemeente Den Haag, HTM en Bereikbaar Haaglanden (het samenwerkingsverband van stadsgewest Haaglanden, provincie Zuid-Holland en Rijkswaterstaat).

Het programma zal de kijkers kort en overzichtelijk informeren over de actuele bereikbaarheid in de regio. De regionale knelpunten voor automobilisten, fietsers en andere weggebruikers worden in kaart gebracht. Maar ook aan het openbaar vervoer wordt aandacht besteed. Bij wegopbrekingen en evenementen worden de omleidingroutes en andere alternatieven aangegeven. Daarnaast zal het programma regelmatig door middel van korte achtergrondinformatie aangeven waarom bijvoorbeeld wegwerkzaamheden, omleidingen en verkeersveiligheidsacties nodig zijn.

TV West zendt het Verkeersjournaal vanaf 3 maart iedere avond (behalve zaterdag) uit voor het nieuws van 18.00 uur. Het programma wordt herhaald voor het nieuws van 20.00, 22.00 en om 23.30 uur.