Gemeente Enkhuizen

Week 8: Boten, caravans, aanhangwagens

Het gebeurt regelmatig dat er boottrailers, aanhangwagens, caravans en andere voor recreatief gebruik bestemde aanhangers gedurende langere tijd op de openbare weg of op openbaar groen geparkeerd staan. Ook treft de gemeente vaak boten op de walkanten aan. In de Algemene Plaatselijke Verordening zijn onder meer regels opgenomen die bepalen dat bijvoorbeeld de aanhangers e.d. maar gedurende drie dagen op de openbare weg mogen staan. De gemeente start op 3 maart aanstaande een gerichte controle of genoemde wagens niet te lang staan geparkeerd. Het gedurende langere tijd parkeren van deze wagens is vaak storend voor de buurt en bederft bovendien vaak het uitzicht. De in de walkanten liggenden boten bemoeilijken de werkzaamheden van de gemeente.

Sticker

De gemeente gaat dus op pad. Worden er bij een controle aanhangers
e.d. aangetroffen, die gedurende langere tijd op een bepaalde plek staan geparkeerd, dan zal de politie vervolgens de eigenaar daarop aanspreken. Is de eigenaar niet (direct) te achterhalen, dan wordt er op het betreffende voertuig een gele sticker geplakt. De eigenaar heeft vervolgens de mogelijkheid het voertuig of boot weg te halen. Gebeurt dit niet, of is er geen eigenaar te achterhalen, dan wordt het object voor een periode van drie maanden bij de gemeente opgeslagen. Meldt er zich in die tijd geen eigenaar, dan vindt vernietiging plaats.

Probeer het echter niet zover te laten komen. Haal uw aanhanger of boot(trailer) tijdig weg. Dat scheelt tijd en ergernis voor iedereen. Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u terecht bij dhr. A. Pauwels, tel.: (0228) 35 08 16.