Gemeente Alkmaar


Planning wegwerkzaamheden Vondelstraat

Alkmaar, 24 februari 2003

Op maandag 3 maart aanstaande gaan de wegwerkzaamheden aan de Vondelstraat, tussen de rotonde Kooimeerplein en de rotonde Koelmalaan/ Willem de Zwijgerlaan, van start. In verschillende fases worden de werkzaamheden uitgevoerd, om het verkeer zo min mogelijk te hinderen. Het verkeer moet echter zeker rekening houden met vertraging. Geadviseerd wordt een alternatieve route te nemen als de Vondelstraat wordt gebruikt als doorgaande weg. De fiets of het openbaar vervoer is aan te bevelen voor wie ter plaatse moet zijn.

Fase 1 Periode 3 maart tot 10 april 2003
De westelijke rijbaan tussen de rotonde Kooimeerplein en de rotonde Koelmalaan/ Willem de Zwijgerlaan wordt geheel afgesloten. Op de oostelijke rijbaan is in deze fase tweerichtingsverkeer mogelijk. Omdat de rijbanen smal zijn, moet het autoverkeer langzaam rijden. Er wordt een snelheidsbeperking tot 30 km/u ingesteld. Automobilisten moeten rekening houden met vertraging. Omdat het autoverkeer nu van twee richtingen komt, moeten voetgangers extra alert zijn bij het oversteken.
De toegang tot de Gijsbrechtstraat zal tijdens fase 1 gedurende enkele korte periodes afgesloten zijn. Personenauto's kunnen tijdelijk via de Roskamstraat naar de Heilooërdijk.

Fase 2 Periode 10 april tot en met 16 mei 2003
De oostelijke rijbaan tussen de Arcadialaan en de Ruusbroechof is geheel afgesloten voor al het doorgaande verkeer.

Fase 3 Periode 10 mei tot 7 juni 2003
Tijdens deze fase is er geen verkeer mogelijk tussen de Arcadialaan en de rotonde Kooimeerplein aan de oostzijde van de Vondelstraat.

Het kruispunt Arcadialaan- Albertina Agneslaan blijft voor de bus de gehele periode open. Voor het autoverkeer is de kruising zo kort mogelijk afgesloten.

Het tankstation aan de Vondelstraat blijft bereikbaar tijdens de wegwerkzaamheden.

Op 11 februari jl. is er een inloopbijeenkomst gehouden voor de reconstructie van de Vondelstraat. Deze inloop is druk bezocht en er zijn vele opmerkingen gemaakt. De opmerkingen worden momenteel bekeken door de gemeente. De verplaatsing van de voetgangersoversteekplaats naar de zuidzijde van het kruispunt is al wel gehonoreerd