Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

http://www.minbzk.nl


Persuitnodiging

Raad voor het openbaar bestuur presenteert twee adviezen.

Maandag 3 maart presenteert de heer dr. J. A. van Kemenade, voorzitter van de Raad voor het openbaar bestuur, twee adviezen over regionale vraagstukken.

Het eerste advies is getiteld 'Veiligheid op niveau', en gaat over de bestuurlijke inbedding van de veiligheidsregio's. Het advies gaat in op de organisatie van de rampenbestrijding en op de inbedding van het integraal veiligheidsbeleid op lokaal niveau. Het betreft hier een door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties gevraagd advies en is een vervolg op het tussen-advies dat de Raad voor het openbaar bestuur (Rob) in april vorig jaar uitbracht over dezelfde materie.

Het tweede advies 'Legio voor de regio' gaat over het bestuur in grootstedelijke gebieden. De Tweede Kamer vroeg de Rob vorig jaar advies over het toen voorliggende wetsvoorstel 'Bestuur in stedelijke regio's'. Over dat wetsvoorstel bracht de Raad toen een negatief advies uit. De Raad kondigde toen aan binnen een jaar met een vervolgadvies te komen met bestuurlijke modellen voor regionale vraagstukken. Dat advies is nu dus afgerond.

Noot voor de redactie/