Provincie Utrecht

Persbericht

Eerste stappen op wandelnetwerk Lopikerwaard

27-2-2003
Op maandag 3 maart zetten Recreatieschap Stichtse Groenlanden, de gemeenten Lopik, Montfoort en Oudewater, Staatsbosbeheer en provincie Utrecht samen de eerste stappen op de Kasteelroute in Linschoten. Daarmee bezegelen ze symbolisch hun samenwerking om een wandelnetwerk te realiseren in de Lopikerwaard.

Het netwerk is een initiatief van het recreatieschap en de drie gemeenten. Als het klaar is omvat het acht wandelroutes met een totale lengte van 135 kilometer, waaronder een lange route van 60 kilometer. Door het beter ontsluiten van de wandelroutes willen de samenwerkende partijen de Lopikerwaard aantrekkelijker maken voor wandelaars. Bovendien kan te zijner tijd aangesloten worden bij de langere wandelroutes buiten de Lopikerwaard. De drie gemeenten en het recreatieschap zullen de komende maand een besluit nemen over de definitieve uitwerking en aanleg van de wandelroutes.

Provinciedekkend wandelpadennetwerk
Dit initiatief past goed in de plannen van de provincie Utrecht om in het kader van de Agenda 2010 een provinciedekkend wandelpadennetwerk tot stand te brengen. Zodat er altijd wat te kiezen valt voor wie wil gaan wandelen, lang of kort, in de bossen of in de polder, alleen of met het gezin.

De provincie heeft er daarbij in de eerste plaats voor gekozen lopende initiatieven te ondersteunen. Gedeputeerde Van Bergen: "Daar zijn er op dit moment genoeg van, je kunt zelfs zeggen dat het bruist in de Utrechtse wandelwereld. Door op bepaalde punten financiële of personele ondersteuning te bieden kunnen we de aanleg van wandelroutes in de provincie een impuls geven. We willen immers de samenleving laten zien dat het ons ernst is om meer wandelmogelijkheden te creëren. Het netwerk in de Lopikerwaard past naadloos in de doelstellingen van ons project 'Wandelen in Utrecht'. Vandaar dat wij ons als provincie graag aansluiten bij dit initiatief en daar vanaf nu onze ondersteuning aan zullen verlenen."

Meer informatie: Karin Obdeijn, telefoon 2192 of Karin.Obdeijn@provincie-utrecht.nl