Vlaamse overheid

Aanstaande maandag presenteert Vlaams minister van Onderwijs en Vorming en de Vlaamse onderwijsinspectie de onderwijsspiegel. Deze onderwijsspiegel (jaarverslag van de inspectie) beschrijft de toestand van het onderwijs tijdens het voorgaande schooljaar en poneert een aantal beleidsaanbevelingen, zowel op algemeen beleidsniveau als op het schoolniveau.

Dit verslag belicht dit jaar uitvoerig de nascholing. Men is met andere woorden de kwaliteit van de deskundigheidsbevordering nagegaan.

Naast de nascholing is er zoals steeds aandacht voor de kerngegevens van de doorlichtingen die in het schooljaar 2001-2002 werden gehouden. Verder gaat het verslag in op een aantal kleinere onderzoeken. Zo kan de lezer vernemen hoe ouders in het basisonderwijs bij de doorlichtingen betrokken worden en hoe die ouders denken over de kwaliteit van de school van hun kinderen. De CLB- inspectie onderzocht de extra druk die er op de centra voor leerlingenbegeleiding lag door de vaccinatiecampagne tegen meningitis-C en tenslotte wordt er ook aandacht besteed aan de feitelijke aanwending van het lestijdenpakket in het secundair onderwijs.

Elk deelaspect wordt toegelicht door de betrokken onderwijsinspecteurs.

De onderwijsinspectie en minister Vanderpoorten begroeten de pers op maandag 3 maart om 11u. op het kabinet van de minister (Albert II laan 15, 1210 Brussel).

info : Jo De Ro, woordvoerder van
minister Vanderpoorten - gsm (0475) 98 33 73 tel. (02)553 99 23 - fax. (02) 553 99 19 e-mail: persdienst.vanderpoorten@vlaanderen.be