Gemeente Rotterdam

Keywords: Rotterdam, college, burgemeester, wethouder, wethouders, collegeraad, dualisering, coolsingel, Feyenoord, havens, Sparta

Burgemeester en de wethouders van 3 tot en met 9 maart Wethouder Bolsius maakt markt Binnenrotte schoon Wethouder Buitenruimte Lucas Bolsius maakt op zaterdag 1 maart van 17.00 tot 22.00 uur samen met een ploeg van de Roteb, de markt op de Binnenrotte schoon. Wethouder Bolsius gaat twee dagdelen per maand mee met medewerkers van de diensten Roteb en Gemeentewerken om zelf werkzaamheden op de werkvloer te verrichten.

Wethouder Van der Tak één dag leerplichtambtenaar

Wethouder Sjaak van der Tak (Sociale Integratie) kruipt op maandag 3 maart met raadsleden en schoolbesturen in de huid van een leerplichtambtenaar om op te treden tegen spijbelaars. Maandag 3 maart is in Rotterdam uitgeroepen tot Dag van de Leerplicht. Tijdens de dag worden spijbelaars door de speciale leerplichtambtenaren voor één dag opgespoord en aangesproken op hun gedrag, vanuit vijf scholen voor voortgezet onderwijs in Feijenoord. Wethouder Van der Tak geeft om 09.30 uur het startsein bij de dienst Stedelijk Onderwijs aan de Blaak 16. Na de opsporingsactie bij de verschillende scholen is er s middags een bijeenkomst in De Kuip, waar wethouder Van der Tak het protocol schoolverzuim in ontvangst neemt. Na themadiscussies volgt om 16.00 uur het slotdebat.

Wethouder Bolsius geeft aftrap proef lediging incontinentieafval

Wethouder Lucas Bolsius (o.m. Buitenruimte) geeft op maandag 3 maart om 14.00 uur bij de Roteblocatie Den Hoogenban aan de Burgemeester Josselin de Jonglaan 35 de aftrap voor de start van een proef om luiers en ander incontinentieafval gescheiden in te zamelen. Aan de inzamelproef, die een half jaar zal duren, doen 17 verzorgings-huizen mee. Roteb zamelt het afval in en het bedrijf Knowaste zorgt voor verdere verwerking en recycling. Het streven is om 7 à 8 ton incontinentieafval op te halen en deze op een milieuvriendelijke wijze te verwerken. De luiers en incontinentiesystemen worden nu nog ingezameld met het restafval om vervolgens te worden verbrand. Tijdens de proef wordt dit afval apart ingezameld in speciale plastic zakken.

Burgemeester Opstelten gastheer bij uitreiking Von der Gablenz Prijs

Burgemeester mr. Ivo Opstelten is op maandag 3 maart in de Burgerzaal van het stadhuis gastheer bij de uitreiking van de Von der Gablenz Prijs, die om 20.00 uur begint. De prijs gaat naar Wolfgang Clement, minister van Economische Zaken en Arbeid van de Bondsrepubliek Duitsland. Hij was tot voor kort minister-president van de deelstaat Noordrijn-Westfalen en heeft zich in die functie sterk gemaakt voor de versterking van de relatie tussen zijn deelstaat en de omringende regios, met name in Nederland. De Von der Gablenz Prijs is een Nederlandse onderscheiding die elke twee jaar wordt uitgereikt aan iemand van Duitse of Nederlandse afkomst die zich heeft ingezet voor het bevorderen van goede betrekkingen tussen Duitsland en Nederland. De voorzitter van de stichting Von der Gablenz Prijs, mr. G.J. Doeksen, reikt de prijs uit. Oud-premier Wim Kok houdt de feestrede.

Wethouder mevrouw De Faria ontvangt rapportages jeugdmonitor

Wethouder mevrouw De Faria (o.m. Volksgezondheid) opent op donderdag 6 maart om 10.00 uur het congres over de Rotterdamse Jeugdmonitor in concert- en congresgebouw De Doelen aan de Kruisstraat 2. Daarna neemt wethouder Volksgezondheid drie rapportage van de Rotterdamse Jeugdmonitor (RJM) in ontvangst. Het gaat om rapportages van onderzoek naar kleuters, leerlingen uit groep zes van het basisonderwijs en leerlingen van de derde klas uit het voortgezet onderwijs. De RJM is een instrument waarmee ontwikkelingen in de lichamelijke en psychische gezondheid van de jeugd worden gemeten. Doel van het congres is presentatie van de actuele resultaten en bekendheid geven aan de werkwijze van de RJM. De resultaten van de monitor vormen de basis voor toekomstig gezondheids-beleid voor de jeugd in Rotterdam.

Burgemeester Opstelten feliciteert Pogo Geluid

Burgemeester mr. Ivo Opstelten feliciteert op donderdag 6 maart aan het einde van de middagvergadering van de gemeenteraad Pogo Geluid met het behalen van de EAO Design Award. Pogo kreeg de prijs voor de geluidsinstallatie voor de raadzaal. Volgens de jury is het bedrijf er in geslaagd om microfoonstandaards met spreektoets te ontwerpen die geheel passen in de klassiek ingerichte raadzaal. Doorslaggevend vond de jury onder meer de eenvoud van het ontwerp en de manier waarop is geluisterd naar de wensen van de klant. Deze zijn omgezet in een technisch zeer hoogwaardig product, aldus de jury. Pogodirecteur J.C. van der Poel is uitgenodigd om de felicitatie in ontvangst te nemen.

Burgemeester Opstelten maakt eindbedrag sporters voor stichting Doe een Wens bekend

Burgemeester mr. Ivo Opstelten maakt op vrijdag 7 maart samen met Lee Towers aan het slot van het artiestengala voor Doe een Wens het eindbedrag bekend dat de New Yorksteppers bijeen hebben gebracht. Het gala wordt gehouden in het Maasgebouw van het Feyenoordstadion. Een groep sporters uit Hoogvliet is in november naar New York gestept om geld op te halen voor de Doe een Wens Stichting. In de VS zijn ze op de step van Washington naar New York gegaan. Doe een Wens zorgt ervoor dat de liefste wens van kinderen met een levensbedreigende ziekte uitkomt. De stichting heeft sinds haar oprichting meer dan 1000 wensen vervuld. Ruim 200 vrijwilligers zijn actief voor Doe een Wens.

Wethouder mevrouw De Faria opent debattenreeks

Wethouder mevrouw De Faria (Veiligheid en Volksgezondheid) opent op zaterdag 8 maart om 10.00 uur een debattenreeks met als thema Naar een onthaning van de maatschappij? in café en Zaal De Unie aan de Mauritsweg 34 in Rotterdam. In een serie van vier debatten gaat het om de vraag of het pleidooi voor onthaning een teken is van voortschrijdende emancipatie. Aanleiding voor het thema is de oproep van Jeltje van Nieuwenhoven om de politiek te onthanen. In het eerste debat gaat het om invloed van religie op de emancipatie van vrouwen. De reeks, die start op de Internationale Vrouwendag, wordt georganiseerd door de Rotterdamse Kunststichting, het ministerie van Welzijn, Sport en Onderwijs en de gemeente Rotterdam. De volgende discussiebijeenkomst is op 12 juni en staat in het teken van vrouwen en ondernemen.