Stadsdeel Amsterdam-Noord


* Werkzaamheden Banne Buikslootlaan

* Sluiting afdeling Burgerzaken 11/3

* Open dag opleidingscentrum voor vrouwen
* Kinderen als natuurbeschermer

* Afvalwijzer 2003

* Onderzoek koopstromen

* Huisvuilpas ondergrondse containers in Banne-Zuid 28/2/2003 - Werkzaamheden Banne Buikslootlaan Werkzaamheden Banne Buikslootlaan

Van 3 maart tot 24 maart 2003 zijn er asfalteringswerkzaamheden aan de rijbaan van de Banne Buikslootlaan tussen de Schoenerstraat en de Statenjachtstraat.

Om het werk veilig te kunnen uitvoeren is het noodzakelijk de Banne Buikslootlaan tijdelijk voor autoverkeer af te sluiten. Dit gebeurt van maandag 10 maart 06.00 uur tot vrijdag 14 maart 16.00 uur. Het doorgaand verkeer wordt dan omgeleid via de Schepenlaan en Statenjachtstraat. Deze omleiding zal met borden worden aangegeven. Voor het doorgaand fietsverkeer geldt geen omleiding; (brom)fietsers kunnen normaal van het fietspad gebruik maken.

28/2/2003 - Sluiting afdeling Burgerzaken 11/3 Sluiting afdeling Burgerzaken stadsdeelhuis

Op dinsdag 11 maart is i.v.m. de verkiezingen voor de Provinciale Staten de afdeling Burgerzaken de hele dag gesloten. Het Vergunningen Service Bureau en de Publieksvoorlichting zijn die dag wel open.

28/2/2003 - Open dag opleidingscentrum voor vrouwen Vrijdag 7 maart organiseert het International Training Centre for Women vanaf 14.00 uur een open dag voor vrouwen uit Amsterdam-Noord. Op deze bijeenkomst presenteert het vrouwencentrum een opleiding die vrouwen leert om actief deel te nemen aan het maatschappelijk leven.

Tijdens de opleiding krijgen vrouwen training in basisvaardigheden als computerkennis en sociale vaardigheden, maar bijvoorbeeld ook in trainingen communicatie en financieel management. Naast de behandeling van vaste themas is er ruimte voor vrouwen om hun eigen themas in te brengen. De opleiding duurt een jaar en heeft tot doel een eigen vrouwen-empowermentcentrum in Amsterdam-Noord op te richten.

Het International Training Centre for Women richt zich met deze opleiding vooral op herintreedsters, langdurig werkloze vrouwen, alleenstaande moeders en allochtone vrouwen. Vrouwen die actief zijn binnen bestaande vrouwenorganisaties in Amsterdam-Noord zijn ook van harte welkom. De cursus wordt volledig gefinancierd door het stadsdeel Amsterdam-Noord en de Gemeente Amsterdam.

Het International Training Centre for Women is gevestigd aan de Herengracht 213. Er bestaat, ook tijdens de open dag, een mogelijkheid tot kinderopvang.

12/2/2003 - Kinderen als natuurbeschermer

Donderdag 13 februari vanaf 9.00 uur gaan leerlingen van de Amstelmeerschool wilgen knotten , takkenwallen aanleggen en bomen dunnen in het natuurgebied Waalenburgsingel bij de grote boomstammen aan de Volendammerweg. Doel is de kinderen te betrekken bij hun directe leef en woonomgeving.De Amstelmeerschool is door een adoptieproject in aan het gebied verbonden.

Medewerking verlenen de vrijwilligers van de heemtuin Het Schouw , groenmedewerkers van Stadsdeelwerken en de afdeling Natuur - en Milieu Educatie van stadsdeel Amsterdam-Noord.

20/1/2003 - Afvalwijzer 2003
Hoe, waar en wanneer kan ik mijn afval kwijt in Amsterdam-Noord? Welke regels gelden voor het aanbieden van afval? Wanneer schakelt mijn buurt over op ondergronds inzamelen? Hoe draagt de Milieupolitie bij aan een schoon Amsterdam-Noord?

In de brochure Afvalwijzer 2003 vinden inwoners van Amsterdam-Noord het antwoord op al deze vragen. De komende week wordt de Afvalwijzer huis aan huis bezorgd in heel Amsterdam-Noord.

Mocht u de brochure Afvalwijzer 2003 voor 1 februari niet hebben ontvangen vraag hem dan aan via www.noord.amsterdam.nl of bel met de publieksvoorlichters 020-6349452.

30/12/2002 - Onderzoek koopstromen
Onderzoeksbureau Strabo verricht in opdracht van het stadsdeel onderzoek naar koopgedrag in een deel van Amsterdam-Noord. Dit betekent dat bewoners van de wijk Tuindorp Oostzaan in januari telefonisch geënquêteerd kunnen worden.

Door medewerking van de geënquêteerden wordt inzicht verkregen in waar er gewinkeld wordt en hoe de winkelvoorzieningen worden gewaardeerd. Hierdoor kunnen de winkelgebieden in de wijk beter worden afgestemd op de bewonerswensen.


24/12/2002 - Mammoetboom voor Baanakkerspark

Onlangs heeft wethouder Elske Hörchner met een feestelijke boomplant in het Baanakkerspark een Chinese mammoetboom in ontvangst genomen.

De boom, een metasequoia, is een geschenk aan het stadsdeel van Ruud Bleijerveld van de stichting Pinetum Blijdenstein. De boom die nu slechts anderhalve meter meet, kan tot dertig meter hoog worden. Het is een botanische curiositeit die bij uitstek in parken wordt geplant