Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 3-03-2003 Persberichten district Lekstroom, 10.20 uur

Auto te water

HOUTEN Op zondag 2 maart is een automobilist van de weg geraakt.

Rond 10.45 uur reed een 67-jarige automobilist uit Houten over vanaf De Staart de oprit naar de rijksweg A27 op. Door nog onbekende oorzaak raakte hij in de bocht van de weg en belandde met zijn auto in een sloot. De bestuurder en zijn 62-jarige passagiere uit Houten konden op eigen gelegenheid, maar met een nat pak, op de kant komen. Zij werden door het personeel van een ambulance onderzocht, maar hoefden niet naar het ziekenhuis te worden gebracht.

De beide Houtenaren werden door politiemensen thuis gebracht. Hun auto werden door een takelbedrijf uit de sloot getakeld en weggesleept.

Straatroof

IJSSELSTEIN In de nacht van zaterdag 1 op zondag 2 maart werd een vrouw beroofd van haar tas.

Rond 00.15 uur liep een 50-jarige vrouw uit IJsselstein over het Hazenveld. Daar kwamen drie jongens om haar heen staan en één van hen rukte haar tas van haar schouder. Vervolgens renden de jongens weg over het Hazenveld. In de zwarte tas bevond zich onder andere een sleutelbos.

De verdachten voldoen aan het volgende signalement: 1) Jongen, donkere huidskleur, ± 1.60 meter, kort achterovergekamd zwart haar, zwart kort jack;
2) Jongen, donkere huidskleur, ± 1.75 meter, kort achterovergekamd zwart haar, licht kort jack;
3) Jongen, donkere huidskleur, ± 1.75 meter, kort achterovergekamd zwart haar, donker kort jack.

De politie verzoekt getuigen of mensen die menen de verdachten te (her-)kennen, contact op te nemen met telefoonnummer 0900-8844.

Landmijn

IJSSELSTEIN Op zondag 2 maart meende twee gelukzoekers een landmijn te hebben gevonden.

Rond 15.45 uur waren twee mannen met hun metaaldetector aan het zoeken in een onlangs verhoogde geluidswal op de Weg der Verenigde Naties, ter hoogte van de Maassingel. Daarbij troffen zij een platte schijf met een doorsnede van ongeveer 25 centimeter aan. De schijf had in het midden een verhoogde rand. Daar zij vermoedden dat het een landmijn betrof, waarschuwden zij de politie.

Een bomverkenner van de afdeling Bijzondere Wetten van de Politie stelde ter plaatse een onderzoek in. Hij constateerde dat het gelukkig geen landmijn betrof, maar dat het een betonnen platte schijf was. De vinder van de landmijn nam het explosief mee als nieuwe trofee van zijn zoekinspanningen.

Onder invloed

NIEUWEGEIN / HOUTEN De politie heeft op zondag 2 maart en in de daarop volgende nacht meerdere automobilisten aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 21.55 uur werd op het Wenckebachplantsoen in Nieuwegein een 24-jarige automobilist uit Nieuwegein gecontroleerd. Hij bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 420 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vier uur.

Rond 23.10 uur zag een politieman van de Spoorwegpolitie een automobilist over de Rondweg in Houten hem tegemoet rijden. De automobilist viel op doordat hij zeer slingerend reed. De politieman keerde zijn auto om achter de automobilist aan te gaan, maar raakte daarbij het zicht om de auto kwijt.

Even later troffen andere politiemensen de bestuurder in kwestie ter hoogte van De Weide met zijn auto tegen het talud van de Rondweg aan. De auto was van de weg geraakt en had daarbij zware voorschade opgelopen. Bij de blaastest ter plaatse blies de automobilist, een 35-jarige man uit Nijmegen, een F (Fail), hetgeen betekent dat hij beduidend teveel alcohol had genuttigd. Hij werd aangehouden.

Bij het overbrengen van de verdachte naar het politiebureau beledigde en bedreigde hij een politieman meerdere malen. Op het politiebureau weigerde de Nijmegenaar mee te werken aan de ademanalyse. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor het weigeren van de ademanalyse en voor belediging en bedreiging. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tevens kreeg hij bekeuringen voor het feit dat zijn auto niet was verzekerd en niet APK was gekeurd. In de nacht van zondag 2 op maandag 3 maart, rond 03.15 uur, werd op de Provincialeweg N 210 in IJsselstein een 52-jarige automobilist uit Nieuwpoort gecontroleerd. Hij bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 695 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.