Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 3-03-2003 Persberichten district Rijn & Venen, 10.25 uur

Vermoedelijk onder invloed

MAARSSEN Op zondag 2 maart werd een automobilist aangehouden omdat hij vermoedelijk onder invloed van alcohol een auto had bestuurd.

Tussen 07.00 uur en 07.45 uur werd op de Zuilense Ring en op de afrit van de rijksweg A2 een alcoholcontrole gehouden. 87 Bestuurders moesten een blaastest afleggen en 86 van hen bliezen een P (Pass), hetgeen betekent dat zij niet (teveel) hadden gedronken. Eén bestuurder, een 26-jarige man uit Woerden, saboteerde tot vijfmaal toe de blaastest en werd vervolgens aangehouden.

Op het politiebureau weigerde hij aan de ademanalyse mee te werken. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Autobrand

VINKEVEEN Op zondag 2 maart heeft brand gewoed in een auto.

Rond 18.40 uur bleek een op de Herenweg geparkeerde auto in de brand te staan. De brand kon door omstanders middels een poederblusser worden geblust. De brandweer kwam nog wel ter plaatse, maar hoefde alleen het poeder van de auto te spuiten. De auto had door de brand schade aan de voorzijde opgelopen. Daar de politie brandstichting niet uitsluit, wordt er een nader onderzoek ingesteld.

Teveel op

BREUKELEN Op zondag 2 maart werd een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 23.45 uur controleerden politiemensen op de Herenstraat een 42-jarige automobilist uit Breukelen. Hij bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 350 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van twee uur.

Veel te snel

WOERDEN Op zondag 2 maart moest een automobilist zijn rijbewijs inleveren na een forse snelheidsovertreding.

Rond 23.25 uur zagen politiemensen een 26-jarige automobilist uit Oudewater met hoge snelheid over de rijksweg A12 rijden, in de richting van Woerden. Zij gingen achter de auto aan en constateerden dat de bestuurder met een (al gecorrigeerde) snelheid van 172 km/u reed, terwijl daar een maximumsnelheid van 120 km/u geldt.

De automobilist werd staande gehouden en vervolgens werden hij en zijn auto naar het politiebureau overgebracht. Tegen de automobilist is proces-verbaal voor de snelheidsovertreding opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.