Politie IJsselland

Persberichten politie Zwolle
van Zondag 02-mrt-2003 07:00 uur
tot Maandag 03-mrt-2003 06:59 uur
Door/piket: Wim Dierkx
---


AANGEREDEN DOOR PERSONENAUTO



ZWOLLE - Op de Blijmarkt zijn maandagmorgen rond 03.50 uur een 29-jarige vrouw uit Zwolle en een 27-jarige man uit Amsterdam aangereden door een hen tegemoetkomende auto. Beiden belandden via de motorkap op het wegdek. De vrouw liep hierbij verwondingen op aan haar gezicht en knie; de man had last van zijn heup. De onbekende bestuurder van de auto, vermoedelijk een donkerkleurige Mercedes 190E ging er snel vandoor. Het kenteken van deze auto zou beginnen met de lettercombinatie 'JF'. Er wordt een nader onderzoek ingesteld. Eventuele getuigen wordt gevraagd contact op te nemen net de politie via 0900-8844.


---


17 VRACHTWAGENS OPGEBROKEN



ZWOLLE - Maandagmorgenvroeg werden inbraken in 17 vrachtauto's gemeld op één bedrijfsterrein van een firma aan de Lingenstraat (Hessenpoort). Er worden diverse spullen uit de wagens vermist waaronder een elektronische routeplanner. De inbraken vonden in het afgelopen weekend plaats.


---


AANHOUDING NA DIEFSTAL



ZWOLLE - Bij een bedrijf aan het Maagjesbolwerk is zondagmorgen een 20-jarige man uit Zwolle aangehouden voor diefstal van o.a. een gsm en een portemonnee uit kleding van zijn collega's. Tegen hem wordt en nader onderzoek ingesteld.


---


INVALIDE MAN OVERVALLEN IN ZIJN WONING



ZWOLLE - Zondagmorgen, rond 09.00 uur, is een 69-jarige invalide man uit de Palestrinalaan in zijn woning overvallen door twee mannen. Hij opende de deur waarna er twee mannen zijn woning binnendrongen. Het slachtoffer, dat zich in een invalidenkarretje moet verplaatsen, werd opgesloten in een kamer in zijn woning. Het gehele huis werd doorzocht. Uit de woning verdwenen zijn bankpas, een telefoon en een geldbedrag. De overvallers zijn twee mannen in de leeftijd van 20-25 jaar met een Zuid-Europees uiterlijk. Zij droegen beiden een regenjas + capuchon. Zij spraken gebrekkig Nederlands. Eventuele getuigen die in de omgeving iets gezien hebben dat verband houdt met deze overval wordt gevraagd contact op te nemen met de politie (0900-8844). Uiteraard zijn anonieme tips via Bel M. (0800-70000) ook mogelijk.


---

STRAATROOF



ZWOLLE - Zondagmorgen, tussen 01.30 en 01.45 uur, is een 17-jarige jongen uit Hasselt op de Klooienberglaan overvallen door twee mannen. Daarbij werd hij met een hard voorwerp op zijn hoofd geslagen en nadat hij was gevallen van zijn portemonnee beroofd. Hij was, komende vanuit het centrum, net het fietstunneltje onder de Zwartewaterallee uitgekomen toen hij door de mannen werd aangesproken. De mannen hebben een Zuid-Europees / Noord-Afrikaans uiterlijk. Eventuele getuigen die rond dat tijdstip iets hebben gezien dat mogelijk verband houdt met deze overval wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via (0900-8844) of met de anonieme meldlijn van Bel M.(0800-7000).Het slachtoffer deed in de loop van zondag aangifte.


---


POGING TOT BEROVING



ZWOLLE - Zondagmorgen rond 04.00 uur is een 52-jarige man uit Zwolle op de Klooienberglaan, nabij de Obrechtlaan, met een hard voorwerp op zijn hoofd geslagen. Hij was per fiets op weg naar huis, toen hij op het betreffende punt werd aangesproken door twee mannen die op de weg stonden. Zij wilden weten hoe laat het was. Het slachtoffer stopte, vertelde hoe laat het was en maakte aanstalten om weer door te fietsen. Op dat moment kreeg hij een tik op zijn hoofd van een van de mannen. Hij zag kan om weg te fietsen. Hij informeerde in de loop van zondag de politie. Ook dit slachtoffer spreekt van twee mannen van Noord-Afrikaanse/ Zuid-Europese afkomst. Vermoedelijk houdt deze poging tot overval verband met eerdere berovingen, zoals die vermeld zijn in deze berichten en die van zondag jl.(03-025538). Er wordt een nader onderzoek ingesteld naar de berovingen.


---


AANHOUDUING VOOR MISHANDELING/ BEDREIGING EX-PARTNER



ZWOLLE - Zondagavond is in een woning aan de Berkumstraat een 55-jarige man uit Ommen aangehouden voor de mishandeling van zijn ex partner. De 57-jarige vrouw liep verwondingen op aan haar gezicht. In de woning werden met een mes verschillende vernielingen aangericht. De nam, die onder invloed was van alcohol is ingesloten. Tegen hem wordt een nader onderzoek ingesteld.
.


---


AANGIFTE MISHANDELING



ZWOLLE - Zondag, in de loop van de dag, deed een 20-jarige man uit Zwolle aangifte van mishandeling. Zondagmorgen rond 02.30uur kreeg hij op het Grote Kerkplein klappen van een groepje van drie knapen. Later in de nacht, rond 04.00 uur werd hij opnieuw te pakken genomen door dit groepje en nu op het Gasthuisplein. Hij liep verwondingen aan zijn hoofd op, waaronder een scheurtje in het jukbeen.


---


MISHANDELING/ OPENLIJKE GEWELDPLEGING



ZWOLLE - Zondagavond kwam een melding binnen van een vechtpartij in/ bij een cafetaria aan de Jufferenwal. De onenigheid was ontstaan nadat er iemand met een snorfiets over het trottoir had gereden. Familieleden van deze bestuurder die in het cafetaria zaten raakten daarop buiten in de slag met enkele mannen. Een 14-jarige jongen uit Zwolle deed aangifte van mishandeling. Hij werd tegen zijn been geschopt. Naar aanleiding van deze openlijke geweldpleging werd ter plaatse een 52-jarige man en later op de avond diens 30-jarige zoon aangehouden. Beiden komen uit Zwolle. Er wordt een nader onderzoek ingesteld. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.


---




---- --

Persberichten politie Steenwijk/Horst&Waterland
van Zondag 02-mrt-2003 07:00 uur
tot Maandag 03-mrt-2003 06:59 uur
Rein Kloppenburg
Piket: 038-4963891
---

RIJBEWIJS GEVORDERD



WANNEPERVEEN - Een 54-jarige vrouw uit Bronnergerveen reed omstreeks 17.00 uur op de Zomerdijk met een snelheid van 131 km/u in plaats van de toegestane 80 km/u. Rijbewijs gevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt.
(03-025645)


---

TOEZICHT BINNENSTAD



STEENWIJK - Tijdens toezicht in de binnenstad werd 11 x PV uitgeschreven voor het rijden en parkeren in de binnenstad. Tevens nog bekeurd voor: 1x geen gordel en 1x voor niet handsfree bellen.
(O3-025677)


---

Einde dagrapport teams Steenwijk/Horst&Waterland


---- --

Politie IJsselland
Persberichten Salland 1
van Zondag 02-mrt-2003 07:00 uur
tot Maandag 03-mrt-2003 06:59 uur
Door: Moniek Winters
Piket: Wim Dierkx (038-496 38 91)
---

FIETSER KOMT TEN VAL



RAALTE - Op het fietspad van de Ganzeboomlaan is zondagmiddag een 55-jarige man uit Mariënheem met de fiets gevallen. De man reed over het fietspad vanuit de Ridderschapsweg richting Weidelaan. Op een gegeven moment sloeg de beugel van het voorspatbord tegen het voorwiel en raakte beklemd tussen voorvork en voorwiel van de fiets. Vervolgens blokkeerde het voorwiel. Hierdoor kwam de man ten val.
De man is met verwondingen aan zijn arm naar het ziekenhuis gebracht.
(03-025670)


---

*** HEETEN - Ongeval met carnavalswagen: zie apart persbericht van zondag ***
---


INVORDERING RIJBEWIJS VOOR RIJDEN ONDER INVLOED



RAALTE - Zondagavond heeft de politie op de Marktstraat een 21-jarige man uit Raalte aangehouden, wegens rijden onder invloed. De man blies 945 ug/l. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd en kreeg hij een proces-verbaal.
(03-025736)


---


BEKEURING VOOR SCHOPPEN TEGEN LANTAARNPAAL



RAALTE - Tijdens het carnavalstoezicht in Raalte zag men in de Korenstraat een 35-jarige man uit Zwolle tegen een lantaarnpaal aantrappen, waardoor deze ging knipperen. De man is hierop aangehouden en kreeg een mini-pv. De man verklaarde als belastingbetaler eigenaar te zijn van de lantaarnpaal en er daarom ook tegenaan te mogen schoppen.

(03-025724)


---

VECHTENDE GROEP CARNAVALSGANGERS GESCHEIDEN DOOR POLITIE



RAALTE - Tijdens de surveillance en het toezicht op de afvoer van de carnavalsgangers richting station, zag de politie zondagavond op het grasveld voor Zwanewoerd aan de Kruisstraat een grote groep jongeren, die op dat moment slaags met elkaar raakten. Er ontstond een fikse vechtpartij, waarbij rake klappen vielen. De jongeren waren behoorlijk onder invloed van alcoholhoudende drank. Met alle in dienst zijnde agenten kreeg men de vechtpartij vrij snel onder controle. De diensthonden werden ingezet en er werd gebruik gemaakt van de wapenstok. Een jongen uit Hellendoorn (leeftijd onbekend)liep waarschijnlijk een gebroken neus op. Hij werd door het ambulancepersoneel naar een huisarts gebracht. De groep vertrok onder begeleiding per trein.
(03-025720)


---

MISHANDELING



RAALTE - Zondagavond ontving de politie een melding van een mishandeling in een horecagelegenheid aan de Grote Markt (personalia slachtoffer onbekend). De daders zouden zijn weggelopen richting station. De politie heeft de omgeving vervolgens afgezocht. Voor de genoemde horecagelegenheid trof men een groepje mensen aan, waarbij een vrouw aangaf dat haar broer in elkaar geslagen was en dat de verdachten nu in een andere horecagelegenheid zou zitten. Het zou gaan om een groepje van 3 mannen en 2 vrouwen. Tijdens het gesprek met de vrouw kwam er een 28-jarige man uit Equador bij die meedeelde ook klappen van het groepje verdachten te hebben gehad en getuige was geweest van de eerder genoemde mishandeling. Omdat deze man aangaf het groepje te kunnen herkennen, ging hij samen met de politie naar de horecagelegenheid. Aldaar werden drie mannen uit Deventer in de leeftijden van 18, 20 en 22 jaar, aangehouden voor de openlijke geweldpleging. Na verhoor bleek ook één van de twee meisjes uit het groepje verdachten schuldig te zijn. Zij werd ook aangehouden. Het slachtoffer van de oorspronkelijke melding moest zijn oog laten hechten in het ziekenhuis.
(03-025748)


---

Einde


---- --

Persbericht politie Hardenberg/Dalfsen/Ommen
van Zondag 02-mrt-2003 07:00 uur
tot Maandag 03-mrt-2003 06:59 uur
Door/piket: Wim Dierkx
---


DOORGEREDEN NA EEN AANRIJDING



OMMEN - Tegen een 20-jarige man uit Ommen is zondagavond proces-verbaal opgemaakt. Hij reed op de Prinses Julianastraat, zonder aanwijsbare reden, een bermpaaltje en een verkeersbord omver en was daarna doorgereden zonder zijn identiteit bekend te maken. Hij bleek wel alcohol gedronken te hebben maar blies onder het wettelijk maximum van 220 ug./l. (= 0,5 o/oo.)


---


RIJBEWIJS INGENOMEN NA TE HOGE SNELHEID



LEMELE - Zondagmiddag is op de Lemelerweg het rijbewijs ingenomen van een 26-jarige man uit Rijssen, Hij reed met een snelheid van 146 km./u. waar 80 km./u. is toegestaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.


---





---- --

Dagrapport Pers Kampen
van Zondag02-mrt-2003 07:00 uur
tot Maandag03-mrt-2003 06:59 uur
Rein Kloppenburg
Piket: 038-4963891

---

AUTO MET INZITTENDEN TE WATER



KAMPEN - Een 21-jarige vrouw uit Kampen reed omstreeks 16.00 uur in een auto over Haatlanderdijk, de nieuwe weg op het industrieterrein, komende uit de richting Flevoweg. Zij kwam met haar personenauto in de slip en raakte de controle over haar voertuig kwijt. Hierdoor kwam zij met haar voertuig en de inzittenden te water. De drie personen waren al inmiddels uit het voertuig. Bestuurster en inzittenden naar de woning gebracht. Bleek dat de bestuurster een snee in haar been had. Deze moest gehecht worden door de eerste hulp te Zwolle (Sophia).
(03-025681)



---

TE HARD OP DE KAMPERSTRAATWEG



KAMPERVEEN - Een 31-jarige automobilist uit Oldebroek werd op de Kamperstraatweg omstreeks 12.45 uur door het Team Verkeersveiligheid gemeten op een snelheid van 133 km/u in plaats van 80 km/u.
Het rijbewijs werd gevorderd.
(03-025638)


Een 43-jarige bestuurder van een auto uit IJsselmuiden werd omstreeks 14.30 uur gemeten op een snelheid van 131 km/u in plaats van 80 km/u. Het rijbewijs werd gevorderd.
(03-025701)



---

BALDADIGE JONGEN BEKEURD



KAMPEN - Zagen politiemensen in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 03.30 uur een groepje jongelui langs de Wortmanflat struinen. De groep onopvallend gevolgd richting het zwembad. Toen een 19-jarige jongeman uit Kampen tegen een paal trapte is de groep aangesproken waarna hij wegvluchtte. Even later werd hij een straat verder aangetroffen en kreeg hij een proces-verbaal voor baldadigheid.
(03-025563)



---

DRIE VERNIELERS AANGEHOUDEN



KAMPEN - Zondagmorgen omstreeks 06.00 uur werd gemeld dat een bushokje aan de Marinus Postlaan werd vernield. Ter plaatse werden twee 18-jarige jongens uit Kampen aangehouden en voor onderzoek ingesloten. Boven op de abri lag een onbeschadigde blauw grijze Gazelle herenfiets. In het fietsenrek waren twee fietsen omvergetrokken en gedeeltelijk vernield. Achter de abri werden in het water twee fietsen aangetroffen. Tenslotte in het struikgewas in de berm van de Wederiklaan net voor de school een zeer oude zwarte Gazelle opoefiets aangetroffen. Een 19-jarige verdachte meldde zich in de loop van de dag aan het bureau. De drie verdachten gehoord en allen hebben hun aandeel verteld. Het was een uit de hand gelopen grap. Proces-verbaal wordt opgemaakt.
(03-025554)



---

Einde dagrapport Pers Kampen


---- --

Politie IJsselland
Persberichten Deventer e.o. 1
van Zondag 02-mrt-2003 07:00 uur
tot Maandag 03-mrt-2003 06:59 uur
Door: Moniek Winters
Piket: Wim Dierkx (038-496 38 91)
---

DIEF VAN FIETS BEKENT OOK DIEFSTAL PORTEMONNEE



DEVENTER - Op het Stationsplein heeft de politie maandagnacht een 15-jarige jongen uit Deventer aangehouden, wegens diefstal van een fiets. Men zag de jongen fietsen, waarbij hij zeer geïnteresseerd keek naar de fietsen bij het station. Hierop werd hij staande gehouden. De jongen bekende dat hij de fiets waarop hij reed even daarvoor gestolen had. Op het politiebureau bleek dat de jongen ook nog verdacht werd van diefstal van een portemonnee. Ook dit bekende hij. De jongen is ingesloten.
(03-025773)


---


INBRAAK BIJ BEDRIJF



DEVENTER - Bij een bedrijf aan de Harderwijkerstraat is tussen zaterdag 1 maart 17:00 uur en zondag 2 maart 09:15 uur ingebroken. Middels o.a. het verbreken van een ruit kon men binnenkomen. Er is een kas met wisselgeld weggenomen. De politie stelt een onderzoek in.
(03-025574)


---


INBRAAK BIJ TANKSTAION



SCHALKHAAR - Bij een tankstation aan de Oerdijk is maandagnacht ingebroken. De politie werd gewaarschuwd door het inbraakalarm. Men is binnengekomen door het verbreken van een deur. Er is een onbekende hoeveelheid tabakswaren weggenomen. De politie stelt een onderzoek in.
(03-025793)


---


PERSONENAUTO BRANDT VOLLEDIG UIT



DEVENTER - Aan de Amstellaan is maandag even na middernacht een personenauto van een 55-jarige vrouw uit Deventer volledig uitgebrand. De auto stond geparkeerd voor de woning. Het is niet duidelijk wat de oorzaak van de brand is.
(03-025757)


---


MEERDERE BEKEURINGEN VOOR BROMFIETSER



DEVENTER - Zondagochtend heeft de politie een 17-jarige jongen uit Deventer aangehouden op de Veenweg. De jongen reed zonder helm op een bromfiets. Verder was de bromfiets niet voorzien van gele platen en was deze niet verzekerd. De bromfiets is naar het bureau gebracht voor een technische controle. De jongen kreeg meerdere bekeuringen voor de diverse overtredingen.
(03-025784)


---

Einde


---- --