Politie Hollands Midden
Datum: 3 maart 2003

(

Rijden onder invloed Noordwijk
De politie heeft op zaterdag 1 maart omstreeks 23.45 uur een 43-jarige automobilist uit Polen aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De automobilist reed over de Van Panhuysstraat en werd staande gehouden voor een alcoholcontrole. De test gaf een uitslag aan van 955 ug/l terwijl 220 de limiet is. Tegen de bestuurder wordt proces verbaal opgemaakt. Daarnaast werd zijn rijbewijs ingevorderd en kreeg hij een rijverbod van twaalf uren.

Rijden onder invloed Oegstgeest
De politie heeft op zondag 2 maart omstreeks 05.30 uur een 33-jarige automobilist uit Oegstgeest aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Agenten zagen dat de Oegstgeestenaar onvast ter been was en zagen hem vervolgens in een auto stappen en wegrijden. De Oegstgeestenaar werd na een blaastest aangehouden. De uitslag van de test was 525 ug/l terwijl 220 ug/l de limiet is. Tegen de Oegstgeestenaar wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens kreeg hij een rijverbod van vijf uren.

Rijden onder invloed Katwijk
De politie heeft op maandag 3 maart omstreeks 01.50 uur een 50-jarige automobilist uit Voorhout aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Agenten zagen de automobilist rijden op de Provincialeweg en hielden hem staande vanwege niet goedwerkende verlichtingen. Agenten roken bij de bestuurder een alcohollucht waarna zij een blaastest afnamen. Deze gaf een uitslag aan van 485 ug/l. 220 is de limiet. Bovendien bleek dat het rijbewijs van de bestuurder vorige maand al was ingevorderd vanwege het rijden onder invloed. De bestuurder kreeg een proces verbaal en een rijverbod van vier uren.

Rijden onder invloed Leiden
De politie heeft op zondag 2 maart omstreeks 01.00 uur een 29-jarige automobilist uit Sassenheim aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Na een melding van een andere weggebruiker heeft de politie de Sassenheimer staande gehouden op de Lammermarkt voor een alcoholcontrole. De uitslag was 430 ug/l terwijl de limiet 220 is. Tegen de bestuurder wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens kreeg hij een rijverbod van vier uren.


Overval op zonnestudio Leiden

Twee nog onbekende mannen overvielen op vrijdag 28 februari rond 21.55 uur een zonnestudio aan de Stationsweg. In de veronderstelling dat er bekenden op de achterdeur klopten, deed de 18-jarige medewerkster uit Leiden open. Twee mannen stormden binnen, één van hen pakt de vrouw beet en bedreigd haar met een mes. Het schreeuwen van de vrouw trekt de aandacht van twee in de zaak aanwezige klanten. Zij belagen vervolgens de overvallers die kennelijk niet op zo veel overmacht hadden gerekend. Beide mannen rennen via de achterdeur de zaak uit het donker in over het Morssingelparkeerterrein. De politie heeft de overval in onderzoek en is op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900 - 8844 (lokaal tarief).


Inbraak in woningen (3x) Leiden

In de middag van zaterdag 1 maart werd er ingebroken in een woning aan de Rijnzichtstraat. Er bestaat de mogelijkheid dat men de woning is binnengekomen door via de brievenbus het deurslot te ontgrendelen. Uit de woning zijn sieraden gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.
In de nacht van zaterdag 1 op zondag 2 maart werd ingebroken in een woning aan het Panagoulispad. Om binnen te komen werd een raam opengebroken. Het is nog niet bekend wat er uit de woning is gestolen. Ook werd er ingebroken in een woning aan de Nieuwstraat. Vermoedelijk kwam men hier binnen na het wegflipperen van de deurschoot. Vooralsnog wordt er niets uit de woning vermist.

Ongeval Hazerswoude-Dorp
Een 52-jarige automobilist uit Hazerswoude-Rijndijk raakte op vrijdag 28 februari rond 20.25 uur met zijn auto van de Gemeneweg. Hij kwam met zijn auto in een kleine sloot tot stilstand. De man is met rugletsel overgebracht naar het LUMC. De politie onderzoekt waarom de man van de weg raakte. De weg werd voor dit onderzoek een uur lang voor alle verkeer afgesloten.


Vlam in de pan Alphen aan den Rijn

Tijdens het frituren schoot op zaterdag 1 maart rond 02.05 uur in de keuken van een woning aan de Aletta Jacobsstraat de vlam in de pan. De 23-jarige bewoner die het vet op het vuur had gezet merkte dit pas toen de benedenverdieping vol rook stond. Hij was in slaap gevallen. De man had veel rook binnengekregen en werd voor onderzoek overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. De overige drie bewoners die boven sliepen werden ter plaatse onderzocht door ambulancepersoneel. Zij hadden geen nadelige gevolgen aan de rook overgehouden. De brandweer zorgde er voor dat het vuur zich niet verder kon verspreiden.


Rookmelder alarmeert op tijd Alphen aan den Rijn

Door kortsluiting in een CV-ketel ontstond op zondag 2 maart rond 02.40 uur brand in een woning aan de Tuinstraat. Een tekort aan zuurstof voorkwam dat het vuur zich kon uitbreiden. De bewoners schrokken wakker van een in de hal aangebrachte rookmelder. Er ontstond behoorlijke schade aan de CV-ruimte en roet- en rookschade. De brandweer kwam terplaatse.


Aanrijding Alphen aan den Rijn

Een 31-jarige motorrijder uit Alphen aan den Rijn brak op zondag 2 maart rond 13.25 uur bij een aanrijding met een auto, bestuurd door een 42-jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn zijn been. De motorrijder dacht dat de automobilist op de kruising Horstenweg met de Koningshof en de Pietersberg rechts af zou slaan en zette een inhaalmanoeuvre in. De auto kwam echter ook naar links waarna de aanrijding ontstond. De motorrijder is overgebracht naar een ziekenhuis.


Brand Zwammerdam

In een loods aan de Vinkebuurt brak op zondag 2 maart rond 10.30 uur brand uit in den polyester sloep. De brandweer van Zwammerdam bestreed het vuur. De politie onderzoekt de brand die onder verdachte omstandigheden uitbrak.

Rijden onder invloed Boskoop
De politie heeft op zaterdag 1 maart omstreeks 04.25 uur een 29-jarige automobilist uit Boskoop aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Een agent zag kort voor de aanhouding dat de man onvast ter been was waarna hij in een voertuig stapte. De agent die vervolgens achter de bestuurder reed over de Burgemeester Colijnstraat in de richting van Laag Boskoop zag dat de bestuurder op de Burg. Colijnstraat in reed op vermoedelijk een groep bekenden van hem. Vlak voor de groep kwam hij tot stilstand waarna hij doorreed. De bestuurder reed hierna achter twee fietsers waar hij eveneens inreed op hen om vervolgens vlak voor achter hen te remmen. De bestuurder reed hard om de fietser reed. De bestuurder werd hierna aangehouden. Nadat bij hem een alcohollucht geroken was werd een blaastest afgenomen. Deze gaf 755 ug/l aan. De limiet is 220. Tegen de automobilist wordt proces verbaal opgemaakt. Bovendien werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tevens kreeg hij een rijverbod van negen uren.


Motorrijder breekt sleutelbeen Bodegraven

Een 53-jarige motorrijder uit Bodegraven brak op zaterdag 1 maart rond 13.55 uur op de Goudseweg zijn sleutelbeen. Hij werd overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. De motorrijder kwam met zijn motor ten val nadat hij afremde voor voor hem afremmende auto's. Na zijn val schoof hij met motor en al tegen een 45-jarige automobilist uit Bodegraven.


Auto's gestolen na inbraak in woningen Waddinxveen

In de nacht van vrijdag 28 februari op zaterdag 1 maart werd er ingebroken in een woning aan de Kievitdreef. Om binnen te komen werd een schuifpui geopend. Uit de woning werd een videocamera, een portemonnee met geld en werden sleutels waaronder autosleutels gestolen. Met de gestolen autosleutels werden vervolgens twee buiten geparkeerde auto's, een Mazda 323Fen een Peugeot 306 gestolen. Bij een woning aan de Zuidplaslaan werd eveneens geprobeerd om via een schuifpui in te breken in een woning. Dit lukte niet door een als beveiliging in de geleiderail aangebrachte stok. In de avond van zaterdag 1 maart werd er ingebroken in een woning aan de Kuyperhoeve. Om binnen te komen werd hier een deur opengebroken. Uit de woning is geld, een rugzak en zijn diverse c.d.'s gestolen. In de middag of vroege avond van zondag 2 maart werd ingebroken in een woning aan de Woubrechterf. Om binnen te komen werd een raam opengebroken. Uit de woning werd kleding, een mobiele telefoon, een tas, geld en werden sleutels waaronder autosleutels gestolen. Met de gestolen autosleutels werd een buiten geparkeerde Mercedes gestolen. In alle gevallen stelt de politie een nader onderzoek in.


Inbraak in woningen (3x) Gouda

In de vroege middag van vrijdag 28 februari werd er ingebroken in een woning aan het Albert Plesmanplein. Vermoedelijk flipperde men het slot van een deur terug om binnen te komen Uit de woning worden sieraden vermist. In de nacht van zaterdag 1 op zondag 2 maart werd een woning aan de IJssellaan bezocht. Vermoedelijk kwam men hier binnen door via de brievenbus het deurslot te ontgrendelen. Uit de woning werd een mobiele telefoon en een portemonnee met inhoud gestolen. Tijdens de vakantie van de bewoners van een woning aan de Wethouder Venteweg werd er tussen 28 februari en zondag 2 maart in de woning ingebroken. Om binnen te komen werd een ruit vernield. Op dit moment is nog niet bekend wat er buit is gemaakt in de woning. De politie stelt een nader onderzoek in.

Politie houdt verdachte van geweld aan Gouda
De politie hield op zaterdag 1 maart rond 01.30 uur op de Ridder van Catsweg een 24-jarige Gouwenaar aan. Tussen de verdachte en een 21-jarige taxichauffeur uit Waddinxveen was onenigheid ontstaan. Daarbij zou de verdachte de Waddinxvener op zijn ogen geslagen hebben. De man deed dan ook aangifte. Waarover onenigheid was ontstaan onderzoekt de politie. De lezingen daarover lopen uiteen.


Vrouw raakt te water Gouda

Een 45-jarige vrouw uit Gouda raakte op zaterdag 1 maart rond 21.10 uur in beschonken toestand in het water van de Fluwelensingel. Dankzij snel optreden van een 68-jarige bewoner van de Fluwelensingel en een 45-jarige passant en afkomstig uit Gouda, werd erger voorkomen. Beiden alarmeerden de hulpdiensten en trokken de vrouw met behulp van een stok uit het water. De vrouw werd overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

Aanrijding Gouderak
Een 61-jarige fietser uit Gouderak werd op zaterdag 1 maart rond 11.20 uur op de Kattendijk aangereden door een 23-jarige automobilist uit Ouderkerk aan den IJssel. De fietser werd met een armbreuk, hersenletsel en gekneusde ribben overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. Het ongeval gebeurde nadat de automobilist er van af zag om de fietser in te halen nadat hij een tegenligger zag naderen. Hij remde daarop krachtig af, echter niet krachtig genoeg om niet de fietser van achter aan te rijden. Deze werd vervolgens door de klap met fiets en al gelanceerd.

Rijden onder invloed en auto te water Moordrecht
Een 29-jarige automobilist uit Den Haag is op zondag 2 maart omstreeks 05.15 uur aangehouden nadat hij met zijn voertuig in het water gereden was en een blaastest uitwees dat hij te veel alcohol genuttigd had. De automobilist reed over de Middelweg komende uit de richting van de Rijksweg A20. Hij had niet voortdurend zijn voertuig onder controle waardoor hij in de sloot reed aan de linkerzijde van de weg. De Hagenaar en een inzittende wisten ongedeerd uit de auto te komen. Een blaastest gaf een uitslag aan van 610 ug/l terwijl 220 de limiet is. Tegen de bestuurder wordt proces verbaal opgemaakt. Daarnaast werd zijn rijbewijs ingevorderd en kreeg hij een rijverbod van zes uren.

Schade aan auto na uitwijken, fietser rijdt door Waddinxveen
De auto van een 45-jarige automobiliste uit Waddinxveen heeft op zaterdag 1 maart schade opgelopen nadat zij heeft moeten uitwijken voor een aantal fietsers. Omstreeks 13.20 uur reed de Waddinxveense over de Vondellaan in de richting van de Koningin Wilhelminasingel. Uit tegenovergestelde richting kwamen twee fietsers die niet voldoende rechts hielden. Omdat zij dicht naast elkaar fietsten raakte één van de trappers van de ene fiets in het voorwiel van de andere. Een van de fietsers kwam ten val waarna de fiets midden op de weg kwam te liggen. De tegemoetkomende automobiliste moest voor de vallende fietser naar rechts uitwijken waardoor zij tegen de stoep reed. De auto liep schade op aan een velg en een band. De fietsers verlieten na een meningsverschil de plaats van het ongeval zonder hun identiteit bekend te maken. De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Waddinxveen via telefoonnummer, 0900 - 8844 (lokaal tarief).



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --