Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

maandag 03-03-2003

Aanrijdingen na alcoholgebruik Tilburg - Een 20 jarige Tilburger kreeg zondag om 17.40 uur een proces-verbaal nadat hij onder invloed van alcohol tegen een andere auto was gereden. De man reed over de Schouwburgring toen voor hem een automobiliste voor het rode verkeerslicht stopte. Hij zag dit te laat en reed tegen zijn voorgangster aan. Bij controle bleek de Tilburger 485 ug/l (1,22 promille) te blazen. Hij kreeg een dagvaarding voor zijn terechtzitting mee naar huis.

Tilburg - Een 27 jarige inwoner van Tilburg maakte het erg bont toen hij zondag om 17.45 uur dronken in zijn auto stapte. Aan de Noordhoekring reed hij bij een benzinestation namelijk eerst tegen een andere auto aan. Daarna reed hij in de stationstraat tegen de gevel van een woning. Vermoedelijk raakte de man onderweg nog meer obstakels, maar uiteindelijk wist de gewaarschuwde politie de man op de Korvelseweg te achterhalen. Bij de controle van de bestuurder bleek niet alleen dat hij te veel gedronken had (2.02 promille), maar ook dat hij al een rij-ontzegging had voor een eerdere veroordeling terzake dronken rijden. Bovendien bleek zijn auto niet verzekerd en had de man nog een boete open staan. Hij werd aangehouden en kan een proces-verbaal tegemoet zien.

Onwillige verdachte aangehouden Tilburg - Na een melding van een vechtpartij of overval waarbij mogelijk sprake zou zijn van een vuurwapen, troffen agenten zondag om 22.20 uur in de D.J. Jittastraat twee jonge mannen aan. Deze Tilburgers van respectievelijk 17 en 24 jaar gedroegen zich echter recalcitrant en wilde zich ook niet aan hun kleding laten onderzoeken. Daarbij werd onder meer naar de politie geschopt. Daarmee was de maat vol en werd het tweetal aangehouden. Een wapen werd niet aangetroffen. Kennelijk was alcoholgebruik mede een aanleiding tot het opstandige gedrag.

Bekeuringen bij auto ontmoetingsplaats Tilburg - In het kader van het ontmoedigingsbeleid bij de auto-ontmoetingsplaats aan de Brakman in Tilburg, werden zondagavond tussen 20.00 en 22.00 uur diverse bekeuringen uitgeschreven. Er werd niet geracet, maar zoals elke week werden de aanwezigen wel gecontroleerd. De processen-verbaal die vielen waren, naast enkele technische gebreken, met name voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs of het niet dragen van een gordel.

Onverzekerd en meer
Tilburg - Bij een controle op de kapitein Hatterasstraat liep zondag, kort voor middernacht een 24 jarige Tilburger tegen de lamp. De man reed daar namelijk in een auto die onverzekerd bleek te zijn. Ook was de auto niet voorzien van APK en bleek de man nog een boete van 52,20 Euro open te hebben staan. Nadat de man deze boete had betaald kreeg hij direct een nieuw proces-verbaal voor de overige overtredingen. De auto van de man werd in beslaggenomen tot hij een geldig verzekeringsbewijs kan overleggen.

Gestolen auto in brand
Moergestel - Maandagochtend om 02.45 uur werd de politie gebeld door een 19 jarige inwoner van Moergestel die op de Kloosterlaan zijn eigen auto voor zijn neus zag wegrijden. De man had de auto geparkeerd staan voor het oude gemeentehuis en toen hij naar huis wilde gaan zag hij zijn voertuig zonder hem wegrijden. Tien minuten later ontving de politie de melding dat de auto brandend werd aangetroffen in de Frederik van Eedenstraat in Tilburg. De politie onderzoekt de zaak nog nader.

Beroofd van portemonnee
Tilburg - Een 51 jarige Tilburger werd afgelopen nacht rond de klok van 03.20 uur beroofd van zijn portemonnee toen hij door de Heuvelstraat liep. De man werd daar aangesproken door een getinte man die zijn portemonnee opeiste. Dit pikte het slachtoffer niet en gaf zijn belager een vuistslag. Meteen daarop sprong een tweede verdachte tevoorschijn die de eerste dader bijstond. Hierop kreeg het slachtoffer klappen en werd hem zijn portemonnee alsnog afgenomen.

Melding schietpartij leidt tot vondst hennepkwekerij Tilburg - maandagochtend rond 03.30 uur ontving de politie een melding dat er geschoten zou worden op een adres in de St. Janstraat in Tilburg. Volgens de melder zou er een dodelijk slachtoffer in de schuur liggen. Direct gingen enkele eenheden van de politie ter plaatse. Op het bewuste adres leek alles rustig, maar de bewoners weigerde het verzoek van de politie om een kijkje in de schuur te mogen nemen. Deze verdachte houding leidde ertoe dat er alsnog in de schuur werd gekeken. Daar trof de politie geen lijk aan, maar wel een hennepkwekerij. De eigenaar krijgt daarvoor een proces-verbaal. Het is niet duidelijk of de melder op deze wijze een snelle ontmanteling van de kwekerij voor ogen had. Het aantal aangetroffen plantjes in nog onbekend.

Beroving
Tilburg - Aan de Sophiastraat in Tilburg werd vanochtend rond 04.00 uur een 20 jarige Tilburger van zijn geld beroofd. De man stond daar bij een geldautomaat te pinnen toen hij plotseling een koud voorwerp op zijn slaap voelde. Direct werd zijn geld en gsm opgeëist. Toen het slachtoffer niet mee werkte hoorde hij een tweede persoon tegen zijn belager zeggen dat hij maar moest schieten. Hierop stond het slachtoffer toe dat de mannen zijn zakken leeg maakten. Met 250 Euro en een gsm gingen de straatrovers er van door.

Dronken bestuurder de weg kwijt Tilburg - Maandagochtend om 05.15 uur troffen agenten tegen de gevel van een supermarkt aan de Broekhovenseweg in Tilburg een auto aan. De auto was totalloss en achter het stuur zat een 41 jarige Tilburger. Daarnaar gevraagd gaf deze man aan "geen idee te hebben hoe hij daar kwam". Een blaastest wees uit dat de bestuurder 350 ug/l (0.8 promille) alcohol in zijn uitgeademde lucht had. Het is niet duidelijk hoe lang de auto, met daarin de bestuurder, daar al stond. De man kreeg een proces-verbaal.