Politie Amsterdam-Amstelland

Dreigen met wapen

3-3-2003. Zaterdagochtend vroeg hielden agenten op de Oudezijds Achterburgwal een 21-jarige man aan die kort daarvoor iemand met een vuurwapen had bedreigd. Rond zeven uur maande een voorbijganger de toen schreeuwende man tot kalmte. Deze trok hierop een vuurwapen en bedreigde de voorbijganger. Vlak daarna ging hij er vandoor. Het slachtoffer zette de achtervolging in en waarschuwde surveillerende agenten. Die konden de man na een korte achtervolging overmeesteren.
---

Mishandeling op de Dam

3-3-2003. In de nacht van zaterdag op zondag, even na vijf uur, heeft de politie twee jongemannen aangehouden nadat zij op de Dam een 40-jarige man hadden mishandeld. Een vriend van het slachtoffer waarschuwde surveillerende agenten.

---

Gewonde bij steekpartij

3-3-2003. Zaterdagavond rond elf uur is op het Amstelstation een 30-jarige man neergestoken. Een 42-jarige verdachte werd niet veel later door de politie bij zijn woning gearresteerd. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis maar verkeert buiten levensgevaar.
---

Greep in geldla van bus

3-3-2003. Een buschauffeur is zaterdagavond op het busstation in Uithoorn lastig gevallen door een groep jongeren. In het tumult zag één van hen kans een greep in de kassalade te doen, waarop ze er vandoor gingen.

---

Keet in brand gestoken
3-3-2003. Zaterdagmiddag ging een bouwkeet op een bedrijventerrein aan de Vasumweg in vlammen op. In de keet stond een gasfles die explodeerde. De keet raakte hierdoor zwaar beschadigd. Er vielen geen slachtoffers. De brand is vermoedelijk aangestoken. Coffeeshop in de fout
3-3-2003. Vrijdagavond werd bij controle van een coffeeshop in de binnenstad geconstateerd dat de zaak op meerdere fronten de regels overtrad. Het Horeca Interventie Team (HIT) trof twee minderjarige bezoekers aan, twee klanten bleken een te grote hoeveelheid softdrugs gekregen te hebben, een klant was in het bezit van een busje traangas en één bezoeker had een mes op zak. Bovendien bleek de beheerder van de zaak niet aanwezig. Er zijn diverse processen-verbaal opgemaakt. Bij de gemeente zal een verzoek worden ingediend om bestuurlijke maatregelen te nemen.

---

Vrijwilligerswerk doen

Wilt u een bijdrage leveren aan de leefbaarheid en veiligheid in Amsterdam en omgeving? Het regiokorps Amsterdam-Amstelland zoekt mensen die graag vrijwilligerswerk willen doen.