Gemeente Vlieland

Toepassen artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Burgemeester en wethouders van de gemeente Vlieland zijn voornemens vrijstelling te verlenen met toepassing van artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening voor het plaatsen van een carport op het perceel Willem de Vlaminghweg 9.
Deze toepassing is mogelijk op grond van artikel 7 onder D lid 1 van het vigerend bestemmingsplan Vlieland bebouwde Kom. De vrijstelling is nodig voor bouwen buiten het bouwvlak.

Alvorens een besluit omtrent de vrijstelling zal worden genomen, ligt de aanvraag van 1 maart t/m 29 maart 2003 ter inzage. Gedurende deze periode kan er door belanghebbenden schriftelijk zienswijzen kenbaar worden gemaakt.
De zienswijzen kunnen worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Vlieland, Postbus 10, 8899 ZN Vlieland. De aanvraag kan gedurende de openingstijden van het gemeentehuis op de afdeling Ruimtelijke Ordening worden ingezien.
Telefonisch kunnen inlichtingen worden gevraagd bij mevrouw B. Verheij, tel. 0562-452719.

Ingekomen
Burgemeester en wethouders van Vlieland maken bekend dat de volgende aanvragen om bouwvergunning zijn ingekomen:
lichte bouwvergunning:
o A. Beiboer, voor het creëren van een dakterras op het perceel Dorpsstraat 157 (ingekomen 24-02-2003);
o S.M. Stolp, voor het vernieuwen en verplaatsen van een berging op het perceel Havenweg 16 (ingekomen 24-02-2003); o D. Visser, voor het plaatsen van een berging op het perceel Middenweg 10 (ingekomen 24-02-2003);
o R. Oomkens, voor het plaatsen van een carport op het perceel W. de Vlaminghweg 9 (ingekomen 26-02-2003).

reguliere bouwvergunning:
o J.K. Houter, voor het vernieuwen en vergroten van een garage op het perceel Dorpsstraat 48 (ingekomen 17-02-2003).

Nadere informatie kunt u verkrijgen bij de afdeling Ruimtelijke Ordening op het gemeentehuis.

Vergunningen
Burgemeester en wethouders van Vlieland maken bekend dat zij een reguliere bouwvergunning hebben verleend aan:
o R.M. Balecenko-v.d. Schoot, voor het veranderen van een kelderruimte tot woning op het perceel Berkenlaan 18.

Burgemeester en wethouders van Vlieland maken bekend dat zij een sloopvergunning hebben verleend aan:
o R. Oomkens, voor het slopen van twee bijgebouwen op het perceel Dorpsstraat 95;
o S. Pronk, voor het slopen van een loods op het perceel Fortweg 7.

Burgemeester en wethouders van Vlieland maken bekend dat zij met toepassing van vrijstelling van het vigerende bestemmingsplan op grond van artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening een bouwvergunning hebben verleend aan:
o D. Visser, voor het oprichten van een woning op het perceel Middenweg 10;
o S. Pronk, voor het verlengen van een bestaande loods op het perceel Fortweg 7.

Belanghebbenden kunnen tegen bovengenoemde besluiten binnen zes weken na de datum van deze publicatie bij
burgemeester en wethouders van Vlieland schriftelijk gemotiveerde bezwaren indienen (postadres: Postbus 10, 8899 ZN Vlieland). Informatie kunt u desgewenst verkrijgen bij de afdeling Ruimtelijke Ordening.

Oost-Vlieland, 1 maart 2003
Burgemeester en wethouders van Vlieland
R.D. Van der Mark, burgemeester
Mr. B.P. Oosthoek, secretaris

Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Noardwest Fryslân Vastgestelde Verordening
Het algemeen bestuur van de Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Noardwest Fryslân maakt op grond van artikel 139 van de gemeentewet bekend, dat het in de openbare vergadering van 18 februari 2003 de volgende verordening heeft vastgesteld:

o bijstandsverordening toeslagenbeleid

Deze verordening ligt tijdens openingstijden kosteloos ter inzage op het directiesecretariaat van de Dienst, Harlingerweg 18 te Franeker en op de gemeentehuizen van Het Bildt, Harlingen, Menaldumadeel en Vlieland.

Volksonderwijs Vlieland
Wij zoeken bestuursleden voor Volksonderwijs Vlieland i.v.m. het aftreden van 3 bestuursleden, welke niet herkiesbaar zijn. Volksonderwijs organiseert het Sinterklaasfeest voor de kinderen. Inlichtingen en opgave bij;
Dhr. A. van Houten
telnr: 0562-451756 of 06-55835735

MEDEDELING REDERIJ DOEKSEN VERLENGING BOOTPAS
Als gevolg van de wijziging van de Wet GBA (Wet Gemeentelijke Basisadministratie Persoonsgegevens) per 1 januari 2002, is het de gemeente niet meer toegestaan informatie aan de Rederij te verstrekken aangaande eilanders, die niet langer in de gemeente zijn ingeschreven.

Om die reden wordt het "reglement inzake toepassing van het eilander tarief 1997" aangepast.

1.De geldigheid van de bootpas wordt 2 jaar.
2.Bij verlenging dient opnieuw een aanvraagformulier te worden ingeleverd, tezamen met een bewijs van inschrijving in de GBA (uittreksel) een pasfoto en bewijsstukken die de economische binding aantonen.

Uw huidige bootpas blijft geldig tot de datum welke op de pas is vermeld. De geldigheid van de bootpassen welke reeds dit jaar zijn verlopen, maar volgens onderstaand schema pas volgend jaar zouden kunnen worden verlengd, worden automatisch door de rederij met een jaar verlengd.

Voor verlenging van de passen welke binnenkort hun geldigheid verliezen zal het navolgende schema worden gehanteerd:

Maart/ april /mei 2003:

achternaam beginnend met A t/m D

September/ oktober/ november 2003:

achternaam beginnend met E t/m L

Maart/ april mei 2004:

achternaam beginnend met M t/m S

September / oktober/ november 2004:

achternaam beginnend met T t/m Z

Voor deze verlenging dient u zich te melden op het kantoor van de rederij op Vlieland in de hierboven genoemde periode:

De bijdrage in de kosten van de pas bedraagt 2,50.

Het gewijzigde reglement is op Vlieland verkrijgbaar op het VVV-kantoor en in de wachtaccommodatie. Ook is hier het aanvraagformulier verkrijgbaar.

Bevolkingsonderzoek Borstkanker Vlieland
De mobiele onderzoekswagen van de Stichting Bevolkingsonderzoek Borstkanker zal 13 en 14 maart op Vlieland staan.

In Nederland wordt jaarlijks bij ruim 10.000 vrouwen borstkanker vastgesteld. Daarmee is borstkanker de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen. De overheid heeft het bevolkingsonderzoek ingesteld zodat borstkanker in een vroeg stadium ontdekt kan worden. En vroege ontdekking vergroot de kans op genezing.

Wie worden uitgenodigd?
Vrouwen van 50 tot 75 jaar kunnen deelnemen aan het onderzoek. Dat betekent dat alle vrouwen geboren tussen 01-01-1928 en 31-12-1953 voor het onderzoek worden uitgenodigd. De overheid heeft deze leeftijdsgrenzen vastgesteld omdat deze leeftijdsgroep de meeste kans heeft om borstkanker te krijgen. Het onderzoek wordt om de twee jaar gehouden en is gratis. Deelname is niet verplicht, maar gezien het belang van het onderzoek is deelname aan te raden.

Onderzoek
Het onderzoek vindt plaats in een mobiele onderzoekswagen. Veertien dagen voordat u bij het onderzoek wordt verwacht, krijgt u persoonlijk een schriftelijke uitnodiging om deel te nemen. De uitnodigingen worden op postcode verstuurd, zodat u eventueel samen met uw buurvrouw naar de onderzoekswagen kunt gaan. In de onderzoekswagen worden door vrouwelijke laboranten röntgenfoto's van de borsten gemaakt. De hoeveelheid straling die bij dit onderzoek wordt gebruikt, is heel gering. Binnen twee weken krijgt u thuis een brief toegestuurd met daarin de uitslag. Bij een afwijking wordt ook uw huisarts ingelicht. Een afwijking hoeft niet te betekenen dat er kanker is ontdekt.

Grotere kans op genezing
Doel is om borstkanker in een zo vroeg mogelijk stadium op te sporen, zodat er een grotere kans op genezing is. Met behulp van de röntgenfoto's die bij het onderzoek worden gemaakt, kunnen namelijk afwijkingen worden ontdekt, die met de hand nog niet te voelen zijn. Bij vroege ontdekking neemt de kans op genezing aanzienlijk toe. Het is belangrijk om elke twee jaar aan het onderzoek mee te doen, want alleen dan kan een eventuele verandering in de borsten worden opgespoord. De meeste gevallen van borstkanker kunnen via het bevolkingsonderzoek worden ontdekt. Naast dit onderzoek is het goed om in de tussenliggende jaren zelf uw borsten op veranderingen te blijven controleren. Een borstfoto garandeert geen absolute zekerheid tot het volgende onderzoek over twee jaar.

Standplaats:
parkeerplaats bij zorgcentrum De Uiterton, Boslaan 1 Informatie
Voor vragen over het onderzoek kunt u bellen met de informatielijn borston-derzoek:
0513-654325.

website: www.ggdfryslan.nl
website: www.bbnn.nl

De raad van de gemeente Vlieland heeft op 24 februari 2003 besloten: 1.De notulen van de raadsvergadering van 27 januari 2003 vast te stellen;
2.De heer mr. R.A. Lanting te benoemen tot raadsgriffier voor 18 uur per week;
3.De uitvoering van de Arbeidsvoorwaarden-regeling gemeente Vlieland voor zover deze betrekking heeft op de raadsgriffier te delegeren aan het college van B&W;
4.De Regeling behandeling initiatiefvoorstellen gemeente Vlieland vast te stellen;
5.De Verordening op het burgerinitiatief gemeente Vlieland, bij amendement gewijzigd inzake de leeftijdsgrens van initiatiefgerechtigden (thans bepaald op veertien jaar), vast te stellen;
6.De gedragscode voor bestuurders van de gemeente Vlieland vast te stellen;
7.Budget ten behoeve van een uitbreiding van de formatie met 0,2 fte bij de afdeling algemene zaken beschikbaar te stellen; 8.In te stemmen met de verkoop van een strook grond aan de heer Bosgraaf (Sikkelduin 15);
9.Het Woonplan Vlieland vast te stellen en ter goedkeuring te zenden aan het provincie-bestuur met het verzoek het contingent tot 2010 bij te stellen tot 46 woningen (thans 23 woningen); 10.De motie van de fractie van de VVD inzake het CSK "De Vliehors" unaniem te ondersteunen;
11.De termijn voor de vaststelling van de Verordening onderzoeken doelmatigheid en doeltreffendheid gemeente Vlieland te verdagen tot uiterlijk 7 maart 2004.

Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van de gemeenteraad van Vlieland d.d. 24 februari 2003.
De griffier, R.A. Lanting De voorzitter, R.D. van der Mark

Verkeersmaatregelen gemeente Vlieland
In navolging op de publicatie in "Uit het Kastje" van 1 februari 2003 omtrent artikel 5.1.5. van de Algemene Plaatselijke Verordening hebben burgemeester en wethouders besloten de actie "bermen schoon" uit te voeren.
Met ingang van 3 februari 2003 vallen alle wegen en parkeerplaatsen op het eiland (dus zowel binnen als buiten de bebouwde kom) onder de werkingssfeer van dit artikel.

De actie "bermen schoon" is een gezamenlijk project van gemeente en politie. Het doel van deze actie is om voertuigen/voorwerpen die langer dan drie achtereenvolgende dagen in de bermen en/of parkeerplaatsen zijn gestald hieruit te verwijderen en in beslag te nemen.

Burgemeester en wethouders stellen een ieder in de gelegenheid om tot 14 maart 2003 de betreffende voertuigen/voorwerpen uit de bermen en/of parkeerplaatsen te verwijderen en te verplaatsen naar een lokatie waar dit wel is toegestaan.

In beslaggenomen voertuigen/voorwerpen worden afgevoerd naar het terrein van gemeentewerken aan de Fortweg. De voertuigen/voorwerpen kunnen door de eigenaar/gebruiker worden opgehaald bij gemeentewerken. Echter de gemaakte onkosten worden in rekening gebracht. Niet opgehaalde voertuigen/voorwerpen worden na 3 maanden afgevoerd/vernietigd.
Tevens worden de in beslaggenomen voertuigen door de politie getoetst op de van toepassing zijnde relevante verkeerswetten.

Nadere informatie omtrent de actie "bermen schoon" is te verkrijgen bij de gemeentesecretarie en het politiebureau

Burgemeester en wethouders van Vlieland

Trainingsvluchten F-16 Solo Display Team boven Vliehors Het F-16 solo display team van de Vliegbasis Leeuwarden verzorgt dit jaar de F-16 demonstratievluchten van de Koninklijke Luchtmacht. Het F-16 demonstratieteam van de Koninklijke Luchtmacht oefent van dinsdag 4 maart tot en met vrijdag 7 maart 2003 boven de Vliehors Range. In het kader van de geluidsspreiding zal het demoteam dagelijks één training uitvoeren. Elke oefenvlucht duurt circa 10 minuten. Gedurende de gehele week zullen de vluchten tussen 9.30 uur en 10.00 uur uitgevoerd worden. Mochten er wegens (weers)omstandigheden geen mogelijkheid zijn de trainigsvluchten uit te voeren, dan kunnen deze verschoven worden naar 13.00 uur en 13.30 uur op dezelfde dag. Alle in dit bericht genoemde tijden zijn onder voorbehoud. Het F-16 demoteam verzorgt demonstraties bij nationale en internationale luchtvaartevenementen. Uiteraard is het team ook te zien tijdens de Open Dagen van de Koninklijke Luchtmacht, die op 20 en 21 juni 2003 op Vliegbasis Twente worden gehouden. Het F-16 demoteam bestaat uit een vlieger van de Vliegbasis Leeuwarden, twee coaches en een viertal technische specialisten van het 322 Squadron.