Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf











Datum Maandag 3 maart 2003

Van / afdeling Communicatie


Regionaal Persbericht



District Stad Nijmegen



Autodiefstallen

Van de Bijleveldsingel verdween zondagmiddag een blauwe VW Golf, kenteken HF-DT-16. Een 24-jarige vrouw uit Malden deed aangifte.
Van de St. Josephhof verdween zondagmiddag een rode VW Golf, kenteken TR-28-PV. Een 45-jarige man uit Vriezenveen deed aangifte.
Van de Vondelstraat verdween dit weekend een blauwe VW Golf, kenteken 89-GJ-TP. Een 36-jarige Nijmeegse deed aangifte.

Mannen aangehouden
Zondagavond hield de politie op de Kronenburgersingel een 36-jarige Nijmegenaar aan. Hij zou even daarvoor aan de Nieuwe Marktstraat een auto hebben vernield. Getuigen wezen de man aan als dader. Hij werd overgebracht naar het bureau. De man ontkende de vernieling.
Een 26-jarige Nijmegenaar werd zondagavond aangehouden. Hij was met zijn auto op Plein 1944 tegen een bushokje aangereden en daarna doorgereden. Getuigen noteerden zijn kenteken, zodat de man later alsnog kon worden aangehouden.
Personeel van een horecagelegenheid aan de Molenstraat droeg zondagavond een 19-jarige Nijmegenaar over aan de politie. De man had een boksbeugel bij zich. Het wapen is in beslag genomen.
Een 20-jarige man uit Nijmegen werd zondagavond in de Molenstraat aangehouden. Hij maakte deel uit van een groepje dat op straat alcohol nuttigde. Toen de mannen gevraagd werd hun blikjes weg te doen, weigerde de man dit diverse malen. Uiteindelijk gooide hij het blikje in de richting van een agent die hem dit wilde afnemen. De man werd daarop met enige moeite overmeesterd en overgebracht naar het bureau.
Een 21-jarige Nijmegenaar werd zondagavond door personeel van een horecagelegenheid aan de Molenstraat overgedragen aan de politie. De man was in het bezit van een wikkel cocaïne en een zakje wiet. De drugs zijn in beslag genomen.



District Tweestromenland





Beuningen - dronken jongen aangehouden

Aan de Schoolstraat werd gisteravond een 16-jarige Beuningse jongen aangehouden. Onder invloed van alcohol had hij medewerkers van een aldaar gelegen buurthuis bedreigd en geschopt. Toen de politie hem aanhield verzette hij zich dusdanig dat er een diensthond aan te pas moest komen om hem onder controle te krijgen. De jongen liep een beet in zijn arm op.


Groesbeek - politie waarschuwt voor parkeren op de stoep
De politie van het team Groesbeek zal deze en volgende week extra aandacht geven aan parkeren op de stoep. Er zijn bij de politie opvallend veel klachten binnengekomen over burgers die hun auto helemaal of gedeeltelijk op de stoep parkeren. Moeders met kinderwagens worden op die manier gedwongen om de rijbaan op te gaan. Ook invaliden in invalidenvoertuigen zijn de dupe van deze wijze van parkeren. Daarom zal de politie deze en volgende week zogenaamde gele kaarten bevestigen op auto's die 'op de stoep' geparkeerd staan. Op die kaart staat de tekst "Waarschuwing" "Uw auto staat geparkeerd op het trottoir. Het trottoir is voor de voetganger". De politie van het team Groesbeek zal na die twee weken niet meer waarschuwen maar bekeuren. En het spreekt vanzelf dat eigenaren van auto's die hun auto zodanig geparkeerd hebben dat je er echt voor over de weg moet om erlangs te kunnen direct kunnen rekenen op een bekeuring.

Groesbeek - hennepkwekerij ontmanteld
Vrijdagmorgen heeft de politie van het team Groesbeek in een woning aan de Stekkenberg een hennepkwekerij ontmanteld. De kwekerij bevond zich in de kelder. Er zijn 250 planten vernietigd en alle kweekapparatuur is in beslag genomen. De 29-jarige bewoonster had ook illegaal stroom afgetapt, daarom is zij door de NUON van de elektriciteit afgesloten. Zij is aangehouden en na het opmaken van een proces-verbaal weer in vrijheid gesteld.

Wijchen - man met mes aangehouden
Een 20-jarige man uit Beuningen is zondag 2 maart rond 00.35 uur in een horecagelegenheid aan de Kasteellaan aangehouden omdat hij een 42-jarige medewerker van de horecagelegenheid bedreigd had met een mes. Het mes is in beslag genomen. Er raakte niemand gewond. De man is na het opmaken van een proces-verbaal diezelfde nacht weer heengezonden.



District De Waarden


Culemborg - woninginbraken
Aan de Bikostraat werd tussen woensdag en zondag ingebroken. Men forceerde een ruit. De 48-jarige aangever mist computerapparatuur, geld, sieraden en een fotocamera.
Aan de Colijnstraat werd zondagavond ingebroken. Men kwam binnen via een openstaand raam. De 25-jarige aangever mist geld, sieraden en GSM's.





Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --