Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 3-03-2003 2e persbericht van maandag 3 maart 2003

Berichten uit de regio

Zuidoost-Brabant: Teveel gedronken
De Politie Brabant Zuid-Oost heeft zondagavond en maandagochtend in totaal 14 automobilisten en 1 bromfietser achter het stuur betrapt terwijl ze teveel gedronken hadden. Tegen 14 van hen wordt een proces-verbaal opgemaakt en in zes gevallen werd het rijbewijs ingevorderd. Eén automobilist krijgt een boete van 190 Euro. In Eindhoven hadden vier automobilisten teveel gedronken. Van drie van hen werd het rijbewijs ingevorderd. De gemeten promillages bij de drie bestuurders, een 32-jarige Eindhovenaar, een 45-jarige man uit Kerk Avezaath en een 48-jarige man uit Sprang Capelle, zijn respectievelijk ruim 2,30, ruim 1,45 en ruim 1,65. Drie automobilisten werden in Helmond betrapt op het rijden onder invloed. Van een 27-jarige Helmonder werd het rijbewijs ingevorderd. Bij hem werd een promillage van 1,65 gemeten. Een 46-jarige automobilist uit Deurne kreeg in Asten een boete van 190 Euro voor het rijden onder invloed. Bij hem werd een promillage van bijna 0,60 gemeten. In Bakel werd een 21-jarige bromfietser uit Gemert met een promillage van ruim 2,40 betrapt. Ook bleek dat hij geen rijbewijs en geen bromfietscertificaat had. Op de Amstel in Deurne is zondagavond een 17-jarige bromfietser uit Deurne achterop een 16-jarige fietster uit Deurne gebotst. De jongen reed over de Amstel en kon niet meer tijdig remmen voor de fietster voor hem. Zij viel door de botsing maar liep geen verwondingen op. Uit onderzoek bleek dat de bromfietser had gedronken. Bij hem werd een promillage van bijna 1,25 gemeten. Een 33-jarige automobilist uit Eindhoven werd in Geldrop en in Eindhoven gezien terwijl hij zich niet aan de verkeersregels hield. Hij reed met hoge snelheid binnen de bebouwde kom van Geldrop en negeerde daarbij ook nog een rood verkeerslicht. Vervolgens haalde de verdachte een andere auto van rechts via de busbaan in op de Geldropseweg in Eindhoven. Ook reed hij in Eindhoven nog een keer door rood. Bij de man werd een promillage van ruim 1,05 gemeten. Op de N284 in Hapert heeft een 21-jarige automobilist uit Reusel een ongeluk veroorzaakt toen hij wilde inhalen. Op het moment dat hij voorbij een 67-jarige automobilist uit Veldhoven reed kwam uit tegengestelde richting een auto aanrijden en wilde de Reuselnaar terug naar de rechterrijbaan, waar hij tegen de auto van de Veldhovenaar botste. Beide bestuurders liepen geen verwondingen op. De Reuselnaar bleek teveel gedronken te hebben. Bij hem werd een promillage van bijna 1,25 gemeten. In Oirschot werd het rijbewijs van een 22-jarige automobilist uit Tilburg ingevorderd. Bij hem werd een promillage van 1,50 gemeten. Een 68-jarige automobiliste uit Amsterdam werd door de politie in Breugel betrapt toen zij al rijdende een bierbeker uit de auto gooide. Bij controle bleek de vrouw gedronken te hebben en haar rijbewijs was verlopen. De verdachte saboteerde de ademanalyse. Verder werd in Son van een 33-jarige automobilist uit Helmond zijn rijbewijs ingevorderd omdat bij hem een promillage van ruim 1,55 werd gemeten.

Eindhoven: Agent geslagen
Een 31-jarige Eindhovenaar is maandagochtend rond 4.15 uur aangehouden nadat hij een agent had geslagen. Dat gebeurde op t College. De politieman zag dat de verdachte een andere man sloeg, en kwam tussenbeide. Daarop sloeg de verdachte de agent een paar keer op zijn gezicht. Deze liep daarbij een gezwollen jukbeen op. De man had in zijn broekzak een verboden boksbeugel zitten. Hij is aangehouden en zit nog vast.

Eindhoven: Vrouw bedreigt portier met mes
Een vrouw van 32 jaar uit Eersel is maandagochtend rond 1.45 uur aangehouden nadat ze een portier van een horecazaak aan het Stratumseind met een mes had bedreigd. Ze is aangehouden, maar had bij de arrestatie geen mes meer bij zich. Ze zit nog vast voor nader onderzoek. De vrouw was zaterdagavond ook al opgepakt omdat ze een mes bij zich had. Dit gebeurde bij dezelfde horecazaak. Het mes is toen in beslaggenomen en tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Inbraak woning
Bij een inbraak in een woning aan de Kanaaldijk Noord West is geld weggehaald. Dat gebeurde zondagavond tussen 20.00 en 23.45 uur. Een raam van het souterrain is kapotgeslagen, waarna de woning werd doorzocht.

Best: Brand in bedrijf
In een bedrijf aan de Bedrijfsweg is zondagavond rond 18.20 uur brand uitgebroken. Een toegangsdeur was opengebroken. De brandweer heeft korte tijd opgeschaald naar grote brand. Er is niemand gewond geraakt. De Technische Recherche van de politie stelt maandag een onderzoek in.

Beek en Donk: Woninginbraak
Bij een inbraak in een woning aan de Vonderweg is een mobiele telefoon weggenomen. Dat gebeurde tussen zondagmiddag 14.30 uur en zondagavond 19.00 uur. Een keukenraam aan de achterkant van het huis is geforceerd, waarna de woning werd doorzocht.

Bladel: Trekken aan handrem fataal
Bij een ongeval op de Hofstad zijn zondagavond rond 18.30 uur drie mensen gewond geraakt. Het gaat om een man van 27 jaar uit Bladel en zijn ouders. De man bestuurder een auto, maar reed naar de zin van zijn vader te hard. Deze trok daarom bij een snelheid van 70 km/u aan de handrem. De auto raakte daardoor van de weg en botste tegen een boom. De zoon liep een hoofdwond op, waaraan hij in het St. Annaziekenhuis is behandeld. De 50-jarige moeder, die achterin zat, is met verwondingen aan haar ribben naar het zelfde ziekenhuis gebracht. Zij is daar opgenomen. De vader (leeftijd onbekend) raakte bekneld in de auto en is er door de brandweer uitgehaald. Hij is met nog onbekend letsel in het MMC in Veldhoven opgenomen.

Deurne: Ongeluk met carnavalswagen
Een 27-jarige vrouw uit Deurne is zondagmiddag rond 16.00 uur gewond geraakt bij een ongeval met een carnavalswagen. Het ging om een uitgebouwde open personenwagen met een hoge stalen constructie met daarin zes volwassenen en twee kinderen. Omdat het begon te regenen, reed de bestuurder de wagen onder een afdak van een winkel aan de Hogeweg. Hij had echter niet in de gaten dat de constructie hoger was dan het afdak, waardoor het stalen gevaarte naar achteren schoof en tegen de vrouw aan kwam. Ze liep een hoofdwond en een gebroken sleutelbeen op en is daar in een ziekenhuis aan geholpen.

Leende: Inbraak in woning
Zondagavond rond 20.45 uur is ingebroken in een woning aan de Margrietlaan. Een badkamerraam werd geforceerd, waarna de woning werd doorzocht. Er zijn onder meer enkele sieraden weggehaald.

Maarheeze: Snelkraak bij bedrijf
Bij een inbraak in een bedrijf aan de Oranje Nassaulaan is een beamer weggehaald. Dat gebeurde zondagmiddag rond 16.45 uur. Een raam aan de zijkant van het gebouw is kapot gegooid. De politie in Maarheeze zoekt getuigen van de snelkraak. Zij kunnen zich melden via 0900-8844.

Reusel: Geld en sieraden weg
In een woning aan de Sleutelstraat is zondag tussen 10.30 en 16.00 uur ingebroken. De deuren van de serre waren opengebroken. Uit de woning werden geld en sieraden meegenomen.

Son: Jongen beroofd
Twee jongens uit Eindhoven (16 en 17 jaar) zijn zondagavond rond 21.15 uur overvallen en beroofd. Toen ze op de Eindhovenseweg fietsten, kwamen er uit de bosjes drie mannen tevoorschijn. Ze lieten de jongens stoppen, maar de 16-jarige kon wegfietsen. De ander kreeg een paar klappen en moest zijn mobiele telefoon en portemonnee met pasjes afgeven. Daarna zijn de mannen er vandoor gegaan.

Veldhoven: Gewond bij vechtpartij
Tijdens een vechtpartij op de Platanenlaan zijn maandagochtend rond 3.00 uur een man van 21 jaar uit Best en een man van 20 jaar uit Veldhoven gewond geraakt. Toen ze daar met een groepje vrienden fietsen, kwamen ze een andere groep op de fiets tegen. Enkele mannen uit die groep begonnen te schelden en uit te dagen en ze sloegen de twee slachtoffers vervolgens met een kettingslot tegen hun hoofd. De man uit Best is daardoor bewusteloos op de grond terechtgekomen. Beide mannen zijn ter observatie met hoofdwonden in het ziekenhuis opgenomen.

Wintelre: Na mishandeling naar ziekenhuis
Een man van 23 jaar uit Vessem is zondagochtend rond 3.30 uur tijdens een vechtpartij in een horecazaak aan de Willibrordusstraat met een barkruk op zijn hoofd geslagen en in zijn arm gebeten. Dat gebeurde door een nog onbekende man. De man uit Vessem liep een hoofdwond op, die in het ziekenhuis is gehecht. Zijn arm is verbonden.