Politie Zaanstreek-waterland




20:11 02-MRT-03
loc.: ASSENDELFT, COMMUNICATIEWEG OOST
Onder invloed (1)
Een 33-jarige man uit Wormer kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van vijf uur, nadat bij een controle was gebleken dat hij teveel gedronken had. Hij werd aangehouden en blies aan het bureau 545 ugl.


20:25 02-MRT-03
loc.: ZAANDAM, ZUIDDIJK

Schoorsteenbrand

Door een brandje in de schoorsteen kwam de zolder vol rook te staan. Door de brandweer (ter plaatse met twee voertuigen en een hoogwerker) werd de schoorsteen ontmanteld.


21:31 02-MRT-03
loc.: ZAANDAM, NOORDERVALDEURSTRAAT / OOSTZIJDE

Onder invloed tegen een geparkeerd voertuig

Een 44-jarige man uit Uitgeest reed over de Oostzijde en wilde de Noordervaldeurstraat inrijden. Hij nam daarbij de bocht te ruim en reed tegen een geparkeerde personenauto aan. Hierna parkeerde hij even verderop zijn voertuig. De man bleek onder invloed te zijn. Hij werd aangehouden en blies aan het bureau 910 ugl. Hij werd ter ontnuchtering ingesloten. Er wordt proces-verbaal opgemaakt en het rijbewijs van de man werd ingevorderd.


00:39 03-MRT-03
loc.: PURMEREND, VAN OSWEG

Onder invloed (2)

Een 45-jarige Amsterdammer werd aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde. Aan het bureau blies hij 420 ugl. Naast een proces-verbaal leverde hem dat een rijverbod op van vier uur.
De man werd ingesloten daar hij voor ruim E 3100,- aan boetes had openstaan.


00:40 03-MRT-03
loc.: ZAANDIJK, PROV WEG Z'DAM-CASTRICUM

Onder invloed (3)

Een 31-jarige inwoner van Volendam blies aan het bureau 585 ugl. Gevolg: een proces-verbaal en een rijverbod van zes uur. De man heeft de Britse nationaliteit en was niet in het bezit van een Nederlands rijbewijs.


04:32 03-MRT-03
loc.: PURMEREND, JAAGWEG

Na invordering rijbewijs toch weer achter het stuur

Van een 33-jarige Rotterdammer werd het rijbewijs ingevorderd nadat uit de ademanalyse bleek dat hij teveel gedronken had. Hij blies 730 ugl. Ook een proces-verbaal en een rijverbod van acht uur vielen hem ten deel.
Rond 06.15 uur bleek hij toch weer achter het stuur te zijn gekropen. Hij reed weg in de richting van de Landstrekenweg. Onderzoek ingesteld en de verdachte werd aangetroffen aan het einde van het Kennemerland. Verdachte aangehouden en de auto werd in beslaggenomen.


09:25 03-MRT-03
loc.: VOLENDAM, KRAGGENBURG

Bedrijfsauto gestolen

Tussen 1 maart en 3 maart 07.30 uur werd een bedrijfsauto weggenomen. Het betreft een groene Volkswagen LT met het kenteken 27-VN-FL.
Bijzonderheden: de auto heeft een oranje zwaailamp op het dak en de auto is voorzien van de bedrijfsnaam 'Westknollendam'.


10:03 03-MRT-03
loc.: ZAANDAM, REMBRANDTSTRAAT

Gymleraar gewond

In het gymlokaal van school Zaanlands West waren scholieren bezig met de gymles. Een van de leerlingen was aan slag en haalde uit met een klein model honkbalknuppel. Nadat deze leerling had geslagen slingerde hij de knuppel weg waarbij de gymleraar werd geraakt aan zijn hoofd. Met een hoofdwond werd hij overgebracht naar het ZMC De Heel. Van opzet is niet gebleken.


11:16 03-MRT-03
loc.: MONNICKENDAM, KERMERGRACHT
Diefstal personenauto
Tussen zondag 2 maart 11.30 uur en 18.45 uur werd vanaf de openbare weg weggenomen een rode Nissan 100NX met het kenteken ZR-56-VL.


12:05 03-MRT-03
loc.: ZAANDAM, DE WEER
Fietsers botsen
Een 51-jarige fietser uit Assendelft haalde een 18-jarige fietsende vrouw uit Zaandam in. Vermoedelijk raakten de sturen elkaar en kwam de vrouw ten val. Zij werd voor onderzoek overgebracht naar het ZMC De Heel.










---- --