Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 3-03-2003
Persberichten district Kerkrade (RKey; 13.45 u) Maandag, 3 maart 2003

District Kerkrade

Landgraaf; fikse boete
De politie heeft in het kader van een snelrechtprocedure en in overleg met het parket van de officier van justitie een 29-jarige automobilist uit het Belgische Lanaken bekeurd met een boete van 250,- Euro. Die reed afgelopen nacht, zondag op maandagnacht op de Hompertsweg/Kakertsweg in Landgraaf met hoge snelheid in zijn auto. Daarbij werden door de politie snelheden gemeten van soms 90 tot 105 km p/u. De verdachte heeft de boete vanmorgen, maandagmorgen betaald.

Landgraaf; onder invloed
Bij controle afgelopen nacht, zondag op maandagnacht op de Hompertsweg in Landgraaf van een 42-jarige automobilist uit Heerlen b leek dat de man onder invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de Heerlenaar ruim tweemaal zoveel alcohol in zijn bloed had (ruim 1,1 promille) dan wettelijk maximaal is toegestaan (0,5). De verdachte kreeg een rijverbod opgelegd en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Simpelveld; baldadigheid
Afgelopen nacht, zondag op maandagnacht kreeg de politie een melding dat jongeren een abri / bushokje op het Oranjeplein in Simpelveld aan het vernielen waren. Bleek dat er ruiten van de abri waren vernield / waren kapot getrapt. De politie die aanwijzingen had gekregen dat de vermoedelijke daders net waren vertrokken, heeft vervolgens op de Wilhelminastraat enkele jongeren aangehouden waarvan zij vermoedt dat twee van hen, twee jongemannen (17/18) uit Simpelveld daar mogelijk iets mee van doen hebben. De verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en de politie stelt een nader onderzoek in.

Wijlre; openlijke geweldpleging
De politie heeft afgelopen nacht, zondag op maandagnacht een 32-jarige man uit Schin op Geul aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een openlijke geweldpleging. Bleek dat op de Valkenburgerweg in Wijlre tussen een aantal carnavalsvierders een ruzie was waarbij ook werd geslagen. Daarbij raakte een inwoner van Wijlre gewond (vermoedelijk aan zijn kaak en waren hem ook tanden uit zijn mond geslagen). De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in naar het gebeurde waarbij ze ook onderzoekt of er nog meer personen bij de openlijke geweldpleging zijn betrokken.