Cito

Examens VBO-makelaars onder hoede Citogroep

De examens van de Vereniging Bemiddeling Onroerend Goed (VBO) worden ontwikkeld en afgenomen door de Citogroep. Daartoe hebben VBO en Citogroep een overeenkomst gesloten voor een periode van vijf jaar. De VBO is een brancheorganisatie voor ruim 700 makelaars in Nederland. De in Arnhem gevestigde Citogroep staat binnen en buiten Nederland bekend als dé expert op het gebied van het valide en betrouwbaar meten van (leer)prestaties. Het certificeren van personen die de examens afleggen gebeurt in samenwerking met DNV Certification BV (Det Norske Veritas).

Kwaliteit
Ruim 700 makelaars zijn aangesloten bij de brancheorganisatie VBO. Niet iedereen kan zomaar lid worden. De VBO werkt al geruime tijd met het afnemen van examens om vakbekwaamheid te meten en daarmee de kwaliteit van de dienstverlening en de goede naam van de makelaardij te waarborgen. De examens beslaan het gehele expertiseveld van een makelaar. Naast een theoretisch deel, waarin bijvoorbeeld vragen over bouwkunde, privaatrecht en publiekrecht worden gesteld, komen ook praktijkopgaven aan bod over bijvoorbeeld het taxatietraject.

Citogroep
De Citogroep is onder meer expert op het gebied van het valide en betrouwbaar meten van (leer)prestaties in de beroepspraktijk. Een team van vooraanstaande certificering- en toetsdeskundigen houdt zich naast de certificering van VBO-makelaars onder meer bezig met het certificeren van psychologische tests voor HRM-gebruik, het certificeren van functionarissen die HRM-tests gebruiken en het certificeren van projectmanagers volgens internationale standaarden. (www.citogroep.nl)

VBO
De snelgroeiende brancheorganisatie VBO is aangesloten bij de Nederlandse werkgeversorganisatie VNO-NCW en in Europees verband bij de CEI (Confédération Européenne de l'Immobilier). Belangen worden door de VBO niet alleen in Den Haag behartigd maar ook in Brussel. (www.vbo.nl)

Det Norske Veritas
Det Norske Veritas (DNV) is, met meer dan 500.000 gecertificeerden, de grootste mondiale speler op het gebied van persoonscertificering. Met DNV werkt de Citogroep ook in andere projecten samen. (www.dnv.nl)