Nieuwsbericht

maandag 3 maart 2003, 15.15 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Bromfietsers gewond
Heerhugowaard, zondag 2 maart 2003.
Omstreeks 16.00 uur ging een 17-jarige bromfietser uit de Rijp, met achterop een 17-jarige passagiere uit Heerhugowaard, onderuit op de fietsbrug over de Oosttangent. De jongen en het meisje kwamen uit de richting van de Clara Wichmanntuin. Ze haalden een aantal fietsers in. De bestuurder raakte hierbij een verhoogde rand die dient om het fietspad van het voetgangerspad te scheiden. Hierdoor kwamen beiden ten val. De bestuurder moest met verwondingen aan de arm en linkerbeen worden opgenomen in het ziekenhuis in Alkmaar. Het meisje had een schaafwond aan haar kin.

Drankrijders
Alkmaar, zondag 2 maart 2003.
In de avonduren controleerde de politie automobilisten op de Koedijkerstraat op drankgebruik. Een 39-jarige automobilist uit Hoorn blies aan het bureau 340 ug/l (tot 220 toegestaan). Een 49-jarige man uit Alkmaar mocht zijn rijbewijs inleveren. Hij blies 585 ug/l. Een andere 49-jarige man uit Alkmaar blies 504 ug/l en tot slot werd een 23-jarige bromfietser uit Alkmaar aangehouden omdat hij 305 ug/l op had. Alle vier betrokkenen kregen een proces-verbaal. Later, omstreeks 04.15 uur, werd op de Zevenhuizen, een 19-jarige automobilist uit Alkmaar aangehouden omdat hij teveel had gedronken. Aan het bureau blies hij 605 ug/l en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Inbreker op heterdaad aangehouden
Heerhugowaard, maandag 3 maart 2003.
Omstreeks 02.45 uur kreeg de politie de melding van een inbraakalarm bij een bedrijfspand op het Stationsplein. Ter plaatse bleek dat er een ruit was ingeslagen van een elektrische schuifdeur van de stationswinkel. Binnen in het pand werd hierna een 49-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij had ter plekke wat wetenswaren genuttigd. De man is in verband met het verdere onderzoek ingesloten.

NOORDKOP

Agent betrapt winkeldief op heterdaad
Den Helder, zaterdag 1 maart 2003.
Omstreeks 14.30 uur zag een agent in zijn vrije tijd, dat een 32-jarige man uit Den Haag onderbroeken in een tas stopte bij een warenhuis aan de Beatrixstraat. De agent hield de man in de gaten en toen hij naar buiten ging zonder af te rekenen hield hij de man op de Beatrixstraat aan. Hij bleek maar liefst 77 boxershorts bij zich gestopt te hebben met een totale winkelwaarde van EUR 864,99. Hij is rustig met de agent in burger meegegaan. De man verkeert in financiële problemen. De verdachte is aan het einde van de middag heengezonden met een proces-verbaal op zak.

WESTFRIESLAND

'Alaaf'
Hoorn, maandag 3 maart 2003.
Een 45-jarige dronken carnavalsganger uit Zwaag meldde zich vannacht omstreeks 00.30 uur aan het politiebureau in Hoorn om spontaan 'een bekeuring' te betalen. De man wilde boete doen omdat hij volgens eigen zeggen 'lastig was geweest'. Hij verklaarde bij diverse onbekende mensen te hebben aangebeld en 'Alaaf' te hebben geroepen. De dienstdoende agent vergaf de man deze baldadigheid maar daar nam hij geen genoegen mee. Hij legde een biljet van 50 euro op de balie. Hij vond dit wel een gepaste straf voor zichzelf. Hierna liep hij opgelucht het bureau uit.
Vanmiddag om 13.30 uur heeft de politie de betrokkene op het bureau uitgenodigd. Hij kon zich nog wel het bureaubezoek herinneren maar niet dat hij geld had achtergelaten. Het biljet van 50 euro is aan hem teruggegeven. Hij ging jolig de deur uit, op naar een nieuw carnavalsfeestje!

Drankrijder
Hoorn, maandag 3 maart 2003.
Omstreeks 01.00 uur controleerde de politie op het Keern een 31-jarige automobilist uit Midwoud op drankgebruik. Aan het bureau blies hij iets meer dan de toegestane hoeveelheid: 270 ug/l. Hij krijgt een proces-verbaal.