Politie Midden- en West Brabant

Perberichten district Oosterhout

Oosterhout, 3 maart 2003

Team Altena:
Dronken automobilisten betrapt HANK - In de nacht van zondag 2 maart op maandag 3 maart bekeurde de politie twee automobilisten omdat zij onder invloed van alcohol in hun auto reden. Op de Noorse Wal in Hank moest een 56-jarige inwoner van Hank om 00.30 uur een blaasproef ondergaan. Deze eerste blaasproef gaf aan dat er alcohol in het spel was. In het politiebureau onderging de man een uitgebreidere blaasproef, een zogenaamde ademanalyse. Deze gaf een uitslag van 860 ug/l., terwijl 220 ug/l. wettelijk maximaal is toegestaan. De man raakte daardoor zijn rijbewijs kwijt. Hij is gedagvaard bij de politierechter op 6 juni. Een 50 jarige inwoonster van Hank reed om 02.15 uur over de Kerkstraat in Hank toen de politie haar controleerde. De ademanalyse gaf een adem-alcohol-gehalte van 395 ug/l. (= microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). Ze mag zich op 6 juni bij de rechter hiervoor verantwoorden. De dagvaarding voor de zitting heeft ze al gekregen.

Inbraak in bedrijfspand
WERKENDAM - In de nacht van zondag 2 maart op maandag 3 maart 2003 is er ingebroken bij een bedrijfspand aan de Hulsenboschstraat te Werkendam. De dader heeft een ruit uit het raamkozijn gehaald en kon zo het pand betreden. Bij zijn strooptocht door het gebouw brak hij een groot aantal (afgesloten) binnendeuren open. De buit bestaat uit computerapparatuur en een geldbedrag.

Team Gilze en Rijen:
Politie pakt ontsnapte gevangene GILZE Maandagmorgen 03 maart 2003 pakte de politie om 02.45 uur een ontsnapte gevangene op. De man was samen met een medegevangene afgelopen zaterdag 1 maart uit een penitentiaire inrichting in Den Bosch ontsnapt. Uit politie-onderzoek bleek dat de ontsnapte man vermoedelijk verbleef in een hotel in Gilze. Dit bleek inderdaad het geval te zijn. Bij controle bleek dat hij zich onder een valse naam had ingeschreven. De man zit inmiddels weer achter de tralies.

Team Geertruidenberg Drimmelen: Man raakt rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding GEERTRUIDENBERG - Een 22 jarige automobilist uit Waspik raakte zondagavond 2 maart zijn rijbewijs kwijt. Een politiepatrouille merkte op dat hij met hoge snelheid van Made richting Geertruidenberg reed over de Kanaalweg-West en de Kanaalweg-Oost. De politie constateerde een snelheid van 150 kilometer per uur, terwijl het voertuig nog steeds "uitliep" op de politieauto. De man werd in Geertruidenberg staande gehouden. De politie nam zijn rijbewijs in. Snelheidsovertredingen van meer dan 50 km/u boven de toegestane snelheid zijn reden om het rijbewijs in te vorderen. Op de Kanaalweg-West mag ten hoogste 80 km/u worden gereden. De rechter neemt in een later stadium een beslissing over de invordering van het rijbewijs.

Bedrijfsinbraak
RAAMSDONKSVEER - Bij een bedrijf aan het Oeverkruid te Raamsdonksveer, vond het afgelopen weekend een inbraak plaats. De dader gooide vermoedelijk een ruit kapot met een stoeptegel en kon daarna het pand kon betreden. Vermoedelijk is er computerapparatuur weggenomen. De eigenaar van het pand moet daar nog uitsluitsel over geven. De inbraak is zondagmiddag 02 maart ontdekt.

Team Waalwijk:
Televisie uit woning gestolen WAALWIJK - In de nacht van zondag 2 maart op maandag 3 maart zag een buurtbewoner dat twee onbekende personen met spullen vanuit de woning van een overbuurman kwamen. Dit gebeurde in de uit de Woeringenlaan in Waalwijk. De getuige belde onmiddellijk de politie. De politie arriveerde binnen vier minuten. De daders waren op dat moment al verdwenen. Uit onderzoek bleek dat een voorruit van de betreffende woning was ingegooid met een steen. Uit de woning, waarvan de bewoners op vakantie waren, is vermoedelijk een televisie gestolen. De politie zorgde er voor dat een glaszetter gewaarschuwd werd om de woning af te sluiten.

Team Oosterhout:
Verduistering van vrachtauto opgelost OOSTERHOUT - De politie Baarn arresteerde een 34-jarige man uit Soest. Dit gebeurde op verzoek van de politie Oosterhout. De arrestant wordt verdacht van verduistering van een trekker met oplegger. De trekker en oplegger zijn eigendom van een bedrijf uit Oosterhout. Het feit werd al in november 2002 gepleegd. De verdachte was in dienst als chauffeur bij het Oosterhoutse bedrijf en was er vandoor gegaan met de vrachtauto. De vrachtauto is na twee dagen onbeheerd terug gevonden in Soest. De verdachte was sindsdien spoorloos en werd in het opsporingsregister vermeld. Op 03 maart 2003 is de verdachte alsnog gearresteerd. Na verhoor is hij weer in vrijheid gesteld.

Jongen beroofd van portemonnee OOSTERHOUT - Een 16 jarige inwoner van Den Hout is bruut van zijn portemonnee beroofd. De politie is op zoek naar mogelijke getuigen van de beroving, die plaats vond op zondagavond 2 maart tussen 21.20 en 21.30 uur. Het slachtoffer fietste in gezelschap van een vriend op dat moment vlakbij de ingang van de parkeergarage Arendshof. Ze werden ingehaald door drie jongens op een rood/zwart Aprillia scooter. Een van hen sprak het slachtoffer aan en eiste de mobiele telefoon op. Toen het slachtoffer aangaf dat hij geen gsm bezat, werd hij beroofd van zijn portemonnee. Daarbij kreeg hij een stomp in zijn buik van zijn belager. Het drietal vluchtte weg in de richting van het verderop gelegen (buiten) parkeerterrein van de Arendshof.

Politie arresteert man op verdenking van grootscheepse oplichting OOSTERHOUT - De Oosterhoutse recherche arresteerde maandagochtend 03 maart 2003 een
23-jarige inwoner van Oosterhout. De verdenking is dat de man op grote schaal oplichting heeft gepleegd met zijn woningbemiddelingsbureau. De politie heeft inmiddels een reeks aangiften van oplichting in onderzoek. Via advertenties in landelijke en regionale dagbladen beloofde het bedrijfje te bemiddelen bij het zoeken van een woning. Daarbij sprak men van een groot en gevarieerd woningaanbod, verdeeld over geheel Nederland. Gedupeerden uit het gehele land deden aanbetalingen die uiteenliepen van 47,- tot 3.300,- De hoogte van het bedrag was afhankelijk van het type woning en de locatie van de woning. Na de aanbetaling hoorden de slachtoffers echter niets meer van het bedrijf. De Officier van Justitie gaf opdracht voor de aanhouding van de verdachte. De verdachte is inmiddels in verzekering gesteld en wordt aanstaande donderdag voorgeleid aan bij de rechter-commissaris.

Bron: Jeroen Steenmeijer