Politie Twente

Persberichten Politie Twente 3 maart 2003 Jan Camphuis: 053-4555350, sema: 06.57634981

Doorgereden na aanrijding en onder invloed 02-027938
Enschede, Beltstraat / In de Hagen Maandag 3 maart, omstreeks 03.05 uur Door getuigen werd gezien dat de bestuurder van een blauwe auto doorreed nadat hij op de Beltstraat tegen een aantal voorwerpen als o.a. een elektriciteitskast was gereden. De auto zou de In de Hagen zijn ingereden. Hier werd de bewuste auto aangetroffen. Een man rende hard bij de auto weg en deze, een 28 jr. Hengeloer kon een eindje verderop in een doodlopend straatje worden achterhaald. Hij bleek de bestuurder te zijn geweest. Hij is aangehouden en meegenomen naar het bureau waar de ademanalyse 0,8 promille uitwees. Pv's worden opgemaakt.

Aanrijding met letsel en rijden onder invloed 02-027827
Enschede, Vliegveldweg / Oude Deventerweg Zondag 2 maart, omstreeks 17.40 uur Werd een ongeval gemeld in een flauwe bocht van de Vliegveldweg, ter hoogte van de Oude Deventerweg. Een auto werd op de kop op straat aangetroffen. De bestuurder, een 61 jr. Enschedeer liep naast de auto, in de auto zaten nog drie inzittenden, 2 vrouwen van 67 en 40 jaar, en een 35 jarige man, ook alledrie uit Enschede afkomstig. Deze drie zijn door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis, waar later bleek dat de 67 jr. mevrouw ter observatie was opgenomen. De andere twee konden na behandeling naar huis. De 61 jr. bestuurder is ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht, maar hoefde niet mee. Omdat door de politiemensen alcohollucht bij hem werd geroken, is hij daarop aangehouden en ademanalyse wees 1.35 promille uit. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Bleek dat hij in de flauwe bocht in de berm was gekomen en tegen een zandhoop was gereden en daarna op de kop op de straat tot stilstand was gekomen.Pv wordt opgemaakt..

Diefstal auto, na bedreiging met mogelijk vuurwapen. 02-027869
Haaksbergen, Dr. Ariensstraat
Zondag 2 maart, omstreeks 20.45 uur Een 41 jr. mevrouw uit Haaksbergen, parkeerde haar zilvergrijze Renault Espace, met het kenteken 14-JJ-KS, zondagavond omstreeks 20.45 uur, aan de Dr. Ariensstraat in Haaksbergen. Zij wilde even iets ophalen bij een van de woningen aan die straat. Haar 13 jr. zoon bleef in de auto achter. Hij zag een manvoorbij de auto lopen, die even later terugkwam. Deze man stopte bij de auto en maakte een beweging naar de 13 jr. als van "uitstappen". Hierbij hield hij z'n andere hand achter z'n jas, net of hij daar een vuurwapen vasthield. De 13 jr. had ook de indruk dat dit zo was. Hij opende het portier en rende de auto uit en liep naar de woning waar ook zijn moeder was. Hij zag dat de man in de auto stapte en wegreed richting de Lansinkstraat.Het gaat om een man met een Turks uiterlijk, ongeveer 30 jaar oud. Kort zwart of bruin haar, een beginnende baard en ongeveer 1m 70 tot 1 m 75 lang.

Aanhoudingen na brandstichting in een school 02-027863
Enschede, de Posten
Zondagavond 2 maart, omstreeks 20.10 uur Getuigen zagen dat drie meisjes en een jongen wegrenden bij een school aan de Posten in Enschede, nadat er brand was uitgebroken. Gezien was dat een gordijn achter een kapotgeslagen raam in brand was gestoken. Door dezelfde getuigen was ook gezien, waar twee van de vier een woning naar binnen waren gegaan. De brandweer was heel snel ter plaatse en kon de beginnende brand snel blussen. In de woning, waar de getuigen de twee naar binnen hadden zien gaan, werd in eerste instantie een 15 jr. meisje aangehouden en even later een 20 jr. jongen, beiden uit Enschede. Zij zijn meegenomen naar het bureau. Even later werden ook de andere twee meisjes, van 15 en 16 jaar, ook uit Enschede, door de vader van een van de twee aan het bureau gebracht. Tijdens de eerste verhoren werd al snel duidelijk dat de 20 jr. jongen het gordijn in brand had gestoken. Hij is in verzekering gesteld en zit nog vast.De drie meisjes zijn onder ouderlijk gezag gesteld en moeten zich voor verder verhoor beschikbaar houden.Onderzoek wordt voortgezet, mede omdat er de laatste tijd rondom de betreffende school meerdere vernielingen hebben plaatsgevonden..

Aanrijding met letsel
02-027879
Hengelo, Oldenzaalsestraat
Zondagavond 2 maart, omstreeks 20.55 uur Werd een aanrijding met letsel gemeld. Bleek dat op de Oldenzaalsestraat een 19 jr. Hengelose automobilist een inhaalmanoeuvre had gemaakt, waarbij hij het inhalen niet goed had kunnen afmaken doordat er een tegenligger was aangekomen. Hij had daarbij de auto die hij inhaalde, en die werd bestuurd door een 46 jr. man uit het Duitse Elmshorn, geraakt.Deze laatste was daarbij tussen een aantal geparkeerde auto's doorgeschoten en tegen de etalage van een modezaak tot stilstand gekomen. De auto is aan de voorzijde beschadigd net als de etalage.De auto van de 19 jr. komt door de aanrijding op zijn dak terecht, nadat hij een geparkeerde auto van een 32 jr. Hengeloer heeft geraakt. In de auto van de 19 jr. zat ook nog een 24 jr. Hengeloer. De 19 jr. en 24 jr. wilden in eerste instantie niet naar het ziekenhuis, omdat dat volgens hen niet nodig was. Hierop zijn ze meegenomen naar het bureau voor het afleggen van een verklaring Aan het bureau voelden ze zich toch niet goed worden en zijn ze voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.De politie wil nog wel graag in contact komen met de tegenligger.

Rijden onder invloed op bromfiets 02-027835
Tubbergen, Binnenveldsweg
Zondag 2 maart, omstreeks 19.20 uur Van een 16 jr. jongen uit Tubbergen viel het rijgedrag op. Hij reed zigzaggend met zijn bromfiets over de Binnenveldsweg in Tubbergen. Hij werd meegenomen naar het bureau waar de ademanalyse 1.43 promille aangaf. Pv wordt tegen hem opgemaakt. De bromfiets is voor technisch onderzoek aan het bureau gebleven.

Feesttent ontruimd na spuiten met traangas 02-027926
Losser, Raadhuisplein
Nacht van zondag 2 op maandag 3 maart, omstreeks middernacht Omstreeks middernacht werd gemeld dat er in een feesttent op het Raadhuisplein in Losser, met traangas was gespoten. De aanwezige bewakingsdienst reageerde daarop heel alert, zette de nooduitgangen open en sommeerde het aanwezige publiek, ongeveer 1200 mensen, naar buiten. Twee personen moesten door ambulancepersoneel worden behandeld, maar hoefden niet naar het ziekenhuis Dat er niet meer slachtoffers zijn gevallen is mede te danken aan het alerte optreden van de bewakingsdienst.De politie stelt een onderzoek in naar de dader cq daders van het spuiten met het traangas.

Aangehouden met van diefstal afkomstige fiets 02-027911
Almelo, Schoolstraat
Zondag 2 maart, omstreeks 23.30 uur Surveillerende politiemensen zagen een naar later bleek 36 jr. Almeloer fietsen op een voor hem veel te kleine ATB fiets.Bij controle bleek dat deze fiets als gestolen stond gesignaleerd. De 36 jr. werd aangehouden en meegenomen naar het bureau, waar hij is opgesloten. In zijn fouillering werden ook een tweetal mobile telefoons aangetroffen, die vermoedelijk ook van diefstal afkomstig zijn.Er wordt een onderzoek ingesteld.

Inbraak in bedrif
02-027927
Rijssen, Morsweg
Maandag 3 maart, omstreeks 00.45 uur Een getuige meldde dat er zojuist was ingebroken bij een bedrijf aan de Morsweg in Rijssen. Hij had twee mannen weg zien rijden in een donkerkleurige Mercedes 190. Er bleek eer ruit te zijn vernield van het bedrijf en in het bedrijf waren een aantal kasten op grove wijze vernield. Het is nog niet bekend of er iets is ontvreemd.