Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland




------ Persbericht -------



Politie Noord- en Oost-Gelderland

District Achterhoek

Persberichten van 3 maart 2003



Braamt Ongeval met drank op

Een 34-jarige man uit Doetinchem reed op 2 maart rond 19.15 uur over de Zeddamseweg van Braamt naar Zeddam. Hij had teveel gedronken en raakte de macht over het stuur kwijt. De auto raakte een houten afzetting en belandde op de kop in de berm. De man werd door de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

s Heerenberg Onder invloed achter het stuur

Aan de Zeddamseweg in s Heerenberg werden op 2 maart tussen 18.30 en 20.00 uur drie automobilisten bekeurd voor het rijden onder invloed. Het gaat om een 23-jarige Zelhemmer (295 ug/l), een 22-jarige Winterswijker (370 ug/l) en een 60-jarige Doetinchemmer (345 ug/l).

Winterswijk Diefstal schaap

Tussen 27 februari en 2 maart is een zwarte ram gestolen uit een wei aan de Jachthuisweg. De waarde bedraagt 130 euro.

Winterswijk Inbraak

Onbekenden hebben op 2 maart tussen 10.00 en 15.30 uur ingebroken in een woning aan de Vosseveldseweg. Een deur werd geforceerd. Of er iets ontvreemd is, is nog niet bekend.

Doetinchem - Bedreiging

Een 45-jarige man uit Doetinchem werd op 2 maart om 21.50 uur aangehouden op verdenking van mishandeling en bedreiging. Hij werd door een 46-jarige portier uit Heteren gevraagd om een horecagelegenheid aan de Houtkampstraat te verlaten. Bij de uitgang sloeg de man de portier in het gezicht en bedreigde hij hem en een 33-jarige portier uit Gendringen met een mes. De verdachte werd op de Dr. Hubernoodtstraat aangehouden door collega-portiers en overgeleverd aan de politie.

Borculo Verkeersongeval met letsel

Bij een verkeersongeval op de Ruurloseweg zijn op 2 maart omstreeks 15.30 uur twee personen licht gewond geraakt. Een 16-jarige bromfietser uit Borculo reed over de parallelweg van de Ruurloseweg. Doordat hij niet zoveel mogelijk rechts hield ontstond tussen hem en een 57-jarige fietser uit Borculo die hem tegemoet kwam een aanrijding. De bromfietser hield aan de aanrijding een pijnlijke knie en rug over. De fietser is met verwondingen aan hoofd, hand en knie overgebracht naar het ziekenhuis. Na behandeling kon hij weer naar huis.

Doetinchem Diefstal auto

Een 54-jarige inwoner van Westervoort heeft aangifte gedaan van diefstal van zijn personenauto. Op 2 maart werd de tas van de man weggenomen uit een pand aan de Gasthuisstraat. In de tas zaten de sleutels van de auto. De daders hebben vervolgens de auto, een blauwe Peugeot 206 stationwagon met het kenteken

47-JP-GF, die aan de Korte Kapoeniestraat stond geparkeerd weggenomen.

Vragender Rijbewijs ingevorderd na snelheidsovertreding

Het rijbewijs van een 23-jarige inwoner van Lichtenvoorde is op 3 maart omstreeks 12.30 uur ingevorderd. De man reed met een snelheid van ongeveer 145 km/uur over de Oude Winterswijkseweg. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 80 km/uur.

Snelheidscontroles 3 maart

Etten:
* Oude IJsselweg, 80 km/uur, van 07.40 uur tot 08.25 uur, drie overtredingen, hoogst gemeten snelheid 102 km/uur.
Einde berichten



Voor informatie:

Andrea Jansen, voorlichting politie Achterhoek, telefoon (0314) 69 40 50