Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Wormerveer, 3 februari 2003

MiniSites.nl zorgt voor doorbraak naar doe-het-met-speels-gemak-zelf website-bouw en -onderhoud

voor kleine en middelgrote bedrijven, instellingen, verenigingen, clubs en particulieren met gebruik van een eigen domeinnaam.

Met de introductie van Minisites.nl slaat de initiatiefnemer Ron Warink, van Minisites.nl te Wormerveer eindelijk de brug naar het uiterst eenvoudig en zeer snel zelf kunnen bouwen en onderhouden van complete, hoogwaardige websites voor het MKB en de particuliere markt. .Kennis van website-programmeertalen is bij dit alles niet nodig.

Het aanbod op Minisites.nl betekent dat mensen zelf in zeer korte tijd de kant-en-klare basislay-out én de interactieve gebruikersfuncties (meerkeuze ingrediënten) voor hun eigen website kunnen selecteren en hun site kunnen laden met tekst en beeld. Zonder tijdverlies of extra kosten kan een eigen geavanceerde website dankzij MiniSites( snel 'live' gaan.

Klanten van Minisites( zijn de kleinere en middelgrote bedrijven, non-profit-instellingen, clubs en verenigingen én particulieren die terugschrikken voor het ingewikkelde, tijdrovende, ondoorzichtige én kostbare proces van het door derden laten registreren, ontwerpen, hosten en onderhouden van een eigen website. Ook een private-labelprogramm kan aangeboden worden aan derden.

Naast een eigen geavanceerde zelf te onderhouden website biedt Minisites.nl( ook een vrije keuze uit diverse interactieve toevoegingen (ingrediënten). Zo zijn er o.a: prikbord; productenoverzicht; internetwinkel; agenda; fotogalerij; webmail, vraag en aanbodmodule; extra pagina's, een documenten archief. Een aantal ingrediënten kun je als externe bezoeker alleen gebruiken als je daartoe een gebruikersnaam en wachtwoord hebt gekregen van de eigenaar van de website. En binnenkort komt er zelfs een koppeling tussen Minisite en I-mode en MMS zodat ook weblogging tot de mogelijkheden behoort.

Gratis hosting: (met limiet op dataverkeer en dataopslag) Een wezenlijk en onderscheidend kenmerk van het MiniSites( aanbod is dat het probleem van 'hosting' niet meer bestaat. MiniSites publiceert de gebruikerssite tegen één bedrag per maand; de hoogte van dat vaste bedrag wordt bepaald door het gekozen account en de gekozen ingrediënten. De klant weet steeds exact hoeveel iets kost en wat hij heeft gekocht. Er zijn nooit verrassingen achteraf.

Zowel qua inhoud als qua vormgeving kunnen klanten ongelimiteerd en 24 uur per dag, 7 dagen per week zelf kosteloos en simpel wijzigingen doorvoeren. Buiten de door Minisites( aangedragen voorbeelden voor een eigen vormgeving kan de klant ook zelf een ontwerp maken.

Klanten voor MiniSites( kunnen via internet direct contact zoeken met Minisites.nl en na een korte verkenning zelf online aan de slag gaan. Ook zullen er in de nabije toekomst samenwerkingsvormen komen waarbij partners van MiniSites( via een banner zullen verwijzen naar het bestaan van www.minisites.nl