Gemeente Eemsmond


Persberichten

Uitslaande boerderijbrand in Zandeweer

maandag 3 maart 2003

Aan de Knijpsterweg in Zandeweer heeft een uitslaande brand maandagochtend een woonboerderij in de as gelegd. Het woongedeelte brandde volledig af. De schuur bleef gespaard. De bewoners van de woning, een echtpaar en drie kinderen, hebben zich tijdig in veiligheid kunnen brengen. Vier pony's, vijf konijnen en een aantal schapen zijn ongedeerd uit de schuur gehaald.

De melding van de brand kwam om 08.20 uur binnen bij de alarmcentrale van de Hulpverleningsdienst Groningen. Het brandweerkorps van Eemsmond rukte uit met twee tankautospuiten om de brand te bestrijden. De watervoorziening vanuit een nabijgelegen sloot bleek niet voldoende. Daarop werd een tankautospuit nabij het Boterdiep gestationeerd. Deze zorgde voor de aanvoer van water over een grote afstand.

Bij de brand is asbest vrijgekomen. Onderzoek heeft uitgewezen dat de asbestdeeltjes niet in bewoond gebied zijn terechtgekomen. Wel werd de openbare weg in verband met de asbest door de politie afgesloten. Het asbest zal zo spoedig mogelijk worden opgeruimd. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.