Korps: Friesland, plaats: Fryslân 3-03-2003
Politieberichten van 2/3 (13.00) t/m 3/3 (07.00)

Drachten: auto vernield
Tussen zaterdag 17.00 uur en zondag 09.30 uur werd een diepe kras, met een lengte van meer dan een meter, gemaakt bij een auto, die stond geparkeerd aan het Voorhuis. De schade wordt geraamd op ongeveer 2500 euro. Aangifte is gedaan door een 43-jarige inwoner van Drachten.

Heeg: mishandeling
Zondag rond 02.15 uur werden twee liepen een 20-jarige inwoonster van Heeg en een 24-jarige inwoner van Heeg over de Tollewei. Zij werden achterna gelopen door een tweetal jongeren, die ze eerder hadden gezien in een horecagelegenheid. Er ontstond een woordenwisseling en er vielen enkele klappen. De twee aangevers vertrekken hierop naar huis. Even later konden een twee Grieken worden aangehouden, een 21-jarige inwoner van Komotni en een 18-jarige inwoner van Ardus Xanthis.

Grou: inbraak woning
Tussen 1 maart en 18.00 uur en zondag 2 maart 12.00 uur werd ingebroken in een recreatiewoning op Yn e Lijte. Men kwam binnen door een deur te forceren. Gestolen werd een kleurentelevisie ter waarde van circa 300 euro. Aangifte is gedaan door een 31-jarige inwoner van Grou. De technische recherche zal een onderzoek instellen.

Drachten: twee fietsendieven en heler aangehouden Zondag om 15.50 uur kreeg de politie een melding dat op het Schutterveld een fiets werd ingeladen in een auto. Een kwartiertje later werd de genoemde auto rijdend aangetroffen op de Stationsweg. Na het geven van een stopteken werden de twee inzittenden aangehouden en overgebracht naar het bureau. Het betreft een 20-jarige en een 25-jarige inwoner van Drachten. Later, omstreeks 19.15 uur, kreeg de politie een melding dat een fiets van het slot werd ontdaan op De Veertien Roeden. Een 35-jarige man zonder vast woon- en verblijfplaats vertelde dat hij de fiets net had gekocht. Naast de fiets lag een flex. Hierop is de man overgebracht naar het bureau in verband met heling.

Tytsjerk: rijden onder invloed, rijbewijs ingevorderd Zondag om 20.10 uur werd een 51-jarige automobilist uit Leeuwarden gecontroleerd op de Rijksstraatweg. Hij viel op door slingerend rijgedrag. Op het bureau blies de man 815 ug/l, goed voor een rijverbod van 10 uur. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Drachten: rijden onder invloed
Zondag om 21.50 uur werd een 42-jarige automobilist uit Oosterwolde gecontroleerd op de Valkstraat. De man bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies de man 225 ug/l, goed voor een rijverbod van een uur.

Tjerkwerd: rijden onder invloed
Zondag om 21.50 uur werd een 24-jarige bromfietser uit Tjerkwerd, die reed zonder helm, gecontroleerd op de Hemdijk. De man bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies de man 775 ug/l, goed voor een rijverbod van 10 uur. Tevens bleek de man niet in het bezit van een geldig bromfietscertificaat.

Leeuwarden: straatroof
Zondag om 22.05 stond een 18-jarige inwoner van Leeuwarden te pinnen bij een automaat aan de Bleeklaan. Er kwamen drie mannen aanlopen. De mannen gingen rond hem staan en een man hield een wapen tegen zijn hoofd. Hierop werden enkele honderden euros gepind. Hierop gingen de mannen er vandoor. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Leeuwarden: controle op parkeren
Vrijdag, zaterdag en zondag is gecontroleerd op het foutief parkeren in de Leeuwarder binnenstad. In totaal zijn 147 parkeerbekeuringen uitgeschreven.

Drachten: rijden onder invloed
Maandag om 00.30 uur werd een 25-jarige bromfietser uit Drachten gecontroleerd op de Bouwakker. De man bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies de man 870 ug/l, goed voor een rijverbod van 10 uur.

Heerenveen: inbraak woning
Zondagavond werd ingebroken in een woning aan de Bessemerstraat. Men kwam binnen door een raam in te slaan. Gestolen werden o.a. een gsm, een horloge en enkele honderden euros. Aangifte is gedaan door een 45-jarige inwoner van Heerenveen.

Buitenpost: rijden onder invloed
Maandag om 02.05 uur werd een 23-jarige automobiliste uit Houtigehage gecontroleerd op de West. De vrouw bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies zij 280 ug/l, goed voor een rijverbod van een uur.

Harlingen: verdachte aangehouden voor ingooien raam Maandag omstreeks 01.55 uur werd een raam ingegooid bij een winkel aan de Noorderhaven. Twee getuigen noteerden het kenteken van de betrokken auto en belden de politie. Hierdoor kon even later in Sexbierum een 20-jarige inwoner van die plaats in zijn woning worden aangehouden. De verdachte is overgebracht naar het bureau. Aangifte is gedaan door een 37-jarige inwoonster van Franeker.

Bureau Communicatie, telefoon 058 - 880 8272