Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Paard & Rijtuig nr. 30 in het teken van recreatief mennen

03/03/2003

Tildonk, 3 maart 2003
Dit nummer van Paard & Rijtuig opent met een reeks traditionele nieuwjaarsvragen aan mensen uit de Belgische mensport. Hun antwoorden op onze vragen en hun soms verrassende uitspraken, zijn altijd meer dan het lezen waard.

Tijdens de winterstop van het reguliere menseizoen, ging onze redactie op bezoek bij een aantal recreatiemenners en minder bekende verzamelaars van rijtuigen. In Berlaar bezochten wij Jef Pira, een fokker van Shetlanders die tegelijk een verzameling mini-rijtuigen bezit. In een uitgebreide reportage maakt u kennis met zijn passie voor deze kleine paardenwereld. Bovendien doet Jef Pira een oproep aan alle Shetland-menners voor het oprichten van een nieuwe vereniging.

Danny Geraerts en Ronny Dries uit Lommel trokken erop uit met hun span pony's om de trials in de Nederlandse Veluwe verder te verkennen. Zij mennen reeds vele jaren in dit prachtige natuurgebied en nemen ons in hun dagboek mee op een vijfdaagse mentocht.

Paard & Rijtuig reisde ook naar het verre Forge-Philippe tegen de Franse grens, om er een bezoek te brengen aan Louis Van Hooydonck, de man die ooit met zes Belgische trekpaarden naar Australië vertrok. Op dit ogenblik werkt Louis aan zijn tweede Grote Doel: een pleisterplaats voor mensen en dieren uitbouwen in de rust van het Waalse platteland.

Verder vindt u in dit nummer een portret van Felix Goos, een recreatiemenner in hart en nieren. Felix Goos is beslist een bekende figuur onder de recreatiemenners en organiseert zelf een jaarlijkse koetsentocht in eigen streek.

Naast dit forse pakket recreatiemennen, brengt Paard & Rijtuig u uiteraard de stand van zaken op het gebied van de FEI World Indoor Cup. Deze internationale wedstrijd loopt op haar laatste benen. Winnaar van vorig jaar en leider in de voorlopige rangschikking Michaël Freund, voelt de hete adem van zijn concurrenten in de nek. Vooral de Belg Gert Schrijvers en de Nederlander Mark Weusthof komen sterk aanzetten en zetten alles op alles om alsnog de eindoverwinning binnen te kunnen rijven.

In onze reeks over paardenrassen voor de mensport, leest u in dit nummer meer over de Arabo-Friese Sportpaarden waarmee Gert Schrijvers nu al enkele jaren furore maakt.

Tenslotte vindt u in dit nummer de vaste rubrieken met kort mennieuws, zoekertjes en een heel uitgebreide menkalender voor het komende wedstrijd- en recreatieseizoen.

Paard & Rijtuig Magazine wordt uitsluitend via abonnement verdeeld. Een jaarabonnement op dit tweemaandelijkse tijdschrift kost 30 euro voor abonnees in België en 35 euro voor abonnees elders in Europa. Uw jaarabonnement begint automatisch te lopen vanaf ontvangst van uw betaling op één van ondervermelde rekeningen.
U kunt vanuit Nederland losse nummers bestellen door overmaking van 6,00 euro op bankrek. nr. 64.2065 934 bij Fortis Bank Maastricht. Voor België: 5,00 euro per los nummer, te storten op bankrek. nr. 850-8148254-58.

Meer info te verkrijgen bij:
Paard & Rijtuig Magazine
Bertrodestraat 15
B-3150 Tildonk
België

Tel. +32 (0)16/60 54 26
Fax +32 (0)11/64 53 73
E-mail:

paardrijtuig@pi.be