Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 3-03-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-5140 1952

Pizzakoerier beroofd
ALMERE Een 18-jarige pizzakoerier uit Almere is zondagavond beroofd van de bromfiets van het bedrijf waarvoor hij werkt. Hij werd op het Spoorbaanpad door vier jongens tot stoppen gedwongen. Toen zij aan hem begonnen te duwen en te trekken, is hij er lopend vandoor gegaan. De daders hebben de bromfiets meegenomen.

Gewond door zelfgemaakte bom
ALMERE Een 15-jarige jongen uit Almere is zondagmiddag gewond geraakt toen hij, samen met een plaats- en leeftijdgenoot, op een schoolplein aan de Uithof een zelfgemaakte bom tot ontploffing bracht. De bom, een omhulsel met knikkers, bouten en moeren, had hij gemaakt aan de hand van informatie uit een scheikundeboek. Het slachtoffer liep lichte verwondingen op aan hand en buik. Hij is behandeld in het Flevoziekenhuis. Zijn vriend liep geen letsel op. De politie stelt een nader onderzoek in.

Brand buitengevel woning
LELYSTAD De bewoonster van een woning aan het Hollandse Hout werd zondagavond wakker door een onbekend geluid. Vanuit haar slaapkamerraam zag zij de vlammen uit de woonkamer komen. Zij is met de kinderen de woning uitgevlucht. Buiten bleek, dat alleen de houten buitengevel van de woning in brand stond. Vermoedelijke oorzaak is de kachel, die in de woonkamer tegen een een-steens binnenmuur is geplaatst. Waarschijnlijk is door de stenen muur heen- het houtwerk van de buitengevel te heet geworden en heeft het vlam gevat. De brandweer had de brand snel onder controle.

EO