Kodak breidt EasyShare-systeem uit met diverse nieuwe producten

Nieuw zijn onder meer een geïntegreerd afdruk- en camerastation en de eerste digitale camera ter wereld met OLED-scherm

Vianen, 3 maart 2003 ­ Eastman Kodak Company introduceert een reeks producten die het digitale camerasysteem EasyShare sterk verbeteren en vereenvoudigen. Tot de nieuwe producten behoort het eerste gecombineerde afdruk- en camerastation ter wereld. Ook nieuw is de eerste digitale camera voor de consument met een OLED-scherm (Organic Light-Emitting Diode).

De volledige reeks vandaag geïntroduceerde producten ziet er als volgt uit:
* de Kodak EasyShare LS633 Zoom Digital Camera ­ deze innovatieve camera heeft een groot scherm van 2,2 inch dat een helder en scherp beeld geeft;
* de Kodak EasyShare DX6340 Zoom Digital Camera ­ deze camera combineert gebruiksgemak met professionele mogelijkheden;
* het Kodak EasyShare afdrukstation 6000 ­ een gecombineerd afdruk- en camerastation waarmee binnen negentig seconden duurzame foto's kunnen worden afgedrukt, met of zonder hulp van de pc;
* een verbeterd camerastation ­ dit station neemt minder ruimte in op het bureau en is compatibel met de nieuwste EasyShare-cameramodellen;
* EasyShare 3.0 ­ deze nieuwe versie van de EasyShare-software biedt verschillende nieuwe mogelijkheden, waaronder het samenstellen van fotoalbums, het branden van cd's met foto's en het importeren van het adresboek van Windows Outlook.
De nieuwe producten (zie ook de separate berichten) maken digitale fotografie zowel voor beginners, amateurs als vakfotografen een stuk aantrekkelijker.

Kodak EasyShare
De LS633, de DX6340, het afdrukstation 6000, het camerastation 6000 en de EasyShare-software maken alle deel uit van het bekroonde Kodak EasyShare-systeem voor digitale fotografie. Het vernieuwde systeem maakt het afdrukken van foto's eenvoudiger dan ooit tevoren. Geheel in lijn met Kodaks streven naar aansluiting bij open standaards biedt het de gebruiker de volgende mogelijkheden:


* Thuis afdrukken maken op Kodaks uitgebreide assortiment fotopapier voor inkjetprinters (voor afdrukken van 10x15 tot 21x28 cm). Het nieuwe Kodak EasyShare afdrukstation 6000 (voor afdrukken van 10x15 cm) en Kodaks 'One Touch to Better Pictures'-functie maken dit mogelijk.
* Vanuit huis afdrukken, door foto's elektronisch te versturen naar een fotoservicebedrijf, waaronder de afdrukservice van EasyShare.
* In fotowinkels (laten) afdrukken waar digitale apparatuur van Kodak ter beschikking is.
Meer informatie over Kodak EasyShare-producten is te vinden op http://www.kodak.com/go/easyshare.