Kodak introduceert eenvoudige manier om foto's af te drukken vanaf nieuwe EasyShare digitale camera's

Kodak EasyShare afdrukstation 6000 combineert eenvoud met duurzame afdrukken ­ thuis foto's afdrukken op een formaat van 10 x 15 cm

Vianen, 3 maart 2003 - Met de introductie van het Kodak EasyShare afdrukstation 6000 maakt Eastman Kodak Company het thuis afdrukken van digitale foto's eenvoudiger dan ooit tevoren: vanaf nu volstaat één druk op de knop. Tijdens de jaarlijkse vakbeurs van de Photo Marketing Association (PMA) heeft Kodak een apparaat onthuld waarmee consumenten direct vanaf de nieuwe Kodak EasyShare digitale camera's duurzame fotoafdrukken kunnen maken op een formaat van 10 x 15 cm. De afdrukken hebben geen randen en zijn klaar binnen 90 seconden, ongeacht of de camera op een pc is aangesloten.

Met het afdrukstation 6000, het eerste gecombineerde afdruk- en camerastation voor digitale camera's, kunnen consumenten thuis op zeer eenvoudige wijze Kodak-afdrukken maken van hun digitale foto's. Net als de EasyShare-camerastations bevat dit afdrukstation één knop voor het overbrengen van de foto's naar een computer en fungeert het als oplader voor de digitale camera. Deze functies worden nu echter gecombineerd met nieuwe afdrukmogelijkheden. Het afdrukstation 6000 is vanaf april verkrijgbaar voor een richtprijs van ¤ 249. Daarnaast zijn voor ¤ 29,95 losse pakketten verkrijgbaar met papier en inkt voor 40 afdrukken.

Het afdrukstation 6000 is de ideale afdrukoplossing voor consumenten met een Kodak EasyShare camera uit de 6000- of 600-serie. De afdrukken die met het nieuwe station worden gemaakt, kenmerken zich door een uitstekende kleurweergave. Dit is het directe gevolg van de inspanningen van Kodak om het kwaliteitsverschil tussen digitale foto's en traditionele filmfoto's op te heffen. Bovendien wordt tijdens het afdrukproces een speciale XtraLife-beschermlaag op de foto aangebracht zodat de afdruk duurzaam en waterbestendig is, en een leven lang meegaat. Net als afdrukken die op de traditionele manier worden gemaakt. Het afdrukstation werkt met kleurstof die direct droogt.

Consumenten kunnen het nieuwe afdrukstation 6000 gebruiken als een losse fotoprinter, maar het is ook mogelijk om het station op een computer aan te sluiten om zo ook foto's af te drukken die op de computer zijn opgeslagen. Daarnaast kan het station voor een fraaie diavoorstelling worden aangesloten op een televisietoestel.

Het afdrukstation 6000 wordt geleverd met fotopapier en een kleuren cartridge voor 10 Kodak-foto's. De losse pakketten bevatten behalve een kleuren cartridge dat de speciale XtraLife-beschermlaag aanbrengt, voldoende papier om 40 afdrukken te maken van 10 x 15 cm. Gebruikers hoeven dus nooit bang te zijn dat ze te weinig kleurstof hebben voor het aantal foto's dat ze willen afdrukken.

Het afdrukstation 6000 maakt deel uit van de bekroonde Kodak EasyShare lijn, bestaande uit camera's, camerastations, software en andere accessoires. Het afdrukken van digitale foto's is met de EasyShare-producten een fluitje van een cent. Bezoek de volgende website voor meer informatie over de EasyShare-producten: www.kodak.com/go/easyshare.