Nieuwe Kodak EasyShare DX6340 digitale camera combineert uitstekende prestaties met gebruiksgemak

Inclusief professionele Schneider-Kreuznach Variogon 4x zoomlens en ultrasnel autofocussysteem voor scherpe foto's in een donkere omgeving

Vianen, 3 maart 2003 ­ Eastman Kodak Company introduceert de Kodak EasyShare DX6340 Zoom Digital Camera, die geavanceerde fotografische mogelijkheden combineert met een ongekend gebruiksgemak. De richtprijs bedraagt ¤ 449. De DX6340 maakt deel uit van Kodaks bekroonde EasyShare lijn en wordt geleverd met de professionele 4x Schneider-Kreuznach Variogon zoomlens. Deze groothoeklens garandeert een optimale beeldkwaliteit.

De camera biedt een resolutie van 3,1 megapixel en kan volledig automatisch worden gebruikt. Fotografen die zelf de controle willen behouden, kunnen kiezen uit diverse instellingen voor onder andere het diafragma, de sluitertijd, de belichting en de omgeving. Het nieuwe ultrasnelle en uiterst precieze autofocussysteem werkt zelfs in een schaars verlichte omgeving en stelt de gebruiker in staat om razendsnel de mooiste foto's te maken. De DX6340-camera is vanaf juni wereldwijd verkrijgbaar.

De grote maximale diafragmaopening van de f2,2-13 Schneider-Kreuznach Variogon 4x zoomlens is het resultaat van nauwe samenwerking met Schneider-Kreuznach, de Duitse fabrikant van kwaliteitslenzen die alom wordt gezien als marktleider op het gebied van lenstechnologie. De DX6340-lens zorgt voor uiterst heldere en scherpe foto's. Dankzij de combinatie van deze Schneider-lens en het nieuwe, snelle autofocussysteem bedraagt het flitserbereik van de camera bijna 6 meter. Het autofocussysteem is ook op grote afstanden beter dan de meeste AF-belichters. Bovendien is een voorflits overbodig zodat degene die wordt gefotografeerd niet langer het idee heeft dat de foto al is genomen voordat dat ook daadwerkelijk het geval is.

De Kodak EasyShare DX6340 camera is uitgerust met een groot 1,8-inch LCD-scherm met hoge resolutie dat zowel binnen als buiten kan worden gebruikt om gemaakte foto's te bekijken. De Colour Science-technologie van Kodak zorgt ervoor dat de kleurbalans en tinten overeenkomen met die van traditionele Kodak-filmfoto's. De camera biedt tevens 3,5x Advanced Digital Zoom mogelijkheden. In vergelijking met gangbare digitale zoommogelijkheden zorgt de Advanced Digital Zoom voor aanmerkelijk scherpere foto's.

De DX6340 is voorzien van een stijlvolle behuizing en is een van de meest compacte camera's met een 4x optische zoomlens die momenteel op de markt verkrijgbaar is. Bovendien biedt deze camera ook alle mogelijkheden die gebruikers verwachten van de Kodak EasyShare camera's, zoals een nieuwe functie om foto's direct op de camera van een label te voorzien. Deze functie werkt met de Kodak EasyShare software en stelt gebruikers in staat om hun foto's te ordenen op het moment dat ze de foto's nemen. Andere functies zijn de Share-knop waarmee de gebruiker bijvoorbeeld foto's kan markeren die hij wil afdrukken of e-mailen, de joystick waarmee hij tussen diverse duidelijke menuopties kan navigeren en de mogelijkheid om bewegende beelden vast te leggen met video en geluid. Voor het e-mailen van foto's kan de gebruiker maximaal 32 e-mailadressen opslaan in de camera.

De DX6340-camera is compatibel met het nieuwe EasyShare afdrukstation 6000 waarmee consumenten thuis uitstekende afdrukken van 10 x 15 cm kunnen maken. De camera kan tevens worden aangesloten op het nieuwe en zeer compacte EasyShare camerastation 6000, waarmee de foto's eenvoudig naar een computer kunnen worden overgebracht. Dit station fungeert tevens als oplader voor de camera. De DX6340 maakt deel uit van de Kodak EasyShare lijn en wordt geleverd met de gebruiksvriendelijke EasyShare-software voor het ordenen, archiveren, uitwisselen en afdrukken van digitale foto's. Bezoek de volgende website voor meer informatie over de EasyShare-producten: www.kodak.com/go/easyshare.