Ingezonden persbericht


Rotterdam,

27-02-2003

PERSBERICHT

EasySolar maakt zonne-energie aantrekkelijk

EasySolar is een nieuw productconcept waarmee een eigen zonnestroomsysteem voor woningeigenaren gemakkelijk en aantrekkelijk wordt gemaakt. Met de plaatsing van een handtekening wordt alles geregeld: levering, plaatsing en aansluiting, subsidieaanvragen, voorfinanciering, 3 jaar systeemgarantie en 25 jaar vermogensgarantie op de zonnepanelen. Anders dan de gangbare doe-het-zelf-pakketten betreft het hier grotere systemen, van 8,5, 17 of 25,5 vierkante meter die bovendien volgens een full service concept worden geleverd. Informatie over EasySolar producten en het productconcept is te lezen op de website www.easysolar.nl. EasySolar is een initiatief van EKOMATION, een onderneming met ruim 8 jaar ervaring in de zonne-energiemarkt.

Op de website kan een woningeigenaar door het invullen van een aantal gegevens zelf het financiële plaatje berekenen dat voor hem van toepassing is bij de aanschaf van een EasySolar zonnestroomsysteem. Afhankelijk van o.a. het leverende energiebedrijf, type kWh-meter en belastingtarief is het mogelijk om voor netto ¤ 3 per jaar te beschikken over meer dan 700 kWh per jaar zelf opgewekte zonnestroom...

Uit marktonderzoek van EKOMATION is gebleken dat met name de doelgroep van hoogopgeleide en/of huishoudens met een relatief hoog inkomen geïnteresseerd is in een eigen zonne-energiesysteem. Zelf zonnestroom opwekken geeft een goed en onafhankelijk gevoel, heeft een moderne uitstraling en wordt als onderscheidend gezien, zo volgt uit het marktonderzoek. "De drempels die een grootschalige marktintroductie nog in de weg staan zijn de onbekendheid met de producten, leveranciers en subsidies, het voorschieten van de subsidies en het ontbreken van tijd om alles uit te zoeken. Het EasySolar full-service concept is het antwoord hierop", aldus Edwin Koot, directeur van EKOMATION.

De markt voor zonne-energie is de afgelopen jaren zowel in Nederland als internationaal gegroeid met meer dan 30% per jaar. Onder particulieren is de belangstelling naar een eigen systeem onverminderd groot. "Duurzame zonnestroom op je eigen dak opwekken, spreekt meer tot de verbeelding dan het afsluiten van een papieren contract voor de afname van groene energie" aldus de heer Koot. "Het wordt helemaal als een kick ervaren om de meter te zien terugdraaien". Hij stelt dat het voordeel van zonne-energie is dat het zowel zichtbaar als onzichtbaar kan worden toegepast op schuine of platte daken. Bovendien kan een systeem snel kan worden geïnstalleerd omdat geen vergunningen nodig zijn.

In het EasySolar concept wordt samengewerkt met een van Nederlands meest ervaren zonnestroom installateurs en leveranciers, Stroomwerk Energy uit Deventer. De partner voor het financieringselement in het EasySolar concept is Finles NV, een betrouwbare en onafhankelijke intermediair met een zeer ruime ervaring op het gebied van particuliere (hypotheciare) producten. EKOMATION verwacht een grote belangstelling omdat juist dit jaar nog enkele aantrekkelijke subsidies beschikbaar zijn en de zonnestroomsystemen scherp geprijsd zijn door de grootschalige aanpak van het EasySolar concept.

EKOMATION heeft ervaring in meer dan 150 projecten op het gebied van zonne-energie. Het bedrijf heeft haar focus nu gericht op haar EasySolar totaalconcept en turnkey-projectontwikkeling. Afgelopen december is op initiatief van EKOMATION één van nederlands grootste zonnestroomprojecten op een dak van een flat (1000 m2) gerealiseerd. De project is uitgevoerd bij Woningcorporatie de Goede Woning in Zoetermeer. De tijdsspanne tussen het eerste gesprek en de oplevering bedroeg nog geen 5 maanden.

Voor nadere informatie over de EasySolar producten:

www.easysolar.nl
info@easysolar.nl
Tel. 010 - 206 7564

Voor nadere informatie over EKOMATION:

EKOMATION, Dhr. ir. E.J. Koot
Tel. 010 - 280 7264
Fax. 010 - 280 7265
Email info@ekomation.nl Url. www.ekomation.nl