Nederlandse Spoorwegen Persbericht
Utrecht, 3 maart 2003
Treinverkeer rond Nijmegen ruim een etmaal ontregeld Kortsluiting bij ProRail

Het treinverkeer van en naar Nijmegen is sinds gistermiddag 15.30 uur ontregeld door kortsluiting in de voedingskabel die diverse computersystemen voedt van ProRail, de overheidsorganisatie die het verkeer op het spoorwegnet in Nederland regelt. Onder ander seinen en wissels konden daardoor niet bediend worden, waardoor er van en naar Nijmegen tot vanmiddag geen treinverkeer mogelijk was. Om haar reizigers toch te kunnen vervoeren heeft NS vervangende bussen ingezet.

Door de stroomstoring heeft het treinverkeer tussen Nijmegen- Arhem v.v., Nijmegen-Cuijk/Boxmeer v.v. en Nijmegen-'s-Hertogenbosch v.v. sinds gistermiddag helemaal stilgelegen. Vandaag rond 13.30 uur is het treinverkeer tussen Arnhem en Tiel v.v. weer op gang gekomen. Het treinverkeer tussen Nijmegen-Cuijk/Boxmeer en Nijmegen-'s-Hertogenbosch is om 15.00 uur hervat.
Er kunnen nog geen treinen rijden tussen Nijmegen en Elst en minder treinen tussen Elst en Arnhem. Het is nog onduidelijk hoe lang deze situatie gaat duren.
NS zet vervangende bussen in. Treinreizigers moeten rekening houden met een vertraging van 30 tot 45 minuten. Treinreizigers tussen 's-Hertogenbosch en Arnhem, Deventer en Zwolle wordt geadviseerd om te reizen via Utrecht.

Hoewel de oorzaak van deze ontregeling buiten de verantwoordelijkheid van NS valt, kunnen reizigers gebruik maken van de regeling 'Geld Terug bij Vertraging'.

> >

Met vriendelijke groet,

Renate Melles
NS Persvoorlichting
Postbus 2025 (HGB IV 1k26)
3500 HA UTRECHT

Telnr.030 - 2353040
Faxnr. 030 - 2341416